Ножове за белене/рязане

45 items total
Нож за домати 11 см, черен, Victorinox
14 лв
VN67833
Нож за рязане CARBON FRAGMENT 11 cм, черен, Dellinger DNGRH137P
Нож за зеленчуци SYNCHROS, 14 см, кафяв, Güde GUDES80514
Нож за зеленчуци KINEO 9 cм, WMF
75 лв
WM1896236032
Нож за зеленчуци ALPHA OAK, 9 см, кафяв, Güde GUDEE70109
Нож за зеленчуци GRAND GOURMET PC, WMF
132 лв
WM1889466032
Нож за зеленчуци PERFORMER 9 см, Wüsthof
354 лв
WU1061200409
Нож за зеленчуци CLASSIC LINE, WMF
55 лв
WM1874516030
Нож за нарязване CRAFTER 14 см, Wüsthof
312 лв
WU1010801614
Нож за зеленчуци Friends Wüsthof, 9 см
333 лв
WU1011300409
Нож за домати CLASSIC 14 см, Wüsthof
185 лв
WU4109
Нож за рязане DARKNITRO 12 см, кафяв, F.DICK
Novinka
FDCK81147122
Нож за нарязване URBAN FARMER 14 см, Wüsthof
165 лв
WU1025246314
Нож за зеленчуци GOURMET 8 cм, Wüsthof
42 лв
WU1035048208
Нож за домати 11 см, оранжев, Victorinox
14 лв
VN67836L119
Нож за домати 11 см, зелен, Victorinox
14 лв
VN67836L114
Нож за зеленчуци 16 см, Wüsthof
104 лв
WU1035048816
Нож за рязане VIVUM, 10 см, стомана, кафяв, F.DICK FDCK83647102H
Нож за зеленчуци ALPHA POM, 9 см, черен, Güde GUDE170109
Up
More products

Нож за сдвояване - най-добрият ви инструмент за плодове и зеленчуци

Какво представлява ножът за рязане?

Ножът за рязане е малък, универсален нож с остро острие и заострен връх. Той е задължителен елемент във всяка кухня и има много приложения. Името на ножа за рязане идва от това, което той прави - отрязва/обелва външните слоеве на плодовете или зеленчуците.

За какво мога да използвам ножа за рязане на пръсти?

Ножовете за рязане са много гъвкави ножове за зеленчуци, които могат да бъдат полезни в редица кулинарни задачи, като например:

  • белене на плодове и зеленчуци, белене на ягоди
  • белене и рязане на домати (ножове за домати)
  • издълбаване на кората: отстраняване на семената или други по-твърди, месести и нежелани части от плодовете. Въпреки че има специални инструменти за издълбаване на кората, използването на ножа за изрязване на кората е лесно.
  • изрязване на прорези или други шарки по повърхността на тестото за хляб и сладкиши преди печене, за да се предотврати напукването му
  • смилане и нарязване на кубчета: рязането на по-малките компоненти като шалот или чесън е по-лесно с малък нож за рязане.
  • подстригване: Сръчността на ножа за рязане е идеална за дейности като отрязване на листата и стъблата на моркови или целина и отстраняване на мазнини, излишни кости или сухожилия от пиле или миди
  • почистване на скаридите

За по-добро приготвяне на плодове и зеленчуци можете да разгледате и нашите рендета за зеленчуци, както и резачки за мандолина и белачки.

Как да избера най-добрия нож за рязане?

Когато искате да си купите кухненски нож, трябва да обърнете внимание на:

  • удобна дължина на острието: Ако имате по-малка ръка, ще предпочетете по-малко острие, за да се справите добре с нея. Дължината на повечето ножове за рязане е между 8 и 16 см.
  • голяма острота на острието: При избора на най-добрите ножове за рязане е изключително важно да се вземе предвид остротата на острието и лесната му поддръжка. Освен това трябва редовно да заточвате острието.
  • удобен захват: Ножът за рязане се използва за прецизни кулинарни задачи, затова, за да го контролирате най-добре, се уверете, че той пасва добре в ръката ви.

В Kulina предлагаме най-добрите ножове за рязане, ножове за зеленчуци и ножове за домати от реномирани производители като Eva Solo, Victorinox и Wüsthof, в различни размери и от различни материали.

Как да се грижите за ножа за рязане?

Кухненските ножове са сериозна инвестиция, така че ако искате ножът да ви служи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си