Саксии

36 items total
Up
More products

Саксии за цветя - най-добрият дизайн за вашите стайни растения

За какво се използват саксиите за цветя?

саксия за цветя , наричана понякога саксия или саксия за растения, е съд, използван за отглеждане и излагане на цветя и други растения. Саксиите за цветя често са изработени от материали като пластмаса, керамика, месинг, фаянс, метал или стомана и се предлагат в различни стилове и цветове.

Обикновено саксия за цветяимат отвори на дъното, които позволяват на допълнителната вода да се оттича, понякога в подходяща чинийка под саксията. Ако е необходимо, корените на растението могат да използват тази вода.

Има и модерни самонапоителни саксии с резервоар за вода. Ако търсите такъв вид саксия, разгледайте самонапоителните саксии на Eva Solo.

За какви цели служи саксията за цветя?

За разлика от стойките за цветя, които се използват предимно за излагане на цветя, саксиите могат да се използват за различни цели, включително за преместване на растения на различни места, за засаждане на семена, за отглеждане на растения на терасата и на закрито, за отглеждане на деликатни растения на закрито при по-студен климат или просто за показване на стайни растения като част от декорация за дома.

Как да разбера коя е най-добрата саксия за цветя?

Ето няколко съвета за избор на саксия за цветя:

  • отчитане на размера

Определянето на размера на саксия за цветя е първата стъпка при избора на нова саксия за вашия дом. Как да изберем правилния размер? Ако трябва да пресадите растенията си, за тези, които растат в саксии с диаметър 10 см или по-малко, увеличете размера на саксията с 1-2 см. Увеличете размера на саксията с 2 или 3 см в диаметър за по-големи растения, отглеждани в по-големи саксии.

  • дренажът е от решаващо значение

За много стайни растения е важно да изберете саксия с дренажен механизъм, за да не остане почвата прекалено мокра след поливане на растенията. Поливането на растенията може да бъде също толкова стилно, колкото и самите растения, благодарение на голямото разнообразие от модерни лейки.

  • изберете своя дизайн

Изберете саксия за цветя , чийто външен вид и текстура ви харесват. Изберете стил, който да съответства на стила на вашия интериор. Днес керамичните саксии са най-разпространеният вид, използван за стайни растения. Те се предлагат в различни форми, нюанси и размери. Пластмасовите саксии са леки и се предлагат в различни цветове и дизайни. Освен това са евтини и лесни за поддръжка.

В магазин Kulina имаме богат избор от саксии за цветя на реномирани производители като Blomus, Eva Solo, Hübsch и Rosendahl в различни размери, стилове и материали.