Kids Concept

Kid’s Concept е шведска дизайнерска компания, която предлага дървени играчки, които не само улесняват живота с децата, но им дават възможност да се насладят на безопасно и забавно детство, през което могат да бъдат каквито пожелаят. Единственото им ограничение трябва да бъде тяхното въображение. Искате ли да играете?
1 items total

Детски Concept - дървени играчки и други

Kid's Concept е шведска марка, създадена през 2007 г. от Анна Енандер, Амели Раберг и Йохана Бакман, които смятат, че на пазара почти няма мебели с детски размери и концепция, в която играчки, детски мебели и продукти за интериорен дизайн на една и съща тема да бъдат съчетани за единен дизайн на детска стая.

Затова детският Concept означава координирани цветове на детските мебели, играчки и декоративни елементи, както и дървени играчки, които стимулират детското творчество и въображение. Марката предлага широка гама от продукти, включително мебели, детски текстил, играчки, кухни за игра, къщички за кукли и образователни игри.

Kid's Concept's продукти и материали

Едно от нещата, които отличават Kid's Concept от другите детски марки, е ангажиментът към устойчивостта. Марката използва екологично чисти и устойчиви материали като дървесина, сертифицирана от FSC, в своите продукти и винаги търси начини да намали въздействието си върху околната среда.

Друг ключов аспект на марката Kid's Concept е нейният фокус върху дизайна. Продуктите на марката са известни със своята изчистена, минималистична естетика, с акцент върху естествените материали и приглушените цветове. Тази философия на проектиране има за цел да създаде успокояваща и грижовна среда за децата, като същевременно насърчава творчеството и въображаемата игра.

Едно от основните предимства на Kid's Concept е качеството на неговите продукти. Всички дървени играчки са изработени от висококачествени материали, които са безопасни за игра на децата. Марката използва нетоксични бои на водна основа, които не съдържат вредни химикали, което прави играчките ѝ безопасни за деца от всички възрасти. Това е огромно предимство за родителите, които искат да гарантират, че децата им играят с играчки, които не са вредни за здравето им.

Мотото на Kid's Concept - "Нека децата бъдат деца"

Друго предимство на Kid's Concept е, че техните играчки са създадени, за да помагат на децата да развиват важни умения. Много от дървените играчки са създадени, за да насърчават въображаемата игра, която е съществена част от развитието на детето. Когато децата играят с въображение, те се научават да използват своята креативност и въображение, за да създават нови сценарии и идеи. Това им помага да развият умения за решаване на проблеми, критично мислене и социални умения.

Играта с дървени играчки също може да помогне на децата да развият фини двигателни умения. Много от играчките изискват от децата да манипулират с малки предмети, което може да помогне за подобряване на координацията между ръцете и очите и сръчността им. Например играта с дървени блокчета може да помогне на децата да развият пространственото си възприятие и координацията ръка-око, които са основни умения за много дейности, включително писане, рисуване и спорт.

Ролевата игра е друго важно умение, което децата могат да усвоят, когато играят с дървени играчки. Много от дървените играчки, като например кухни за игра и къщички за кукли, са предназначени да насърчават децата да участват в ролеви игри. Ролевите игри позволяват на децата да изследват различни роли и идентичности, което може да им помогне да развият емпатия, емоционална интелигентност и социални умения. Например играта в кухнята за игра може да помогне на децата да научат повече за различните храни и начините за приготвянето им, което може да ги насърчи да опитват нови храни и да развият здравословни хранителни навици.

Дървените играчки са чудесни и защото са издръжливи и дълготрайни. За разлика от пластмасовите играчки, които могат лесно да се счупят и често се изхвърлят след кратък период от време, дървените играчки са създадени, за да издържат дълго. Това означава, че те могат да се предават от поколение на поколение, което ги прави устойчив избор за родителите, които искат да намалят своя отпечатък върху околната среда.

В заключение, Kid's Concept е марка, която предлага широка гама от висококачествени, безопасни и устойчиви дървени играчки, уютен текстил и стилни мебели за деца, така че ако сте родител, който иска да осигури на децата си играчки, които са едновременно забавни и образователни, и да подреди детската стая в съответствие със скандинавската естетика, разгледайте нашето предложение!