Ножове за хляб

52 items total
Нож за хляб RED SPIRIT 26 cм, F.Dick
189 лв
FDCK8173926
Нож за хляб SWISS MODERN 22 cм, Victorinox
203 лв –15 %
172 лв
VN6907022WG
Нож за хляб KATAI 20,5 см, Forged
303 лв
FORGEDSDV620650
Нож за хляб 21 см, дърво, Victorinox
139 лв
VN5163021G
Нож за хляб FK2 CHEF 21 cм, de Buyer
225 лв –28 %
162 лв
DB428121
Нож за хляб BRUTE 20,5 см, Forged
166 лв
FORGEDSDV304075
Нож за хляб IKON 20 см, Wüsthof
370 лв
WU496620
Нож за хляб GRAND GOURMET 19 cм, WMF
185 лв
WM1889506032
Нож за хляб CLASSIC IKON 23 cм, Wüsthof
287 лв
WU416623
Нож за сладкиши RAN PLUS, 23 см, черен, Yaxell YAX36608
Нож за хляб NORDIC KITCHEN 24 см, Eva Solo
373 лв –7 %
345 лв
ES515404
Нож за хляб GOURMET 23 см, Wüsthof
123 лв
WU1035045723
Нож за хляб CLASSIC IKON 20 см, кремав, Wüsthof WU4166020
Нож за хляб ALPHA BRICOLE DI VENEZIA, 32 см, кафяв, Güde GUDEV43132RL
Нож за хляб FOUR STAR 20 см, Zwilling
201 лв –20 %
160 лв
ZW31076201
Нож за хляб SEBRA 20,5 cм, Forged
161 лв
FORGEDSDV623439
Нож за хляб 21 см, Victorinox
75 лв –12 %
66 лв
VN6863321B
Нож за хляб CLASSIC COLOUR, 23 см, лилав ямс, Wüsthof WU1061706223
Нож за хляб KINEO 20 cм, WMF
114 лв –13 %
Нож за хляб KINEO 20 cм, WMF
На склад (3 бр.)
99 лв
WM1896186032
Up
More products

Нож за хляб - нож за всяка кухня

Какво прави един нож нож за хляб?

нож за хляб е дълъг нож с назъбено острие. Обикновено тя е достатъчно гъвкава и деликатна, за да запази хляба непокътнат, докато го реже. Назъбеното острие ви позволява да режете мек хляб и да преминавате през кората му без назъбени ръбове и без да смачквате и сплесквате хляба. Този тип нож е един от трите основни ножа за всяка кухня - вижте нашето подробно ръководство за покупка на нож тук.

В Kulina ще намерите качествени ножове за хляб от неръждаема стомана, произведени от надеждни марки като Wusthof, Zwilling или WMF. Можете също така да изберете ковани ножове за хляб от холандската марка Forged или да разгледате нашите най-продавани ножове за хляб тук.

За какво се използва нож за хляб ?

нож за хляб е много универсален и може да се използва не само за рязане на хляб. Благодарение на назъбеното си острие той е идеален за рязане както на меки сладкиши (бисквитени), така и на плътни сладкиши (фунтови), на всички плодове и зеленчуци с твърда кожа - домати, ананаси, тиква, диня и др.

Как да наточим нож за хляб?

Ножът за хляб трябва да се заточва, но не е необходимо да се заточва толкова често, колкото готварския нож. Не съществува автоматична точило за ножове назъбени точило за ножове , така че трябва да се прави ръчно. За да наточите нож с назъбено острие, ще ви е необходим керамичен или стоманен заточващ прът. Вземете нож за хляб, поставете го върху пръчката и го преместете няколко пъти нагоре-надолу. Трябва да направите това зъб по зъб по целия път на ножа, като внимателно прокарвате пръчката през всяко назъбване. Можете също така да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижите за нож за хлябси нож за хляб?

Ако искате нож за хляб ви нож за хляб да издържи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си