Електрически скари

10 items total

Контактна скара - идеален уред за готвене на скара и загряване на различни ястия

Какво представляват контактните скари?

Контактните скари, известни също като преси за панини, са кухненски уреди, създадени за бързо и удобно печене на храна на скара. Те се състоят от две горещи плочи, които се съединяват, за да приготвят храната едновременно от двете страни. Много ястия, включително бургери, птиче месо, зеленчуци и сандвичи, могат да се приготвят с помощта на контактни скари. Те могат да се използват както на закрито, така и на открито, и се предлагат в различни варианти и размери.

Те са популярен уред за домашните кухни, както и за кухните в търговски обекти, като ресторанти и кафенета. Компактният размер и лесната употреба ги превръщат в удобен инструмент за заети готвачи, които искат да приготвят бързи и вкусни ястия.

В Kulina, ние внимателно сме подбрали богат избор от издръжливи контактни скари от известни производители като Severin, Tefal, и WMF.

Как се почиства контактна скара?

Контактната скара може да се почисти, като се отстранят всички допълнителни частици храна, измие се с влажна кърпа или гъба и се използва паста със сода за хляб, за да се отстранят всички трудни петна или загорели остатъци.

Също така е важно да се пазите от абразивни почистващи препарати. Ако грилът има подвижни плочи, те трябва да се почистват отделно в съдомиялна машина или в топла сапунена вода.

Каква е разликата между контактна скара и дегустатор на сандвичи?

Терминът "контактна скара" се отнася за уред за готвене с две горещи плочи, които са свързани с панти. Тарелките могат да се отварят и затварят като мидени черупки и често са оребрени, което позволява да се отпечатат следи от грил върху храната. Плочите за грил на контактния грил често са по-големи от квадратните отвори на стандартните сандвич машини, което осигурява по-широк спектър от възможности за готвене.

A уред за сандвичи, от друга страна, е малък плот, предназначен за приготвяне на сандвичи с квадратна (или триъгълна) форма, обикновено с препечен хляб. Тя може да се отваря и затваря като книга благодарение на две плочи с панти, които обикновено са плоски. Със уред за сандвичиможе да се приготвят широк спектър от сандвичи, например със сирене на скара, шунка и сирене и топене на риба тон.

Можете също така да разгледате нашите колекции от други електрически скари и други основни кухненски уреди, като кухненски роботи, тостери, електрически печки и чайници.