Режим на пиене

 

Pitný režim - měřicí láhev

Как наистина да изпием 2 литра вода на ден

Режимът за пиене е наистина много важен за нашето тяло. Ако пием прекалено малко вода, много често имаме главоболие, по-уморени сме, губим концентрация. Тялото ни не отделя вредните вещества и от това най-вече страдат бъбреците ни. Специалистите препоръчват да пием по 2-3 литра вода на ден. В зависимост от физическата ни форма, от това колко сме активни и разбира се, повече през знойните дни. Успявате ли? Всеки ден?

Най-лесният начин, как да се справите с режима на пиене е да използвате обикновен, но умен помощник - бутилка за вода.

Основата на успеха е:
а/ бутилката вода да ви е пред очите и да я имате на една ръка разстояние
б/ да следите количеството изпита вода

Láhev na vodu

Умните бутилки за вода

Точно так, днес дори и бутилката за вода е умна. И производителите все повече се надпреварват в креативността си. Пример за това е бутилката Dot Bottle от Joseph Joseph - марка, която получи 14 Red Dot Award награди за дизайн. Бутилката Dot Bottle брои, колко пъти ще я напълните с вода. За всяка изпита бутилка, получавате точка. Точно така, както в детската градина, но пък работи. Хвърлете едно око на видеото по-горе.

За хората, които постоянно са в движение е помислила марката Kambukka. Техните бутилки Elton се отличават с умната капачка. Капачката е с 3 положения - затворено, отворено и отворено на копче. В третото положение, пиете само, ако междувременно държите копчето. И за какво ни служи? За пиене в движение. Когато ходите, бягате, когато сте във фитнеса или карате колата. Дава ви сигурност, че няма да се полеете.

Láhev na šťávu

С вкус на плодове

Не обичате да пиете само вада? Сладките сиропи не са правилният път към здравето. По-добре си вземете парче портокал или пресни листа от мента, ягоди или малини.

Производителите отново са помислили за вас. Гарафите от WMF например имат капаче с цедка, за да не ви падат в чашата съставките, докато наливате водата. Бутилките My Flavour от Eva Solo са снабдени с подвижно шишче, на което можете да нанижете плодове по вкуса и настроението си. Водата има по-добър вкус, но също така и гледката е красива, с нея можете да впечатлите гостите в офиса си.

Бутилките с широко гърло, можете също да използвате за смути. Тази здравословна закуска също се брои в режима на пиене. Разгледайте нашите предложения за приготвяне на смути.

Karafa na vodu

Гарафи за вода

Модерните функции не са задължителни. И красива гарафа поставена на вашата маса, може да ви припомня за режима на пиене. Предимството на гарафата пред чашата е, че няма лесно да забравим коя на брой е.

Когато избирате бутилка или гарафа, обърнете внимание на материала от който е изработена. Най-добрия избор е винаги стъклото, неръждаемата стомана или екологичната пластмаса като например тритан. Не съдържат вредни вещества и не абсорбират миризми и цветове от напитките.

Termohrnek

Термосите не са за бабите

Режимът за пиене не е необходимо да бъде спазван само с вода. През зимата с удоволствие ще се загреем с топъл чай. Зеленият и белият чай, ще инжектират в тялото ни полезни антиоксиданти, мате и гуарана ще ни освежат, други билки ще ни пречистят или ще ни успокоят. Кафето обаче, не можем да го броим в режима за пиене.

И не се притеснявайте, че с термос в ръката ще бъдете "uncool". Точно обратното. Инфлуенсърите избират цветовете на термосите и бутилките си така, че да отиват на outfit-а им, на колелата или на дамските чанти. Да си fit е cool.

42 items total
Карафа за вода BASIC 1,0л, с две чаши за вода, WMF WM0617709994
Карафа за вода BASIC 1л, със златист капак, WMF WM0617706590
Карафа за вода BASIC 1л, с меден капак, WMF WM0617706600
Карафа за вода 1л, Eva Solo
Карафа за вода 1л, Eva Solo
На склад (>5 бр.)
67 лв
ES567560
Карафа за вода 1,4л, Eva Solo
117 лв
ES568015
Бутилка за вода BACKPACK 500 мл, диня, Eva Solo ES505011
Карафа за вода 1л, с дървен капак, Eva Solo ES557474
Карафа за вода ALDOA, 900 мл, Blomus
53 лв
BM63169
Карафа за вода 1,2л, Bitz
35 лв –20 %
Карафа за вода 1,2л, Bitz
На склад (>5 бр.)
28 лв
BITZ911937
Карафа за вода MY FLAVOUR 1л, стъкло, Eva Solo ES567483
Up
More products