Готвене на открито

56 items total
Керосинова лампа FEUERHAND 276, Petromax
74 лв –10 %
66 лв
PET703007
Up
More products

Готвене на открито - печене на скара, опушване и печене

Какво означава готвене на открито?

Омръзнало ли ви е да се храните с една и съща скучна кухня в кухнята си? Обичате ли да подправяте храната си с малко вълнение и приключения? След това е време да изпробвате готварските си умения на открито!

Няма по-добър начин за готвене от този с вятър в косите, слънце на лицето и аромат на пържещо се месо във въздуха. А и, нека бъдем честни, всичко е по-вкусно, когато се готви навън.

Така че грабвайте престилка, разпалвайте скарата и започвайте да готвите, независимо дали сте опитен ветеран, или новак в готвенето на открито. Petromaxна уебсайта Kulina, са най-добрите спътници за това приключение.

Готвенето на открито обхваща широк спектър от методи и техники за приготвяне на храна на открито. Ето някои от основните видове готвене на открито:

 • Барбекю: Барбекюто е метод за бавно готвене, при който храната се приготвя на слаб, непряк огън за продължителен период от време. Често се асоциира с пушенето и използва дърва или дървени въглища за придаване на аромат. Ястията на барбекю могат да включват ребра, свинско месо, бут и други. Вижте гриловете в нашата оферта за много възможности за печене на грил.

 • Пушене: Пушенето включва приготвяне на храна с помощта на дим от горящи дървени стърготини или парчета. Това е метод за бавно готвене, който придава на храната уникален опушен вкус. Пушенето може да се извършва в пушалка, пушалня или дори в скара с кутия за пушене.

 • Готвене край огъня: Готвенето на лагерния огън е традиционен метод, при който храната се приготвя на открит огън. Техниките могат да включват печене на храна на шишове, увиване на продукти във фолио и готвене във въглищата или използване на чугунени съдове директно върху огъня. Тук ще намерите селекция от аксесоари, които ще направят готвенето на открит огън възможно, атрактивно и стилно.

 • Готвене в холандска фурна: При готвенето в холандска фурна се използва тежък чугунен съд с капак, наречен холандска фурна, за приготвяне на храна на открит огън или въглища. Той е универсален и подходящ за широк спектър от ястия - от яхнии до печива. В Kulina ще откриете известни тенджери за готвене на тиган от Petromax марка.

 • Готвене на ротисери: Готвенето на ротисери включва нанизване на месото на шиш и бавното му готвене на открит пламък или топлинен източник. Въртящото се движение спомага за равномерното изпичане на месото и за самото му запържване.

 • Готвене с печка или горелка на открито: Преносимите печки или горелки за готвене на открито се използват често за къмпингуване и готвене на открито. Тези печки се захранват с пропан или други горива и могат да използват различни техники за готвене - от варене и пържене до сотиране.

 • Пикник и преносими грилове: Преносимите грилове са предназначени за пикници, задружни партита и други ситуации, свързани с готвене в движение. Предлагат се с различни размери и видове гориво, като например въглища, газ и електричество.

 • Фурни на дърва: Пещите на дърва са открити съоръжения, предназначени за печене на пици, хляб и други ястия. Тези фурни използват дърва като източник на топлина и могат да достигнат високи температури за бързо и равномерно готвене. Ако искате да вземете грила със себе си на плажа или на езерото, разгледайте офертата на LotusGrill.

Всеки вид готвене на открито предлага уникално преживяване и вкусов профил, което ви позволява да изследвате различни кулинарни техники и да създавате вкусни ястия на открито.

Какви са предимствата на готвенето на открито?

Готвенето на открито има много предимства, включително:

 • Готвенето и храненето на открито може да бъде радостно и незабравимо преживяване, което ще ви помогне да се свържете с природата и да се грижите за природата.
 • Готвенето на открито също така ви позволява да използвате по-широк спектър от техники за готвене, като например печене на скара, пушене и готвене на огън, които може да не можете да използвате на закрито.
 • Готвенето навън може да осигури по-голямо пространство за по-големи партита или семейни събития, като улесни приготвянето и сервирането на ястия за всички.
 • В сравнение с използването на вътрешна фурна или печка, използването на оборудване за готвене на открито може да ви помогне да спестите пари от разходите за енергия.