Плата за сирена

11 items total

Дъски за сирене и тапас дъски - специално предназначени за сирена и закуски

За какво се използва дъска за сирена или дъска за тапас ?

Дъските за сирене и тапас са отлични за сервиране на различни закуски и храни, включително сирена, шунка, тапас, маслини, ядки, крекери, хляб, пасти и дипове и др. В Kulina ще намерите дъски за сервиране, изработени от различни материали, с различни размери и форми. Нашите дъски за тапас и дървени каси за сирене са произведени от надеждни производители като Blomus, Revol, Continenta, и Nicloas Vahe.

За допълнителни прибори за сервиране на закуски можете да разгледате и нашата колекция от съдове за сервиране на закуски, ножове за сирене и дъски за рязане.

Какви са материалите, използвани за изработката на дъски за сирене, освен дървото?

Освен дърво за изработката на дъски за сирене могат да се използват и много други материали. Тези материали включват, но не се ограничават до:

  • Дъски за тапас от шисти или базалт : дъските за тапас и сирене, изработени от шисти или камък, имат приятен рустикален вид и естествено усещане, което изглежда добре в модерния интериор
  • Каменна керамика: Дъските за сирене, изработени от твърда и трайна керамика, наречена камък, която е била подложена на високотемпературно изпичане, често са глазирани и се предлагат в различни цветове.
  • Порцелан: Порцелановите дъски за сирене са изработени от керамичен материал, известен със своята твърдост и издръжливост, който се изпича при висока температура. Порцелановите дъски за сирене се предлагат в широка гама от нюанси и шарки и често са с покритие, което им придава лъскав и гладък вид.

Как да се грижите за дървената си дъска за сирена?

Като следвате тези прости предложения, можете да гарантирате, че дървената ви дъска за сирена ще остане в добро състояние дълго време.

  • След употреба бързо измийте дъската с топла вода, мек сапун и мека гъба. Тъй като абразивните гъби и четки могат да повредят дървото, избягвайте да ги използвате.
  • Преди да съхранявате дъската, я подсушете добре с чиста кърпа или я оставете да изсъхне напълно на въздух.
  • Поръсете малко едра сол върху дъската и я почистете с половин лимон, за да се отървете от всякакви петна или миризми. Изсушете дъската както обикновено, след като я изплакнете добре с вода.
  • Нанасяйте редовно върху дъската масло или восък, подходящи за хранителни цели, за да я запазите и да предотвратите изсъхването на дървото. Уверете се, че стриктно спазвате инструкциите на производителя.
  • За да предотвратите изкривяването или напукването на дъската, избягвайте да я накисвате във вода или да я миете в съдомиялна машина.