Японски нож Сантоку 7000D 18 см, Miyabi

Code: MB34544181
Brand: MIYABI
519 лв –21 %
Японски нож Сантоку 7000D 18 см, Miyabi
519 лв –21 % 410 лв
Продадено
The item has been sold out…

"Ножът на всеки готвач е поглед към неговата душа."

Detailed information

Product detailed description

"Ножът на всеки готвач е поглед към неговата душа."

Рокусабуро Мичиба, експерт по японска кухня и готвач

Изключително острият нож SANTOKU с автентично японско острие е най-известният нож за инструменти в азиатски стил. С право го наричат ножът на трите добродетели. Той се справя отлично с рязане, нарязване и накълцване. Всеки втори нож, продаван в Япония, е нож SANTOKU. Като основен инструмент на японското кулинарно изкуство, този нож бързо придобива популярност в Европа. Приготвянето на японско суши се превърна в мода и SANTOKU е идеалният нож за приготвянето му. Широкото и дълго острие с фин ръб позволява равномерно разпределение на силата, което прави рязането прецизно и удобно. По-високият фасет намалява триенето, което прави рязането по-прецизно. SANTOKU е идеалният спътник при работа с месо, риба, зеленчуци и плодове. Ще оцените ненадминатите свойства на ножа, например при рязане на лук. Удобната ергономична дръжка пасва идеално в ръката. Ножът е задължителен при приготвянето на ястия по азиатски рецепти.

Спецификации: дължина на острието 18 см, дължина на дръжката 14 см, тегло 0,475 кг

Ножовете от серията MIYABI 7000D се характеризират с висококачествен дизайн - акцентът върху естетиката не може да се отрече от пръв поглед. Здравата, по-тежка черна дръжка е съчетана с неръждаема стомана, за да създаде модерен външен вид. По-голямото тегло на ножовете и изключителната острота на тази серия позволяват да се използва пълният режещ потенциал на собственото тегло на ножа. Теглото на тази серия е сравнимо с ножовете в западен стил , което ще бъде оценено особено от тези, които обичат да работят с по-тежки инструменти. Болстърът е интегриран като част от острието от едно парче стомана. Осигурява правилно разпределение на теглото и прецизно и безопасно управление на ножа. Обковът от неръждаема стомана на предпазителя преминава безпроблемно в дръжката и увеличава нейната здравина.

Сърцевината на ножа е изработена от стомана CMV60 с висока твърдост , съдържаща кобалт, молибден и ванадий. За да се постигнат още по-добри свойства, е използван уникален процес на закаляване CRYODUR®, при който стоманата се замразява при -196°C. Полученият материал се отличава с изключителна твърдост. Дамасцената е създадена от допълнителни 64 слоя неръждаема стомана с две различни твърдости, като моделът на всеки нож е уникален. Традиционното ръчно заточване Honbazuke е доказано от стотици години работа на майстори ножари. Това е многоетапен процес на заточване, при който ножът първо се заточва с вертикален и хоризонтален въртящ се шлифовъчен камък, а накрая острието се полира с кожен хонинговащ колан. Симетричното заточване и острието на катаната осигуряват лесно проникване през суровината. Изрязаната част, свързваща острието с дръжката, предпазва пръстите от приплъзване по острието.

Г-образната дръжка осигурява перфектен контрол на рязането и ефективна опора по време на рязане. Използваният композитен материал Micarta има външния вид на дърво, но е много по-устойчив на киселинни среди. MIYABI Ножовете от серията 7000D съчетават японската култура на ножовете с по-тежката категория на западния стил.

 • Изключително твърда стоманена сърцевина CMV 60
 • Високо въглеродна стомана
 • Твърдост 60 по Rockwell
 • CRYODUR® - уникален метод за втвърдяване / закаляване чрез замразяване
 • 64 слоя стомана
 • Дамасцена ("флорален") дизайн на острието
 • Защита от разрязване увеличава безопасността при използване
 • Автентична, тясна японска форма
 • Острие Katana
 • Симетрично сечение
 • Уникално трифазно ръчно шлайфане на Honbazuke
 • Високо запазване на острието, устойчивост на корозия и оптимална гъвкавост
 • Удобна D-образна дръжка изработена от комбинация от Micarta ( смола + лен ) и неръждаема стомана
 • Перфектен баланс за удобна работа с ножа
 • По-голямо тегло ножове
 • Основа от неръждаема стомана с лого
 • Не е предназначена за миене в съдомиялна машина

Красотата и прецизността са основните черти на японската култура и същата философия зачита и марката MIYABI от Секи, центъра на японските прибори за хранене от 14-ти век насам. Японският традиционен производител на ножове е съчетал своята прецизна изработка с доказаните производствени процеси и стандарти на немската марка ZWILLING J. A. HENKELS. По този начин бизнес групата ZWILLING успя да разшири портфолиото си със собствено производство на автентични японски ножове, точно в сърцето на японската индустрия за ножове.

Изработването на японски мечове е традиция в страната на изгряващото слънце от много векове. Самурайските мечове са били и са обект на възхищение, заради уникалната си елегантност, острота, красота и техническо съвършенство. Прецизно изработените инструменти MIYABI с автентични японски остриета, са достоен наследник на тази традиция. Зашеметяващата, почти "хирургическа" острота на ножовете запазва текстурата на използваните суровини. Бъдете взискателни като японските готвачи и целта ви винаги ще бъде идеално вкусно изглеждащо ястие.

Препоръки и поддръжка:

 • Не използвайте ножовете за рязане на изключително твърди съставки, като например замразени храни
 • Не излагайте ножа на продължителен контакт с вода или сол
 • Избягвайте да огъвате ножа
 • За да се запази остротата на ножа, е препоръчително след употреба да се измие ръчно със слаб препарат и да се подсуши веднага
 • Защита на острието от удар
 • Ако не използвате ножа дълго време, е препоръчително да го увиете в сух плат или вестникарска хартия. Маслото от мастилото, използвано за печатането на вестниците ще предпази острието от евентуална корозия
 • За допълнителна грижа, острието може да се избърше с кърпа, напоена с течно масло, което увеличава устойчивостта му на корозия
 • Съхранявайте ножа на безопасно място

Additional parameters

Category: Японски ножове
Weight: 0.48 kg
Размери: 18 cm
Дължина на острието: 18 cm
Вид / Тип: Японски и Сантоку нож
Серия: MIYABI 7000D
K překladu: CZ AUTO
Margin: B
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: