Настолни готварски уреди

1 items total
Преносим индукционен котлон KULT X, WMF
247 лв
WM0415240011

Настолни готварски печки - удобно и универсално решение за готвене

Какво представляват настолните готварски печки?

Настолните готварски печки са практичен и адаптивен вариант за готвене, който е лек, преносим и лесен за използване. Те са идеални за апартаменти, стаи в общежития, офиси и за готвене на открито, тъй като често са по-малки от обикновените горелки и фурни. С помощта на настолни готварски печки могат да се приготвят различни храни, като например пържени картофи, юфка и месо на скара.

Настолните готварски печки са практична и икономична алтернатива за приготвяне на храна, без да се налага да използвате пълноразмерна готварска печка.

Какви са видовете настолни готварски печки?

Съществуват два основни вида настолни готварски печки: Индукционни и електрически. Индукционните готварски плотове са видове електрически готварски плотове, които използват магнитно поле за нагряване на готварските съдове. Те са много ефективни и се загряват бързо, което ги прави популярен избор за много хора.

Съществуват и електрически котлони, които използват единствено електричество за загряване на храната. Те се състоят от една или повече горелки, които се възпламеняват от електрическа намотка или елемент. Те са лесни за използване и адаптивни настолни готварски печки, поради което са често срещан избор за много къщи.

Как да се грижа за електрическа печка?

Дълготрайността, оптималната работа и избягването на токов удар при използване на електрическа печка зависят от правилната поддръжка. Затова по-долу са дадени някои съвети за поддръжка на електрическа печка:

  • Винаги почиствайте готварската печка, за да избегнете натрупването на масло и остатъци от храна, които могат да доведат до пожар и други проблеми.
  • Дръжте готварската печка далеч от вода, дори след употреба, тъй като това може да доведе до токов удар.
  • Също така е много важно винаги да изключвате готварската печка от електрическата мрежа, когато не я използвате.
  • И накрая, но не на последно място, е изключително важно да избягвате претоварването на готварската печка. Претоварването на готварската печка може да доведе до нейното прегряване и повреда. Приготвяйте само толкова храна, за колкото е предназначена готварската печка.

На Kulina, имаме на разположение няколко други вида готварски печки, като фритюрници, печки за яйца, печки за готвене на пара, както и настолни електрически скари.