20 items total
Странична маса PICK-UP 49 см, черна, Alessi ALJW02B

Маси - мебел, която е необходима на всички места

Какви са видовете таблици?

Масата често е знак за единство и място за празнуване на семейни и съседски обичаи. Освен че са необходими мебели за всеки дом, масите са и многофункционални, тъй като могат да се използват навън, на официални работни места и в търговската мрежа.

Масите предлагат повърхност за дейности като хранене, работа, игра и съхранение на вещи. Масите обаче могат да бъдат и елегантно допълнение към интериорния дизайн на дома ви.

Възможно е да се използва голямо разнообразие от маси в жилищна и официална среда. Най-типичните сортове включват:

  • Маси за хранене:Масите за хранене играят централна роля в домовете, тъй като служат като място за срещи, където се споделят ястия, водят се разговори и се поддържат връзки. Техният дизайн варира от селски чар до елегантна модерна елегантност, като отговаря на различни интериорни естетики. Масите за хранене, изработени от материали като дърво, стъкло, метал или комбинация от тях, предлагат възможност за персонализиране на посудата, декорациите и местата за сядане. Независимо дали става дума за официални вечери или за небрежни брънчове, масите за хранене са универсални центрове, които насърчават храненето и общуването, символизирайки сърцето на гостоприемството в един дом.
  • Масички за кафе: Обикновено масичките за кафе се поставят пред диваните или столовете. Те се използват за прибиране на вещи като храна, книги, напитки и други.
  • Конзолни маси: Конзолна маса е маса с горна повърхност, поддържана от корнизи или скоби, а не от типичните четири крака.
  • Странични масички: Страничните масички, които са по-малки от масичките за кафе, се използват за поставяне на лампи, книги и други декоративни предмети.
  • Колички за маса: Тези маси са отлични колички за работа на височината на кръста и за съхранение на вещи. За съхранение на инструменти, части и приспособления те често включват плоска работна повърхност на идеалната работна височина и няколко рафта под нея.

Как да поддържате масата си?

Поддръжката на всяка мебел винаги е ключов фактор за подобряване на нейната дълготрайност, а вашите маси не са изключени от това изискване.

По принцип не използвайте търговски спрейове за прахосмукачка на силиконова основа, защото те могат да навредят на мебелите ви, а вместо това използвайте кърпа от микрофибър и нежно полирайте. За цялостно почистване избършете масата си с кърпа и малко вода и сапун. Внимавайте обаче да не оставите масата си влажна. Очевидно е, че ако използвате покривка за маса или плъзгач за маса масата ви ще остане красива за по-дълго време.

Също така не оставяйте храна или трохи на масата твърде дълго време. Те може да изглеждат невредни, но могат да надраскат или обезцветят повърхността. Подложките и подложките също могат да се използват за създаване на бариера между горещите чинии, течностите и повърхността на масата.