Spiegelau

Spiegelau е баварска традиция за за висококачествени кристални чаши за алкохолни и безалкохолни напитки - чаши за вино, спиртни напитки, уиски, вода и др. Това е високо качество, вечен дизайн и красиви стъклени форми за години напред.
83 items total
Декантер за вино PISA 1л, Spiegelau
Sticker
245 лв –32 %
165 лв
SP7930057
Up
More products

Spiegelau - световен лидер в производството на висококачествени стъклени изделия

Spiegelau, марка с дългогодишни традиции

Spiegelau е марка, известна с висококачествените си стъклени изделия, която е лидер в бранша вече повече от 500 години. Основана през 1521 г. в град Spiegelau, Германия, марката има дълга история на производство на стъклени изделия, които са едновременно красиви и функционални. Днес Spiegelau е част от семейството на марките Riedel и продължава да произвежда едни от най-добрите стъклени изделия в света.

Историята на Spiegelau е доказателство за отдадеността на марката към изработката и иновациите. В ранните години на марката Spiegelau произвежда обикновени чаши за пиене и други утилитарни стъклени изделия за ежедневна употреба. С течение на времето марката започва да се специализира в по-сложни и изтънчени дизайни, като например изделия от шлифовано стъкло и кристал.

През XIX в. Spiegelau започва да разширява производството си и да включва по-декоративни стъклени изделия. Това доведе до създаването на някои от най-известните модели на марката, включително колекцията Spiegelau Nachtmann , която се отличава със сложни кристални мотиви, идеални за специални случаи.

Spiegelau чаши и други бармански изделия

Днес Spiegelau е известен с производството на широка гама от стъклени изделия, включително чаши за вино, декантери за вино, чаши за бира, чаши за уиски, чаши за шампанско, чаши за коктейли и други бармански изделия. Марката е особено известна със своите чаши за вино, които са проектирани така, че да подобряват вкуса и аромата на различните видове вина.

Чашите за шампанско и пенливо вино от Spiegelau са снабдени с "перлаж драйвер" - специална вдлъбнатина в дъното на чашата за искрящо изживяване при пиене.

Spiegelau мисия

Мисията на марката е да предоставя на своите клиенти очила, които отговарят на най-високите стандарти както по отношение на функционалността, така и на естетиката. Spiegelau използва най-съвременни индустриални процеси, за да гарантира високо ниво на издръжливост, непреходна елегантност и атрактивни цени. 500-годишният опит е гаранция и за най-добрите форми и дебелини на чашите, предназначени за специфични алкохоли.

Какво е толкова специалното в стъклото Spiegelau?

Spiegelau всички чаши са изработени от безоловно кристално стъкло. Най-високото качество на съставките на кристала прави продуктите Spiegelau по-трайни, подходящи за миене в съдомиялна машина, устойчиви на счупване и също така по-красиви.

Spiegelau чашите за вино се отличават с фин и лазерен ръб с елегантен външен вид, който позволява плавен контакт с устните, перфектна връзка между стъклената чаша и стеблото, безшевни или близки безшевни стебла за първокласно тактилно изживяване, подсилено стъпало за подобряване на издръжливостта и плоска основа, която подобрява естетиката и стабилността.

Очила с награди за дизайн

Spiegelau спечели няколко награди за дизайн, като например:

  • Награда за дизайн Red Dot: Spiegelau получи наградата за дизайн Red Dot през 2015 г. за своята колекция Perfect Serve, която е разработена в сътрудничество с международно признати бармани, за да подобри изживяването при пиене.
  • German Design Award: През 2016 г. Spiegelau спечели German Design Award за своите чаши за крафт бира, които са създадени, за да разкрият уникалните вкусове и аромати на различните стилове крафт бира.
  • награда за дизайн на iF: Spiegelau е спечелила няколко награди за дизайн на iF през годините, включително през 2020 г. за колекцията си Authentis, която включва чаши, предназначени специално за различни видове вино.

Като цяло сме сигурни, че ще харесате тази марка, независимо дали сте просто любител на виното, професионалист или познавач на виното.