Гарафи за вода

53 items total
Карафа за вода BASIC 1,5л, WMF
Sticker
125 лв –15 %
106 лв
WM0618046040
Карафа за вода 1,4л, Eva Solo
Sticker
137 лв –21 %
107 лв
ES568015
Карафа за вино JETTE 0,75 л, WMF
Sticker
186 лв –15 %
158 лв
WM0947712000
Карафа за вода ACQUA 1,5л, Blomus
Sticker
115 лв –15 %
97 лв
BM63448
Карафа за вода LUNGO, 1,1л, Blomus
Sticker
136 лв –23 %
104 лв
BM64173
Up
More products

Карафи за вода - елегантен начин за сервиране на вода

Най-разпространеният вид карафи са за вино, но те могат да се използват и за сервиране на други течности, като вода, плодов сок или уиски . Всъщност карафите за вода се използват все по-често и често можете да ги видите на масите в ресторантите и домовете.

Защо карафите за вода са толкова популярни?

Карафите като съд изглеждат много по-изискани от традиционните кани за вода. Освен това в днешно време все повече хора пият вода, което също прави карафите за вода по-популярни. Хидратацията е важна за здравето ни, така че без значение кой и кога идва в дома ви, винаги е добре да имате карафа за вода пълна с хладка вода с лайм или мента.

Освен това можете да направите водата си още по-привлекателна, като подобрите вкуса ѝ с някои билки и плодове, като малини или ягоди. Повечето кани за вода са с размер, който позволява да се държат на вратата на хладилника, което прави водата ви още по-вкусна и чудесна за горещите летни дни.

карафа за вода предлагат елегантно представяне на студени напитки и изглеждат още по-добре, ако се сдобиете с комплект от подходящи чаши.

Какви са разликите между декантерите за вино и карафите за вода?

Основната цел на декантер за вино е да позволи на виното да диша. Процесът на насищане с кислород изисква достатъчно голяма повърхност, изложена на въздух. Ето защо декантерите са изключително важни, когато искате да сервирате сухо червено вино.

Предназначението на карафа за вода е да съхраняват и сервират вода по елегантен начин, но формата им позволява и здраво захващане, дори когато карафите са пълни и доста тежки.

Тези два съда за сервиране се различават един от друг по отношение на традиция, популярност и дизайн, но и двата са чудесен начин за сервиране на напитки на масата, така че се уверете, че имате поне по един от тях!

Как да се грижа и поддържам моите карафи за вода?

Измийте ръчно всички стъклени чаши със сапун и гъба в топла вода. Избягвайте да използвате съдомиялна машина или гореща вода, тъй като стъклото може да се счупи. Веднага след като измиете кафеника, го избършете, за да избегнете появата на петна от вода. Можете да си купите и специални четки за безопасно измиване на каната.

Можете да разгледате нашата селекция от карафи за вода от известни производители като Blomus, Eva Solo, и WMF за атрактивно представяне и удоволствие от пиенето. Някои от тях имат допълнителни изолиращи функции, като например изолиращи капаци, не капят, подходящи са както за топли, така и за студени напитки, или имат интересни форми, например наподобяващи традиционните пластмасови бутилки за вода.