Нож за хляб DIPLOME 23 cм, Zwilling
Code: ZW54206241Product detailed description
Ножът за хляб ZWILLING ® Diplôme има дълго, дебело назъбено острие. Това острие реже без усилие твърд хляб и други сладкиши. Благодарение на пронизващото дълго острие се получават гладки филийки.
ZWILLING ® Серия Diplôme
- Красиви ножове с най-висока производителност, произведени в Япония
- Съчетава иновативна немска технология и японско ноу-хау
- Произведено в сътрудничество с майсторите готвачи на Le Cordon Bleu
- Остър ъгъл на ръба 20° за оригинална японска рязкост
- Ергономична дръжка с три нита за неуморна работа
- Специална форма на предпазителя със скъсени фитинги
- Плавен преход между предпазителя и дръжката
- Висококачествено стоманено острие, изработено с японска прецизност
- Специална стомана FC-61 за изключително прецизно и фино рязане
- Висока твърдост приблизително 61 HRC по Rockwell
- Honbazuke - уникално трифазно японско ръчно шлифоване и хонинговане
- Препоръчва се ръчно миене, качествените ножове не са подходящи за съдомиялна машина
Серията ножове ZWILLING ® Diplôme е изработена в модерен дизайн с фини линии. Динамичната форма на дръжката е особено добре разработена. С трите си нита той препраща към традицията на класическите ковани ножове, но в същото време придава модерност на цялото с изисканата си форма на предпазителя, който следва скосената пета на дръжката. Ергономичната дръжка с безшевен дизайн осигурява много удобен захват за неуморна работа.
Благодарение на елегантните им линии, отличното рязане и удобния захват, ще обикнете ZWILLING ® Diplôme ножовете от първата минута, в която ги използвате. Това са изключителни, много остри ножове с дълготрайно острие, подходящи за начинаещи и професионалисти, разработени в сътрудничество със световноизвестното училище за готвене Le Cordon Bleu. По този начин ножовете отговарят на високите изисквания на майсторите готвачи.
Използвани технологии и материали
Сърцевината е изработена от двойно закалена хромирана стомана FC-61. Свойствата на стоманата се подобряват допълнително за целите на производството на ножове чрез специален патентован метод за закаляване на FRIODUR®, при който стоманата се замразява до -70 °C след нагряване до температура над 1000 °C и закаляване до -70 °C, след което се нагрява още два пъти до температура около 250 °C. Получената в резултат на това молекулярна структура значително повишава твърдостта, издръжливостта и корозионната устойчивост на ножа.
Традиционното ръчно заточване Honbazuke е доказано от стотици години работа на майстори ножари. Това е многоетапен процес на шлифоване, при който ножът първо се заточва с вертикално и хоризонтално въртящ се шлифовъчен камък и накрая острието се полира с кожен хонинговащ колан. Симетричното шлифоване осигурява лесно проникване на суровините.
Стабилното острие и перфектната геометрия на острието осигуряват изключително изпълнение и прецизен контрол при рязане. Острият ъгъл от 20° осигурява още по-голяма острота, което прави рязането още по-приятно. Формата на поставката помага за интуитивното използване на ножа за лесно и прецизно рязане.
Болстърът е интегриран като част от острието от едно парче стомана, което осигурява правилно разпределение на тежестта, предпазва пръстите от приплъзване по острието и осигурява прецизно управление на ножа. При ножовете ZWILLING ® Diplôme коването на болстера е скъсено за по-удобен захват и по-голяма сръчност.
Ергономичната дръжка е изработена от издръжлив синтетичен материал, който е устойчив на счупване, удари и хранителни киселини. Може да се мие в съдомиялна машина. Непрекъснатият ограничител е напълно скрит. Перфектното свързване на отделните части предотвратява задържането на влага и бактерии.
Поддръжка на ZWILLING ножове
Ножовете с пластмасови дръжки могат да се мият в съдомиялна машина, но се препоръчва да се мият на ръка, което е по-нежно към ножа. Ако предпочитате да миете в съдомиялна машина, моля, имайте предвид, че висококачествените ножове могат да се повредят, ако в процеса на миене влязат в контакт с други прибори за хранене, тенджери или тигани. Ето защо, когато поставяте съдовете в съдомиялната машина, е важно да проверите дали остриетата им не могат да докосват други предмети. Производителят препоръчва също така икономична програма с максимална температура 55 °C за възможно използване на съдомиялната машина.
Точене на ножове ZWILLING
Всеки нож трябва да се заточва от време на време. TWIN Stone Pro и TWIN Finishing Stone Pro са подходящи за заточване на ZWILLING ® Diplôme ножове . Предлагаме и оригинално заточване директно при производителя - можем да организираме изпращането на ножа до ZWILLING J. A. Henckels в Германия. Ако е необходимо, можем да препоръчаме и ножар с опит в заточването на ZWILLINGножове в Прага.
Additional parameters
Category: | Ножове за хляб |
---|---|
Weight: | 0.31 kg |
Вид / Тип: | Нож за хляб |
Серия: | ZWILLING Diplôme |
K překladu: | CZ AUTO-PRO-title |
Margin: | E |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!