Fritz Hansen

Fritz Hansen е символ на уникален, модерен и функционален дизайн и предлага неподвластни на времето мебели и осветителни тела, които ще променят изцяло атмосферата на вашия интериор. Заповядайте при най-добрите представители на датския дизайн и истинските икони на дизайна.
49 items total
Up
More products

Fritz Hansen - модерен дизайн за цял живот

Fritz Hansen е датска дизайнерска марка, основана в Копенхаген през 1872 г., когато е произведен първият й стол. Това е марка с дългогодишна история на създаване на висококачествени, функционални и непреходни мебели и осветителни тела. Фокусът на марката върху изработката и качеството я превърна в лидер в света на дизайна, с репутация на производител на продукти, които издържат цял живот.

Fritz Hansenи емблематични дизайни

Fritz Hansen е известна със своя модерен, визионерски и уникален дизайн и си е сътрудничила с някои от най-великите дизайнери на всички времена, като Арне Якобсен, Поул Кьорхолм и Ханс Й. Вегнер, за да създаде емблематични дизайни, които са издържали проверката на времето. Творбите на тези дизайнери се отличават с елегантен и минималистичен дизайн с акцент върху функционалността и простотата.

Един от най-известните продукти на Fritz Hansen е ръчно изработеният стол "Яйце и лебед", проектиран от Арне Якобсен през 1958 г. за хотел SAS Royal в Копенхаген. Столът Egg е икона на модерния дизайн, с уникална форма, която осигурява удобно и уютно място за сядане. Столът "Лебед", също проектиран от Якобсен, е също толкова емблематичен със своите елегантни извивки и удобен дизайн.

Някои от емблематичните дизайни на Fritz Hansen включват и столове от Серия 7, както и столовете PK22 и PK80 на Poul Kjærholm. Столът Ro на Хайме Хайон и лампата Caravaggio на Сесилие Манц също са популярни съвременни дизайни, които отразяват ангажимента на Fritz Hansen към модерния, визионерски и уникален дизайн.

Fritz Hansenпродуктовата гама на компанията

Fritz Hansenпродуктовата линия на компанията включва широка гама мебели и осветителни тела- от класически дизайн до съвременни произведения на най-известните съвременни творци.

Fritz Hansenсе характеризират с функционален и непреходен дизайн, както и с висококачествена изработка. Фокусът на марката върху устойчивото развитие е отразен и в нейните лампи, които са изработени от устойчиви материали и са проектирани така, че да издържат цял живот.

Една от най-известните лампи на Fritz Hansen е лампата "Караваджо", проектирана от Сесилия Манц. Лампата Caravaggio е известна с елегантния си и минималистичен дизайн, който се отличава с прост абажур във формата на барабан и характерно окачване. Името на лампата е вдъхновено от италианския бароков художник Караваджо, чието използване на светлината и сянката оказва влияние върху дизайна на Manz.

Fritz Hansen предлага и редица други осветителни тела, включително настолни, подови и стенни лампи, които се отличават с модерен, визионерски и уникален дизайн. Лампите на марката често се проектират в сътрудничество с някои от най-известните дизайнери в света, като Хайме Хайон, който проектира лампата Ro - съвременен вариант на класическата настолна лампа.

Fritz Hansen и устойчивост

Fritz Hansenфокусът върху устойчивостта е още една причина, поради която си заслужава да инвестирате в техните мебели и осветителни тела. Ангажиментът на марката за устойчивост е отразен в производствения ѝ процес, където се използват висококачествени материали и се наемат квалифицирани занаятчии, за да се създадат продукти, които издържат цял живот. Те също така предприемат мерки за намаляване на въглеродния си отпечатък, като използват устойчиви материали и свеждат до минимум отпадъците в производствения си процес.

В заключение, Fritz Hansen е марка с богата история и репутация на създател на висококачествени, функционални и непреходни мебели и осветителни тела. Техните продукти се отличават с модерен, визионерски и уникален дизайн, който ги прави идеално допълнение към всяко пространство. Фокусът на марката върху изработката, качеството и устойчивостта е отразен в нейните продукти, което ги прави полезна инвестиция за всеки, който търси красиви и функционални мебели и осветителни тела, които да издържат цял живот.