Съдове за барбекю

23 items total
Камък за печене на пица 35,5 см, Eva Solo
80 лв
ES571104
Камък за печене на пица 570, Outdoorchef
175 лв
ODCH1821195
Тава за печене 40 см, Outdoorchef
63 лв
ODCH1821159
Тиган за овкусяване 23 см, чугун, Outdoorchef ODCH1821171

Ястия за барбекю - разширете хоризонтите си за печене на скара

Какви ястия за барбекю се предлагат в Kulina?

В Kulina предлагаме широка гама от аксесоари и съдове за грил, които ще ви позволят да разширите менюто си за грил. Сред продуктите, предлагани в тази категория, ще намерите:

  • тигани и тави за грил
  • плочи за грил
  • съдове за готвене на открито - тенджери, чайници и тигани (уок и тигани за грил)
  • камъни за пица

На грила могат да се приготвят голямо разнообразие от ястия - от месо и морски дарове до зеленчуци и десерти. Гриловането или готвенето на открит огън придава уникален вкус и текстура на храните, което го прави универсален метод за приготвяне на различни съставки. Ето някои видове ястия, които обикновено се приготвят на скара или на открит огън:

Меса:

  • Пържоли (напр. рибай, филе, филе миньон)
  • Бургери и слайдери
  • Свински котлети
  • Агнешки котлети
  • Пилешки гърди, бутчета и крилца
  • Ребра (бейби гръб, резервни ребра)
  • Колбаси и хот-дог
  • Кебап (месо на шишчета със зеленчуци)
  • Задушени ястия
  • Печено

Морски дарове:

  • Рибни филета на скара (напр. сьомга, пъстърва, тилапия)
  • Скариди и скариди
  • Миди
  • Опашки от омари
  • Цяла риба (напр. бранзино, каракуда)

Зеленчуци:

  • Чушки
  • Тиквички и други летни тиквички
  • Патладжан
  • Гъби Портобело
  • Царевица на кочан
  • Аспержи
  • Лук и праз

Плодове:

  • Ананас на скара
  • Праскови или нектарини на скара
  • Диня на скара
  • Банани на скара (често се използват за десерти)

Пица: Все по-популярна става пицата на скара, при която тестото за пица се приготвя директно върху решетката на скарата, след което се покрива със сос, сирене и други добавки.

Хлябове: Можете да изпечете на грил филийки хляб, багети или плоски хлябове, за да приготвите сандвичи на грил или кростини.

Десерти:

  • Шишчета с плодове на скара
  • Десертни кесадили на скара
  • Торта на скара или торта с ангелска храна
  • Изпечени на скара s'mores

Странични ястия:

  • Картофи на скара (резени, клинове, пакети от фолио)
  • Зеленчукови меса на скара
  • Салати на скара (например ромейна на скара)

Глобални ястия:

  • Ястия в стил "Тандури" (мариновани меса или зеленчуци)
  • Корейско барбекю (напр. bulgogi)
  • Кебапчета от Близкия изток (напр. шиш таук)
  • Бразилско churrasco (различни видове месо, приготвени на шишчета)
  • Аржентинско асадо (смесена скара от меса)

Това са само няколко примера за видовете ястия, които могат да се приготвят на грил с помощта на специални аксесоари. Печенето на скара предлага широка гама от кулинарни възможности, като ви позволява да експериментирате с различни аромати, подправки и техники, за да създадете вкусни и незабравими ястия.

Каква е разликата между чиниите и тенджерите, използвани за барбекю, и обикновените такива?

Съдовете за барбекю, като холандските фурни, се различават от обикновените съдове по няколко начина.

  • Материал: плочите и тенджерите за грил често са изработени от термоустойчиви материали, които са дълготрайни и предназначени за използване навън. Те могат да бъдат емайлирани, стоманени или чугунени.
  • Повърхност - плочите за грил често имат специална повърхност, която има за цел да придаде на ястието ви отличителни белези от грила. Повърхността може да бъде оребрена, плоска или комбинация от двете.
  • Размер и форма - За да отговарят на различните видове храни и конфигурации за печене на скара, грил плочите и холандските фурни за барбекю се предлагат в различни размери и форми. Някои плочи са достатъчно големи, за да покрият цялата скара, а други са направени така, че да се поберат върху една горелка.

В Kulina, можете да закупите и други аксесоари за печене на скара, като прибори за барбекю и решетки за барбекю.