Японски нож за зеленчуци SHOTOH 7000D 13 см, Miyabi

Code: MB34542131
Brand: MIYABI
369 лв –17 %
Японски нож за зеленчуци SHOTOH 7000D 13 см, Miyabi
369 лв –17 % 303 лв
На склад (1 бр.)

"Ножът на всеки готвач е поглед към неговата душа."

Detailed information

Product detailed description

"Ножът на всеки готвач е поглед към неговата душа."

Рокусабуро Мичиба, експерт по японска кухня и готвач

Изключително острият японски малък нож SHOTOH с тънко, но издръжливо късо острие е идеален за почистване, белене и рязане на зеленчуци и плодове. Благодарение на необичайно тънкото си острие този нож е и идеалният инструмент за нарязване на месо на шишчета. Късото острие и удобната дръжка позволяват прецизно водене на разрезите. SHOTOH е един от най-популярните и разпространени ножове в Япония.

Спецификации: дължина на острието 13 см, дължина на дръжката 9,5 см, тегло 0,288 кг

Ножовете от серията MIYABI 7000D се характеризират с висококачествен дизайн - акцентът върху естетиката не може да се отрече от пръв поглед. Здравата, по-тежка черна дръжка е съчетана с неръждаема стомана, за да създаде модерен външен вид. По-голямото тегло на ножовете и изключителната острота на тази серия позволяват да се използва пълният режещ потенциал на собственото тегло на ножа. Теглото на тази серия е сравнимо с ножовете в западен стил , което ще бъде оценено особено от тези, които обичат да работят с по-тежки инструменти. Болстърът е интегриран като част от острието от едно парче стомана. Осигурява правилно разпределение на теглото и прецизно и безопасно управление на ножа. Обковът от неръждаема стомана на предпазителя преминава безпроблемно в дръжката и увеличава нейната здравина.

Сърцевината на ножа е изработена от стомана CMV60 с висока твърдост , съдържаща кобалт, молибден и ванадий. За да се постигнат още по-добри свойства, е използван уникален процес на закаляване CRYODUR®, при който стоманата се замразява при -196°C. Полученият материал се отличава с изключителна твърдост. Дамасцената е създадена от допълнителни 64 слоя неръждаема стомана с две различни твърдости, като моделът на всеки нож е уникален. Традиционното ръчно заточване Honbazuke е доказано от стотици години работа на майстори ножари. Това е многоетапен процес на заточване, при който ножът първо се заточва с вертикален и хоризонтален въртящ се шлифовъчен камък, а накрая острието се полира с кожен хонинговащ колан. Симетричното заточване и острието на катаната осигуряват лесно проникване през суровината. Изрязаната част, свързваща острието с дръжката, предпазва пръстите от приплъзване по острието.

Г-образната дръжка осигурява перфектен контрол на рязането и ефективна опора по време на рязане. Използваният композитен материал Micarta има външния вид на дърво, но е много по-устойчив на киселинни среди. MIYABI Ножовете от серията 7000D съчетават японската култура на ножовете с по-тежката категория на западния стил.

  • Изключително твърда стоманена сърцевина CMV 60
  • Високо въглеродна стомана
  • Твърдост 60 по Rockwell
  • CRYODUR® - уникален метод за втвърдяване / закаляване чрез замразяване
  • 64 слоя стомана
  • Дамасцена ("флорален") дизайн на острието
  • Защита от разрязване увеличава безопасността при използване
  • Автентична, тясна японска форма
  • Острие Katana
  • Симетрично сечение
  • Уникално трифазно ръчно шлайфане на Honbazuke
  • Високо запазване на острието, устойчивост на корозия и оптимална гъвкавост
  • Удобна D-образна дръжка изработена от комбинация от Micarta ( смола + лен ) и неръждаема стомана
  • Перфектен баланс за удобна работа с ножа
  • По-голямо тегло ножове
  • Основа от неръждаема стомана с лого
  • Не е предназначена за миене в съдомиялна машина

Красотата и прецизността са основните черти на японската култура и същата философия зачита и марката MIYABI от Секи, центъра на японските прибори за хранене от 14-ти век насам. Японският традиционен производител на ножове е съчетал своята прецизна изработка с доказаните производствени процеси и стандарти на немската марка ZWILLING J. A. HENKELS. По този начин бизнес групата ZWILLING успя да разшири портфолиото си със собствено производство на автентични японски ножове, точно в сърцето на японската индустрия за ножове.

Изработването на японски мечове е традиция в страната на изгряващото слънце от много векове. Самурайските мечове са били и са обект на възхищение, заради уникалната си елегантност, острота, красота и техническо съвършенство. Прецизно изработените инструменти MIYABI с автентични японски остриета, са достоен наследник на тази традиция. Зашеметяващата, почти "хирургическа" острота на ножовете запазва текстурата на използваните суровини. Бъдете взискателни като японските готвачи и целта ви винаги ще бъде идеално вкусно изглеждащо ястие.

Препоръки и поддръжка:

  • Не използвайте ножовете за рязане на изключително твърди съставки, като например замразени храни
  • Не излагайте ножа на продължителен контакт с вода или сол
  • Избягвайте да огъвате ножа
  • За да се запази остротата на ножа, е препоръчително след употреба да се измие ръчно със слаб препарат и да се подсуши веднага
  • Защита на острието от удар
  • Ако не използвате ножа дълго време, е препоръчително да го увиете в сух плат или вестникарска хартия. Маслото от мастилото, използвано за печатането на вестниците ще предпази острието от евентуална корозия
  • За допълнителна грижа, острието може да се избърше с кърпа, напоена с течно масло, което увеличава устойчивостта му на корозия
  • Съхранявайте ножа на безопасно място

Additional parameters

Category: Японски ножове
Weight: 0.29 kg
Размери: 13 cm
Дължина на острието: 13 cm
Вид / Тип: Японски и Сантоку нож
Серия: MIYABI 7000D
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: E

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: