Alessi

Alessi – фабрика за мечти на италианския дизайн, която "прави обикновеното необикновено". Вече повече от 100 години, създава интересни, естетични, функционални и много желани предмети от ежедневието. Затова и толкова голяма част от продуктите се превръщат в дизайнерски икони, в които бързо се влюбвате!
296 items total
Електрическа кана PLISSE 1,7л, черна, Alessi ALMDL06B
Лъжица за чай/кафе IL CAFFE/TE, комплект 8 бр., Alessi ALMSPOONSET
Кутия за хляб GNAM 30 см, черна, Alessi
133 лв
ALASG22B
Сокоизтисквачка за цитруси JUICY SALIF, Alessi ALPSJS
Мерител за спагети VOILE, Alessi
51 лв
ALPG01
Мелничка за пипер GRIND, черна, Alessi
235,20 лв
ALWAL03B
Кафеварка за котлон LA CONICA, 150 мл, Alessi AL900023
Комплект прибори RUNDES MODELL, 24 бр., Alessi
1 372 лв
ALJH01S24
Купа за плодове JOY NO.11 21 см, златиста, Alessi ALCR0221GGD
Кутия за хапчета CHESTNUT, Alessi
63 лв
ALCHB01
Up
More products

ALESSI – Италианска фабрика за мечти

Историята на марката Alessi

Alessi е Италианската марка, основана през 1921 г. от майстора на метални компоненти Джовани Алеси Ангини. От самото начало, продуктите създадени основно чрез студена обработка на металите са известни със своето високо качество, квалифицирана изработка, перфектно завършване, модерен външен вид, креативност и иновация. Първите промишлени, но в същото време декоративни продукти като стоманени кошници и купи за плодове са били произведени още през 1945 г. и по това време ALFRA (Alessi FRAtelli) започва да работи в партньорство с независими дизайнери. Продуктите на Alessi все още се произвеждат в Италия от висококвалифицирани занаятчии във фабриката в Крузинало, Оменя.

Мисията и визията на Alessi

Алберто Алеси, внукът на основателя веднъж каза, че „Една истинска дизайнерска работа трябва да вълнува хората, да предава емоции, да връща спомени, да изненадва и да противоречи на общоприетото мислене." Той беше този, който повлия на начина, по който Alessi мисли за дизайна и който установи мисията му. Предполага се, че Алеси пресъздава творческите изрази в истински домашни предмети, способни да изпълнят мечтите и да задоволят човешките желания. Вярва се, че е фабриката за мечти, която прави обикновеното необикновено. Неговите продукти трябва да задоволят нуждата от щастие и изкуство. Но Алеси не е просто фабрика за мечти, тя е нещо като лаборатория за индустриални изследвания в приложните изкуства.

Известни дизайнери и взаимодействия

Когато Алберто Алеси се присъединява към компанията през 1970 г., той дава да се разбере, че иска да произвежда предмети, които са не само функционални, но и способни да задоволят нуждата на хората от изкуство и поезия. Тогава Алеси започва сътрудничеството си с група художници, включително Салвадор Далии по-късно с такива известни дизайнери като Еторе Сотсас, Ричард Сапър, Акиле Кастилиони и Алесандро Мендини, който допринася за превръщането на компанията във фабриката на мечтите, както си го представя Алберто.

През годините много известни художници и дизайнери са решили да работят за Алеси, включително дизайнерски звезди като Заха Хадид, Алдо Роси, Тойо Ито, Марсел Уондърс, Мириам Мири, Майкъл Грейвси Филип Старк.

Материали и качество

Повечето продукти на Алеси са създадени чрез студена обработка на метали (неръждаема стомана, мед, месинг и никел), но много други материали като дърво, порцелан, стъкло или пластмаса също са включени в неговия каталог. Всички материали и процеси се подлагат на строги стандарти и изисквания за качество, вечни и елегантни са и не правят компромис между технологичната сложност на индустриалното производство и бдителността към детайла, типично за изкуството и майсторлъка.

Иконични продукти и дизайн

Алеси е известна със своите домакински принадлежности и кухненски прибори – функционални, красиви и стилни продукти, които могат да бъдат както полезни, така и декоративни. Каталогът включва съдове за готвене, сервизи за хранене, стъклени съдове, прибори за хранене, кафе & аксесоари за чай и напитки, както и декоративни предмети за дневната стая и функционални продукти за банята.

Сред най-популярните продукти на Алеси са такива дизайнерски икони като:

Продукти на Алеси – къде можете да ги намерите?

Много от продуктите на Алеси могат да се видят в известни музеи по света като Център Помпиду, Музей Виктория и Албърт и Музея на модерното изкуство. Можете да ги забележите и в различни списания за дизайн и интериор. Всъщност е трудно да се намери такова, в което да няма нито един от продуктите на Alessi, представени на снимките! Кухненските продукти от известната италианска фабрика за мечти могат да се видят и във филмите. Обикновените хора и известни личности ги обожават и те са идеални подаръци за любителите на дизайна, както и страхотни сватбени подаръци.