Пипер SIKARA MADAGASCAR ZANZIBAR 10 г, Peugeot
Code: PG32739Product detailed description
Бял пипер Sikara от Мадагаскар
Произход и история
Отглеждането на зелен пипер е по-характерно за Мадагаскар. При отглеждането на бял пипер е необходимо пиперът да се остави да узрее, за да се получат големи зърна. Жерар Вивес е създал система за събиране на най-добрите зърна на различни места, които след това се накисват в прясна вода, измиват се, изсушават се на слънце и накрая се сортират внимателно. При този процес се получава рядък и изключителен бял пипер.
Съвети и употреба в гастрономията
Подходящ е за миди, стриди, бяло месо, птици, бяла риба, свинско и телешко месо и бели сосове. Отличен аромат за паста, ориз, зеленчуци на пара, зеленчуци на скара, тиква, тиква, гъби, аспержи, ален или обикновен боб, домати и салати. Препоръчваме да се използва и за десерти, съдържащи портокали и круши.
За вкуса
Белият пипер Sikara има много свеж, зеленчуков
и цветен вкус с преобладаващ ментолов тон,
както и нотки на анасон, лимон и евкалипт
Смилане на пипер
Смилането се използва най-вече за разкриване на пълния аромат на пипера. Ароматните молекули се намират в сърцевината на пиперката, а лютите - предимно отвън. Ето защо, ако искате да усетите повече острота, използвайте фино смилане, а ако искате да усетите максимален вкус, изберете по-грубо смилане, което напълно ще разкрие същността на зърното. Пиперът трябва да се смила само в последния момент! Силните моменти са мимолетни... Ако искате да се насладите на чушката по най-добрия начин, не я гответе с ястието дълго време, защото ще загуби силата си.
Additional parameters
Category: | Съдове за пипер и подправки |
---|---|
Weight: | 0.1 kg |
Вид / Тип: | Мелничка |
Серия: | Peugeot ZANZIBAR |
K překladu: | CZ AUTO-PRO-title |
Margin: | E |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!