Zwilling

Произвежда ножове в Германия от 1731г., Zwilling е известен със своята страст към готвенето, традициите, качеството, иновациите и дизайна. Разработват висококачествени продукти, вдъхновени от световната кухня и начин на живот. Намерете ножа, тигана или тенджерата, които идеално пасват на стила Ви на готвене и се насладете още повече на престоя в кухнята.
422 items total
Комплект тенджери FLOW, 5бр., Zwilling
874 лв –36 %
558 лв
ZW66920005
Комплект тенджери MODERN, 4 бр., Zwilling
659 лв
ZW66870004
Електрическа кана ENFINGY PRO 1,5л, черна, Zwilling ZW53006002
Цедка за салата 24 см, Zwilling
76 лв
ZW39643024
Китайски сатър PRO, Zwilling
210 лв –19 %
170 лв
ZW38415121
Комплект тенджери TRUEFLOW, 4 бр., Zwilling
744 лв –28 %
535 лв
ZW66920004
Комплект ножове PRO, 3 бр., Zwilling
586 лв –11 %
520 лв
ZW38447003
Up
More products

Zwilling – страхотна марка за всички кухненски ентусиасти

Zwilling е марка както за професионалисти, така и за любители на домашната кухня и е известна със своите първокласни ковани прибори за хранене, произведени в Солинген, Германия – или „Града на остриетата". Ножовете на компанията са признати в цял свят и освен ножове, Zwilling предлага на своите клиенти качествени продукти като точила за заточване, точила за ножове, блокове за ножове, прибори за хранене, готварски съдове, кухненски прибори, кухненски ножици и още.

Zwilling – еднаот най-старите марки в света

Zwilling е международно известнасемейна компания, основана през 1731 г. от Питър Хенкелс, който регистрира търговската марка в гилдията на ножарите от Солинген, Германия (което днес прави Zwilling една от най-старите марки в света). Името на компанията означава „близнак" и от 1731 г. близнаците (или както някои обичат да казват „двойно лого на човек") могат да бъдат намерени върху всички продукти на ZWILLING J.A. Henckels.

Zwilling получава първите си награди за качество и дизайн през 1851 г. на Световния панаир в Лондон, което е само началото на международния им успех. Първата награда е последвана от втора в Париж (1855 г.) и Чикаго (1893 г.), където Zwilling печели единствения медал на Световното изложение. Последват още награди, но марката (по това време присъстваща не само в Европа, но и в САЩ) е вече известна не само с ножовете.

Патенти на Zwilling и емблематичен дизайн

През 1938 г. Zwilling получава патента за серията ножици "Küchenhilfe" (кухненски помощник), които все още са включени в продуктовата гама и до днес. Всъщност те са едни от най-широко използваните ножици в световен мащаб, въпреки че многофункционалните ножици TWIN са най-популярните ножици на Zwilling.

През 1939 г. Zwilling кандидатства за патент относно процеса на втвърдяване с помощта на лед, като тази технология се използва и до днес благодарение на закалените с лед остриета FRIODUR® с изключително добро запазване на остротата, гъвкавост и голяма устойчивост на корозия.

Най-продаваната серия готварски ножове на Zwilling ****Ножовете FOUR STAR с емблематичен дизайн, който остава непроменен повече от 40 години, са разработени през 1976 г., а през 2008 г. е представена серията кухненски ножове TWIN 1731 – първите ножове от ново поколение.

През годините марката Zwilling се разраства и придобива много известни марки като френския производител на съдове за готвене и прибори Staub, MIYABI от Япония или пък италианската марка Ballarini.

Мисия и визия на Zwilling

Както вече знаете, Zwilling е 287-годишна марка със страст към готвенето и традициите. В същото време това е модерна компания, която следва настоящите и предвижда бъдещите тенденции и технологии в готвенето, за да може да осигури на своите клиенти продукти, които отговарят на начина им на живот.

Ножовете и останалите продукти на Zwilling са изработени от стомана и... страст, като за целта се използват качествени материали и най-модерни технологии, за да се гарантира най-добрата издръжливост. Мисията на Zwilling е да вдъхнови хората да готвят с всеки нож като с къс история и пример за необикновено майсторство.

Как да се грижите за вашите ножове Zwilling?

  • Ножовете Zwilling могат да се мият в съдомиялна машина, ное препоръчително да се мият на ръка. Ако не искате да намалите живота им и да влошите остротата, измийте ножовете си под хладка вода с мек, неабразивен сапун и мека кърпа или гладка гъба и винаги ги подсушавайте веднага
  • не позволявайте храни съдържащи киселина да останат върху острието, тъй като това може да доведе до потъмняване и ръждясване на вашия нож. Ако видите ръжда, отстранете я веднага с помощта на „Rust Eraser"
  • ножовете от въглеродна стомана стават тъмно сиви или почерняват с годините. За да сведете до минимум тази патина, всеки път, когато режете храни със силно съдържание на киселини, изплакнете и избършете острието веднага след употреба
  • с изключение на сатърите за месо, ножовете Zwilling не трябва да се използват за рязане на кости или полузамразени или замразени храни
  • използвайте подходящи дъски за рязане които няма да затъпят или повредят вашите ножове. Използвайте дървени или качествени пластмасови дъски за рязане и избягвайте да режете каквото и да е върху повърхности като порцелан, мрамор, гранит, плочки, плотове от неръждаема стомана и стъкло.

Не използвайте ножовете си погрешно – не ги използвайте като отвертки или отварачки за консерви, тъй като това може да доведе до огъване или счупване на острието. Моля, обърнете внимание, че гаранцията не покрива неправилна употреба.