Ножове за фино рязане

18 items total
Нож за рязане BAMBOO 20 см, Samura
72 лв –11 %
64 лв
SMRSNBPN
Нож Dranger 1905 21 cм, F.Dick
219 лв –12 %
Нож Dranger 1905 21 cм, F.Dick
На склад (2 бр.)
192 лв
FDCK8195621
Нож за рязане FK2 26 cм, de Buyer
Outlet
209 лв –35 %
134 лв
DB428526
Нож за нарязване CLASSIC 18 см, Wüsthof
219 лв
WU455018
Карвинг нож KINEO 20 cм, WMF
109 лв –9 %
99 лв
WM1896196032
Нож за нарязване GOURMET 16 см, Zwilling
98 лв
ZW36110161
Нож за рязане GOURMET 20 cм, Zwilling
115 лв
ZW36110201
81 лв –11 %
72 лв
ZW32320168
Нож за нарязване CLASSIC 16 см, Wüsthof
209 лв –5 %
198 лв
WU455016
80 лв
ZW32320208
Нож за рязане PROFESSIONAL "S" 20 cм, Zwilling
229 лв –17 %
190 лв
ZW31020200
Нож за рязане 19 см, дърво, Victorinox
147 лв
VN5200019G

Ножове за нарязване - остри ножове за нарязване и рязане

Какво представлява нож за нарязване?

Ножът за нарязване е дълъг нож с тънко острие и заострен или извит връх, предназначен за тънко нарязване на различни видове храни. Ножовете за рязане са доста универсални, но може да си купите и специални ножове за рязане на шунка, сирене или хляб.

Въпреки че повечето ножове за рязане имат остри като бръснач ръбове, не ги използвайте за рязане на кости или по-твърди храни.

Какво да вземете предвид, когато избирате нож за нарязване?

В Kulina ще откриете много висококачествени ножове за рязане на такива производители като Wusthof, Zwilling, Dellinger или F.DICK. Когато избирате нож, вземете предвид:

  • качество на стоманата - материалът, от който е направен ножът за рязане, винаги трябва да се взема под внимание. Изберете висококачествен модел от въглеродна неръждаема стомана, тъй като той гарантира най-добра производителност и издръжливост.
  • дължина на острието - в зависимост от това какво искате да нарежете с ножа, изберете острие с подходяща дължина за идеално тънки резени.
  • удобство на дръжката - уверете се, че ножът ви е удобен и осигурява здрав захват

Как да се грижите за ножа си за рязане?

Кухненските ножове са сериозна инвестиция, така че ако искате ножът за рязане да ви служи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа за шунка отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок или стойка за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си с помощта на точило за ножове
  • да използвате дъска за рязане удобна за работа с ножове