Ножове за хляб

55 items total
Нож за хляб PRO 20 cм, Zwilling
229 лв
ZW38406201
Нож за хляб KATAI 20,5 см, Forged
259 лв
FORGEDSDV620650
Нож за хляб KINEO 20 cм, WMF
Нож за хляб KINEO 20 cм, WMF
На склад (4 бр.)
114 лв
WM1896186032
Нож за хляб SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 19 см, Dellinger DNGRKHOK8B
Нож за хляб FK2 CHEF 21 cм, de Buyer
225 лв
DB428121
Нож за хляб NORDIC KITCHEN 24 см, Eva Solo
Akce
373 лв –20 %
298 лв
ES515404
Нож за хляб IKON 20 см, Wüsthof
373 лв
WU496620
Нож за хляб PROFESSIONAL "S" 20 cм, Zwilling
227 лв
ZW31026201
Нож за хляб CLASSIC IKON 20 см, кремав, Wüsthof WU4166020
Нож за хляб CLASSIC LINE, WMF
Нож за хляб CLASSIC LINE, WMF
На склад (8 бр.)
77 лв
WM1874616030
Нож за хляб CLASSIC 20 cм, Wüsthof
206 лв
WU4149
Нож за хляб KAPPA, 21 см, сребро, Güde
259 лв
GUDE43021
Нож за сладкиши VIVUM, 26 см, стомана, кафяв, F.DICK FDCK83639262H
Нож за хляб CLASSIC COLOUR, 23 см, лилав ямс, Wüsthof WU1061706223
Нож за сладкиши DARKNITRO 26 см, кафяв, F.DICK
Novinka
FDCK81139262
Нож за хляб 21 см, дърво, Victorinox
141 лв
VN5163021G
Нож за хляб CLASSIC WHITE 23 cм, Wüsthof
227 лв
WU1040201123
Нож за хляб CLASSIC IKON 20 cм, Wüsthof
248 лв
WU416620
Up
More products

Нож за хляб - нож за всяка кухня

Какво прави един нож нож за хляб?

нож за хляб е дълъг нож с назъбено острие. Обикновено тя е достатъчно гъвкава и деликатна, за да запази хляба непокътнат, докато го реже. Назъбеното острие ви позволява да режете мек хляб и да преминавате през кората му без назъбени ръбове и без да смачквате и сплесквате хляба. Този тип нож е един от трите основни ножа за всяка кухня - вижте нашето подробно ръководство за покупка на нож тук.

В Kulina ще намерите качествени ножове за хляб от неръждаема стомана, произведени от надеждни марки като Wusthof, Zwilling или WMF. Можете също така да изберете ковани ножове за хляб от холандската марка Forged или да разгледате нашите най-продавани ножове за хляб тук.

За какво се използва нож за хляб ?

нож за хляб е много универсален и може да се използва не само за рязане на хляб. Благодарение на назъбеното си острие той е идеален за рязане както на меки сладкиши (бисквитени), така и на плътни сладкиши (фунтови), на всички плодове и зеленчуци с твърда кожа - домати, ананаси, тиква, диня и др.

Как да наточим нож за хляб?

Ножът за хляб трябва да се заточва, но не е необходимо да се заточва толкова често, колкото готварския нож. Не съществува автоматична точило за ножове назъбени точило за ножове , така че трябва да се прави ръчно. За да наточите нож с назъбено острие, ще ви е необходим керамичен или стоманен заточващ прът. Вземете нож за хляб, поставете го върху пръчката и го преместете няколко пъти нагоре-надолу. Трябва да направите това зъб по зъб по целия път на ножа, като внимателно прокарвате пръчката през всяко назъбване. Можете също така да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижите за нож за хлябси нож за хляб?

Ако искате нож за хляб ви нож за хляб да издържи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си