Решетки за барбекю

15 items total
Решетка за скара 480, чугун, Outdoorchef
277 лв
ODCH1821268
Решетка за скара 570, чугун, Outdoorchef
312 лв
ODCH1821269
Решетка за скара CONE, чугунена, Höfats
305,60 лв
HO010301
Решетка за скара TRIPLE, 55 см, Höfats
325,20 лв
HO050302
Решетка за грил TRIPLE 45 см, Höfats
246,40 лв
HO050301
Решетка за грил за огнище ELLIPSE , Höfats
157 лв
HO060301
Решетка за скара CUBE, Höfats
118 лв
HO020301
Решетка за скара CRATE, Höfats
59,60 лв
HO120301
Решетка за скара BEER BOX, Höfats
66 лв
HO070301

Решетки за барбекю - перфектно изживяване на барбекю

Какво представляват решетките за барбекю?

Този инструмент, често наричан решетка за грил или решетка за скаразеленчуков решетка за скара, се използва за съхраняване на различни дребни ястия, които могат да се изплъзнат през типичните плочи или решетки за грил, когато ястията се приготвят на грил.

В магазините Kulina разполагаме с решетки за барбекю, произведени от реномирани марки като Eva Solo, Höfats, иOutdoorchef и те обикновено са изработени от незалепващ материал.

Когато сваляте решетката за барбекю от скарата, някои решетки са снабдени с дръжки, за да се борави по-лесно с тях. Много решетки за грил имат перфорирани отвори, които пропускат соковете и маслата през тях и ги отделят от храната, като същевременно позволяват на храната да бъде подложена на директното нагряване.

Отворите обаче са малки, така че деликатни храни като парчета риба, скариди, ракообразни и зеленчуци да не падат през тях и да не се заклещват в отворените пространства, както може да се случи при стандартните решетки за грил.

Какви са наличните видове решетки за барбекю?

В Kulina се предлагат няколко различни вида решетки за барбекю, всяка от които има уникални характеристики и предимства. Многобройните видове включват следното:

  • Чугунени решетки за барбекю: решетките за барбекю, изработени от чугун, се използват, защото са надеждни и ефективно задържат топлината. Чугунените решетки се отличават с отлични свойства за запържване и задържане на топлината, което ги прави идеални за печене на пържоли и други ястия. Освен това те са по-лесни за използване, тъй като имат незалепваща повърхност.
  • Решетки за барбекю от неръждаема стомана: Неръждаемата стомана е друг популярен материал за решетки за барбекю. Той е здрав, лек и устойчив на ръжда и корозия, което го прави идеален за използване на открито. Чудесна идея е да готвите деликатни продукти като риба върху решетки от неръждаема стомана, тъй като те позволяват равномерно разпределение на топлината и свеждат до минимум залепването.
  • Железни решетки за барбекю: Здравата структура, надеждността и равномерното разпределение на топлината я правят идеална за печене на скара и печене на ястия. Железните решетки трябва да се намаслят преди употреба, за да се предотврати залепването на храна. При правилна грижа те могат да издържат години.

Важно е да изберете решетката за барбекю, която най-добре отговаря на вашите нужди и техника на готвене, тъй като всеки модел има специфични предимства.

В магазина на Kulina можете да закупите и допълнителни аксесоари за грил, като например прибори за барбекю, аксесоари за почистване на грил и съдове за грил, които ще се съчетаят идеално с вашата решетка за скара.