Тостери за сандвичи

1 items total
Уред за сандвичи LONO, WMF
Уред за сандвичи LONO, WMF
На склад (22 бр.)
185 лв
WM0415150011

Тостери за сандвичи - безпроблемно приготвяне на сандвич

Какво представляват тостерите за сандвичи и за какво се използват?

Тостерите за сандвичи, наричани понякога сандвичмейкъри, са кухненско оборудване, предназначено за препичане, печене на скара или претопляне на сандвичи. Те се състоят от две незалепващи плочи с панти, които се поставят една върху друга, за да притиснат сандвича и да запечатат краищата му, за да не изтече съдържанието по време на готвене.

Те са предпочитани в домовете и ресторантите поради своята практичност, бързина и възможност за лесно приготвяне на вкусни и топли сандвичи.

Каква е разликата между тостер и уред за сандвичи?

Сандвичмейкърите и тостерите са кухненски приспособления, които се използват за препичане на хляб, но се различават значително по няколко важни признака.

тостер е малка кухненска джаджа, която се използва за препичане на единични филийки хляб. Обикновено има 2-4 гнезда, в които могат да се поставят филийки хляб, преди да бъдат препечени от нагорещени телени намотки. Прорезите обикновено са достатъчно големи, за да поберат дебели филийки хляб или дори багети. Допълнителните функции на някои тостери включват подгряване и размразяване, както и автоматично изключване и няколко степени на изпичане.

От друга страна, уред за сандвичие кухненско оборудване, предназначено за загряване и компресиране на сандвичи. Сандвичерите могат да се използват за приготвяне на сандвичи със сирене на скара, панини и дори вафли или френски тост.

Какви са функциите на съвременните тостери за сандвичи?

Съвременните тостери за сандвичи могат да имат разнообразни функции и характеристики в зависимост от вида и производителя. Някои типични характеристики на съвременните тостери за сандвичи включват:

  • Печене на скара: Опцията за печене на грил на повечето тостери за сандвичи позволява да печете на грил сандвичи, панини и други храни.
  • Плочи за вафли: Някои тостери за сандвичи включват сменяеми плочи, които позволяват приготвянето на гофрети или зеленчуци на грил. Разгледайте нашите гофретници, които са специално създадени за приготвяне на гофрети.
  • Регулируема температура: Някои тостери за сандвичи включват и регулируем контрол на температурата, който ви позволява да настроите топлината и да приготвите сандвича или други ястия при желаната от вас температура.
  • Незалепваща повърхност: Повечето тостери за сандвичи са снабдени с незалепваща повърхност, която не позволява на сандвичите да залепват по плочите и улеснява почистването.

Накратко, съвременните тостери за сандвичи могат да имат различни предназначения. На уебсайта Kulina можете да закупите тостери за сандвичи от известни марки като WMF.