Уреди за готвене с вакуум (Sous-vide)

12 items total
Фолио Sous vide LONO 30 x 600 cм, 2 ролки, WMF
49 лв
WM419980041
Фолио Sous vide ZU 3615, Severin
55 лв –5 %
Фолио Sous vide ZU 3615, Severin
На склад (3 бр.)
52 лв
SEVEZU3615
Фолио Sous vide ZU 3617, Severin
Фолио Sous vide ZU 3617, Severin
На склад (9 бр.)
49 лв
SEVEZU3617
Фолио Sous vide ZU 3614, Severin
Фолио Sous vide ZU 3614, Severin
На склад (6 бр.)
40 лв
SEVEZU3614
Фолио Sous vide ZU 3616, Severin
39 лв –5 %
Фолио Sous vide ZU 3616, Severin
На склад (15 бр.)
37 лв
SEVEZU3616
Фолио Sous vide ZU 3613, Severin
Фолио Sous vide ZU 3613, Severin
На склад (4 бр.)
26 лв
SEVEZU3613

Вакуумна печка Sous-vide - вашият необичаен кухненски помощник

Френският термин sous vide, който в превод означава "под вакуум", се отнася за метод на готвене, при който храната се поставя в херметически затворен съд и се потапя в съд с вода, загрята до определена температура.

Кои са най-големите предимства на готвенето със су-виж?

Въпреки че готвенето със соус видео изисква специално оборудване и повече време, то има някои големи предимства.

  • имате голям контрол върху времето за готвене. Храната може да се приготви и вакуумира до един ден предварително и да се остави да се готви бавно във водната фурна. Можете да приготвяте храната си по метода sous vide през нощта и да я сервирате, когато сте готови.
  • не е необходимо сами да контролирате температурата - можете да готвите месо и риба за определен период от време, без да се налага сами да контролирате температурата
  • готвенето със sous vide е без ръце! - всичко, което трябва да направите, е да опаковате храната си във вакуум, да я поставите във вода, да зададете температурата и да си тръгнете
  • Sous vide запазва повече хранителни вещества и витамини в сравнение с други методи на готвене.
  • готварските печки sous vide правят месото по-крехко
  • почти всичко може да се приготви по метода sous vide; някои готвачи го използват дори за варене на яйца на меко.

Как да използвам вакуумната печка Sous-vide?

Ще ви трябват поне три елемента, за да започнете: вода, голям контейнер и затваряща се торба. Най-разпространеният вид първокласна торбичка за многократно затваряне е вакуумирана и можете да я получите на нашия уебсайт.

Тъй като готвенето на храна sous vide засилва вкуса, препоръчваме да използвате малко на брой подправки за овкусяване на ястието преди пакетиране. Просто напълнете торбичката, изстискайте въздуха и я поставете във ваната с топла вода в контейнера.

Какви са основните изисквания при използването на готварска печка sous-vide?

Освен готварската печка Sous-Vide ще ви е необходимо и допълнително оборудване, като например вакуумна запечатваща машина, вакуумни торбички или фолио, вакуумна помпа. Някои от тях са изброени по-долу:

Машина за вакуумиране на храни машина заМашина за вакуумиране на храни : Вакуумните уплътнители работят, като елиминират въздуха от пластмасовата торбичка, опакована с храна, преди да я запечатат с топлина. Това запазва свежестта на храната за по-дълго време, тъй като създава среда, в която микробите се развиват изключително трудно. Използва се за готвене под вакуум, тъй като плътното уплътнение също предотвратява загубата на влага и изгарянето.

Торбички за машина за вакуумиране на храни: Храната се запазва свежа до 8 пъти по-дълго във вакуумните торбички. Всички хранителни вещества са непокътнати, а вкусът и ароматът им са все така изразени. Тези торбички са най-подходящи за готвене във вакуум, тъй като са издръжливи и издържат на изгаряне при нагряване.

За да гарантираме изключително успешно готвене, ви предлагаме всичко необходимо за вашето готвене по метода sous-vide - от готварски печки по метода sous-vide до всички аксесоари на известни компании като Severin и Zwilling.