Continenta

Немската марка Continenta е известна със своите дървени кухненски аксесоари от качествена акациева, каучукова, букова, венге и маслинова дървесина, както и различни видове екзотична дървесина, а предлаганите продукти се произвеждат директно в държавите, в които се отглеждат дърветата. Естествено!
53 items total
Кутия за хляб 40 x 26 cм, дърво, Continenta
169 лв
CONT3292
Кутия за съхранение на чай, 1л, Continenta CONT3913
Вложка за блок за ножове C3314 и C3315, Continenta CONT33141
Up
More products

Continenta - дизайн, функционалност и съвършенa изработка

Continenta е германска компания със седалище във Фрайбург. От 1977г. разработва висококачествени аксесоари за дома и кухнята в сътрудничество с известни дизайнери и в момента е един от лидерите на пазара за висококачествени дървени кухненски аксесоари, предлагайки изключително качествени кухненски прибори като дъски за рязане, кошчета за хляб и контейнери за съхранение.

Continenta – дизайн, идеи и качество на продуктите

В основата на дизайна на Continenta е любовта към изработката и формалния, функционален дизайн. Продуктите на Continenta се създават ръчно и се подлагат на строг контрол на качеството. Отличават се с внимателна изработка и полезни функции. Дъските за рязане са оборудвани с тавички от неръждаема стомана, а кутиите за хляб с рафтове или интегрирани дъски за рязане на хляб. Дъските за рязане също имат неплъзгащи се крачета за сигурна позиция.

Continenta – всичко опира до материалите

Богатият избор на Continenta обхваща широк спектър от дървесни и зърнести тонове и нейните продукти са изработени от твърда дървесина като акация, каучуково дърво, сърцевина на бук, дъб, орех и маслиново дърво. Всички продукти се произвеждат според спецификациите на Continenta в страните, където растат горите и това са предимно Югоизточна Азия и Източна Европа.

Continenta използва само дървесина от устойчиво отглеждане, която се преработва в дълготрайни продукти и се рафинира с висококачествено, самостоятелно приготвено твърдо масло. Маслото защитава повърхността на продуктите, прониква дълбоко във влакната,връща естествения цвят на дървото и поддържа антибактериалните му свойства.

Тъй като дървото работи чудесно, когато се комбинира с керамика и придава естествен вид на всяка кухня, Continenta използва и този материал и нейните керамични продукти се произвеждат в Европа, точно като издуваното стъкло на различни продукти от каталога.

Дъските за рязане на Continenta, които са много повече от обикновени дъски

Дъските за рязане на Continenta се характеризират с най-добрите свойства при рязане, висока дебелина на материала, твърдост, издръжливост, функционалност и професионално качество. Те са 100% натурални и са направени от атмосферна мозайка от индивидуално залепени дървени кубчета, които правят всяко парче уникално. Дъските са подходящи за ножове, усъвършенствани са с безопасно за храната твърдо масло, което предпазва дървото и поддържа антибактериалните му свойства, за да могат да издържат години наред, бъдейки функционална декорация на вашата кухня.