Ножове за белене/рязане

42 items total
Нож за домати 11 см, син, Victorinox
15 лв
VN67832
Нож за зеленчуци PERFORMER 9 см, Wüsthof
369 лв
WU1061200409
Нож за зеленчуци GRAND GOURMET PC, WMF
138 лв –15 %
117 лв
WM1889466032
Нож за зеленчуци KINEO 9 cм, WMF
101 лв
WM1896236032
Нож за домати MO-V 12 см, Samura
74 лв –12 %
65 лв
SMRSNMVNR
Нож за зеленчуци 10 см, червен, Victorinox VN67701
Нож за зеленчуци CLASSIC LINE, WMF
Outlet
58 лв –25 %
43 лв
WM1874516030
Нож за домати 11 см, жълт, Victorinox
16 лв
VN67836L118
Нож за зеленчуци 10 см, зелен, Victorinox
15 лв
VN67706L114
Нож за домати CLASSIC 14 см, Wüsthof
199 лв
WU4109
Нож за домати 11 см, черен, Victorinox
16 лв
VN67833
Нож за зеленчуци GOURMET 10 cм, Wüsthof
54 лв
WU4060
Нож за зеленчуци 10 см, жълт, Victorinox
16 лв
VN67706L118
Нож за зеленчуци CLASSIC WHITE 9 cм, Wüsthof
150 лв
WU1040200409
Нож за домати 10 см, червен, Victorinox
16 лв
VN67831
Нож за домати 11 см, зелен, Victorinox
16 лв
VN67836L114
Нож за зеленчуци DAMASCUS 9 см, Samura
121 лв –5 %
114 лв
SMRSNDNOZ
Нож за зеленчуци TWIN GRIP XS 7 см, Zwilling
24 лв –8 %
22 лв
ZW38601070
Нож за домати 11 см, оранжев, Victorinox
16 лв
VN67836L119
Нож за домати 11 см, розов, Victorinox
16 лв
VN67836L115
Нож за зеленчуци 10 см, оранжев, Victorinox VN67706L119
Нож за зеленчуци 10 см, розов, Victorinox
15 лв
VN67706L115
Up
More products

Нож за сдвояване - най-добрият ви инструмент за плодове и зеленчуци

Какво представлява ножът за рязане?

Ножът за рязане е малък, универсален нож с остро острие и заострен връх. Той е задължителен елемент във всяка кухня и има много приложения. Името на ножа за рязане идва от това, което той прави - отрязва/обелва външните слоеве на плодовете или зеленчуците.

За какво мога да използвам ножа за рязане на пръсти?

Ножовете за рязане са много гъвкави ножове за зеленчуци, които могат да бъдат полезни в редица кулинарни задачи, като например:

  • белене на плодове и зеленчуци, белене на ягоди
  • белене и рязане на домати (ножове за домати)
  • издълбаване на кората: отстраняване на семената или други по-твърди, месести и нежелани части от плодовете. Въпреки че има специални инструменти за издълбаване на кората, използването на ножа за изрязване на кората е лесно.
  • изрязване на прорези или други шарки по повърхността на тестото за хляб и сладкиши преди печене, за да се предотврати напукването му
  • смилане и нарязване на кубчета: рязането на по-малките компоненти като шалот или чесън е по-лесно с малък нож за рязане.
  • подстригване: Сръчността на ножа за рязане е идеална за дейности като отрязване на листата и стъблата на моркови или целина и отстраняване на мазнини, излишни кости или сухожилия от пиле или миди
  • почистване на скаридите

За по-добро приготвяне на плодове и зеленчуци можете да разгледате и нашите рендета за зеленчуци, както и резачки за мандолина и белачки.

Как да избера най-добрия нож за рязане?

Когато искате да си купите кухненски нож, трябва да обърнете внимание на:

  • удобна дължина на острието: Ако имате по-малка ръка, ще предпочетете по-малко острие, за да се справите добре с нея. Дължината на повечето ножове за рязане е между 8 и 16 см.
  • голяма острота на острието: При избора на най-добрите ножове за рязане е изключително важно да се вземе предвид остротата на острието и лесната му поддръжка. Освен това трябва редовно да заточвате острието.
  • удобен захват: Ножът за рязане се използва за прецизни кулинарни задачи, затова, за да го контролирате най-добре, се уверете, че той пасва добре в ръката ви.

В Kulina предлагаме най-добрите ножове за рязане, ножове за зеленчуци и ножове за домати от реномирани производители като Eva Solo, Victorinox и Wüsthof, в различни размери и от различни материали.

Как да се грижите за ножа за рязане?

Кухненските ножове са сериозна инвестиция, така че ако искате ножът да ви служи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си