Victorinox

Victorinox е марката, която изобрети швейцарския нож и е ангажирана с швейцарската прецизност и се фокусира върху качеството и иновациите. Ето защо техните стоманени ножове са известни по цял свят и можете да разчитате на тях.
71 items total
Готварски нож Victorinox дърво 23 см
101 лв
VN5520023
Готварски нож Victorinox 14 см
92 лв
VN5520014
Месарски нож 18 см, Victorinox
70 лв –10 %
63 лв
VN5520318
Нож на готвача 12 см, дърво, Victorinox
86 лв
VN5520012
Нож за домати 11 см, оранжев, Victorinox
15 лв –6 %
14 лв
VN67836L119
Белачка за домати, червена, Victorinox
26 лв
VN760791
Белачка за домати, червена, Victorinox
13 лв
VN760751
Нож за домати 11 см, черен, Victorinox
15 лв
VN67833
Нож за домати 11 см, розов, Victorinox
16 лв
VN67836L115
Нож за сирена 11 см, червен, Victorinox
15 лв
VN67861
Готварски нож Victorinox 18 см
104 лв –5 %
98 лв
VN5180018
Белачка за домати, черна, Victorinox
13 лв
VN76075
Нож за зеленчуци 10 см, червен, Victorinox
15 лв
VN67701
Нож на готвача SWISS MODERN 20 см, черен, Victorinox VN6901320B
Кухненски нож 15 cм, Victorinox
58 лв
VN5200315
Нож на готвача 18 см, дърво, Victorinox
93 лв
VN5520018
Кухненски нож 19 см, черен, Victorinox
66 лв
VN5200319
Up
More products

Victorinox: емблематичният швейцарски армейски нож и др

Victorinox е марка, която е синоним на качество, издръжливост и иновации. Марката е най-известна със своите Swiss Army Knives - джобни ножове, които са надежден инструмент на приключенците по целия свят, но произвежда и редица други продукти, като например кухненски ножове, прибори за готвене, прибори за хранене, часовници, принадлежности за пътуване и аромати.

История на Victorinox

Марката Victorinox води началото си от 1884 г., когато швейцарският ножар Карл Елзенер открива работилница за ножарски изделия в градчето Ибах-Швиц. През 1891 г. той доставя първата си поръчка на ножове за швейцарската армия, която е последвана от редица други поръчки. През 1897 г. Елзенер представя известния днес "офицерски нож", който има острие, отварачка за консерви, отвертка и разгъвач. Този нож се превръща в стандартен за офицерите от швейцарската армия и по-късно е преименуван на швейцарския армейски нож.

През 1909 г. Елзенер регистрира търговската марка "Victoria" за своите ножове в чест на майка си. През 1921 г. той слива компанията си с тази на свой конкурент и кръщава новата компания Victorinox, което е комбинация от Victoria и inox (френската дума за неръждаема стомана).

Днес Victorinox все още се притежава и управлява от семейство Елзенер и е със седалище в Швейцария. Марката се е превърнала в световна икона, а продуктите ѝ се продават в над 120 държави.

Популярни продукти Victorinox

Швейцарският армейски нож остава най-популярният продукт на Victorinox. Компанията предлага широка гама от модели - от класическия модел с червена дръжка и емблематичната емблема с кръст и щит до по-специализирани ножове, предназначени за специфични дейности като къмпинг, риболов или лов.

Victorinox произвежда и редица други продукти, които са популярни сред потребителите. Те включват кухненски ножове, ножове за белене на зеленчуци, точила за ножове, блокове за ножове - всички налични в Kulina

Награди за дизайн и проектиране

Victorinox е известен с непреходния си дизайн и внимание към детайлите. Продуктите на компанията са елегантни и функционални, с изчистени линии и семпли, но елегантни функции. През годините марката е печелила множество награди за дизайн, включително престижната награда Red Dot Design Award, и може да бъде видяна в много престижни музеи по света - офицерският нож Victorinox е изложен в постоянната колекция за дизайн на Музея за модерно изкуство (MOMA) в Ню Йорк и в музея Neue Sammlung в Мюнхен.

Един от най-емблематичните дизайни на Victorinox е швейцарският армейски нож. Дизайнът на ножа е останал почти непроменен от представянето му през 1897 г., като са направени само малки промени и актуализации за подобряване на функционалността му. Класическата червена дръжка, остриетата от неръждаема стомана и отличителната емблема на ножа са станали незабавно разпознаваеми по целия свят. Британското списание за дизайн Wallpaper го нарича една от "най-значимите икони на световния дизайн".

Защо хората харесват и ценят Victorinox

Съществуват няколко причини, поради които хората са привлечени от продуктите на Victorinox. На първо място е репутацията на марката за качество и издръжливост. Victorinoxпродуктите се произвеждат в Швейцария и са проектирани да издържат дълго, като материалите и конструкцията им са създадени да издържат и на най-тежките условия.

Друга причина, поради която хората харесват Victorinox, е швейцарското наследство на марката. Швейцария е известна със своята прецизност, внимание към детайла и качествена изработка, а Victorinox въплъщава тези ценности в своите продукти. Потребителите се доверяват на швейцарските продукти на марката, които изпълняват обещанията си за качество и функционалност.

И накрая, хората харесват Victorinox, защото нейните продукти са практични и универсални. Независимо дали се нуждаете от нож за къмпинг, часовник за гмуркане или раница пътуване, Victorinox предлага продукт, който ще отговори на нуждите ви. Продуктите на марката са проектирани така, че да бъдат практични и функционални, без да се жертва стилът или дизайнът.