Emile Henry

Emile Henry е френски производител на традиционни купи за печене. Ще се влюбите в красивите цветове и дизайн, за вашата кухня в ретро стил!
25 items total
Контейнер за сол, син пламък, Emile Henry EH970201
Контейнер за сол, бял, Emile Henry
64 лв –17 %
53 лв
EH110201
Контейнер за сол, червено бордо, Emile Henry EH340201
Дозатор за олио 450 мл, син, Emile Henry
64 лв –6 %
60 лв
EH970215
Хаванче с чукче, червено бордо, Emile Henry EH340255
Дозатор за олио 400 мл, бял, Emile Henry
61 лв
EH110215
Тава за тарт 28 см, кремава, Emile Henry
76 лв
EH026028
Up
More products

Emile Henry - историята на легендарните съдове за печене и готвене, произведени във Франция

Emile Henry семеен бизнес - „произведено във Франция", e основан през 1850 г. в Марсини, малък град в провинция Бургундия, Франция. Emile Henry с почти 200 години история, опит и страст към готвенето е световно известен производител на най-качествените керамични и гурме съдове за готвене и печене, които може да сте забелязали, когато гледате готварски предавания, преглеждате снимки в Instagram или пък прелиствайки списания за интериор, възхищавайки се на кухните на известните готвачи по целия свят.

Най-популярните продукти на Emile Henry са тави за пица, тави за хляб, тави за фурна, тенджери за яхния, ръчно изработени форми за торта и гювечи.

Готвачите по целия свят обожават продуктите на Emile Henry. Защо?

Известни готвачи (също и любители!) харесват продуктите на Емил Хенри по много причини. Продуктите иматудобни, практични форми, които са правилно предвидени и проектирани за готвене и печене. Те са с точните размери, обем и дълбочина. Освен това имат страхотни цветове и стилна ретро визия, която ще направи всяка кухня специална, а готвенето много по-приятно.

Глина от Бургундия – какво е толкова специално в съдовете за печене Emile Henry?

Съдовете за печене и готвене Emile Henry са направени от глина от Бургундия, Франция. Тази глина равномерно и бавно разпространява топлината до самия център на съда за готвене и в резултат на това храната се приготвя равномерно, откроявайки вкусовете и ароматите. Когато храната е готова и я извадите от фурната или свалите от котлона и я поставите на кухненския плот, благодарение на превъзходните свойства за задържане на топлината на бургундската глина, ястието остава горещо и вкусно за по-дълго време .

Марката използва собствения си най-съвременен производствен процес за високоустойчива керамика, благодарение на който продуктите на Emile Henry не се чупят или напукват лесно. Можете също така да режете директно върху повърхността, без да я надраскате или повредите. Глазурите, използвани в производствения процес, не се напукват или избледняват с времето. Всички продукти на Emile Henry са покрити с 10-годишна ограничена гаранция срещу счупване поради производствени дефекти.

Може ли продуктите на Emile Henry да преминат директно от фризера към фурната?

Разбира се, всички продукти на Emile Henry доказват изключителна устойчивост на термичен шок и могат да преминат директно от фризера към горещата фурна.

Подходящи ли са продуктите Emile Henry за микровълнова печка?

Да, гювечетата и тавичките могат да се използват в микровълновата за затопляне на вашите лазани, пайове и яхнии.

Подходящи ли са продуктите Emile Henry за съдомиялна машина?

Да, почистването на продуктите е много лесно, всички продукти на Emile Henry са подходящи за съдомиялни машини и загоряла или запечена храна не се задържа по повърхността на съдовете.