Чаши и чинийки за чаши

104 items total
Чаша за кафе с чинийка HYBRID CHUCUITO, Seletti SLT09163
Чаша за саке CELADON 35 мл, MIJ
9 лв
MIJC5465
Купа за саке 80 мл, синя, MIJ
9 лв
MIJC5463
Чашка за кафе MAMI 200 мл, Alessi
36 лв
ALSG5387
Чинийка RIDGED ALABASTER 14 cм, MIJ
11 лв
MIJC2273
Чаша за кафе с чинийка KINTSUGI 3, бяла, Seletti SLT09643
Купа за саке Black Scroll 40 ml MIJ
12 лв
MIJC1378
Чаша за кафе с чинийка HYBRID EUFEMIA, Seletti SLT09741
Чаша за саке EARTH 50 мл, кафява, MIJ
12 лв
MIJC5167
Чаша за чай Tea Cup 180 мл бежов MIJ
22 лв
MIJC5212
Up
More products

Чаши и чинийки - задължителни за вашия чай в пет часа

Какъв е произходът на чашата и чинията?

Чашата и чинийката имат дълга и завладяваща история и се използват за сервиране на чай и кафе от векове. Смята се, че чашата и чинийката произхождат от Китай около XVII век, когато пиенето на чай става популярно сред висшите слоеве на обществото.

Днес чашите и чинийките се използват за сервиране на чай и кафе както у дома, така и в кафенета и ресторанти по целия свят.

С времето чашите и чинийките са променили външния си вид, но основната им функция остава същата: малка чаша за съхранение на горещи напитки и чинийка за улавяне на евентуални разливи или капки.

В Kulina можете да закупите чаши и чинийки от реномирани марки като Bitz, Seletti, Viva и Scandinavia, във всякакви размери, стилове и от различни материали.

Каква е разликата между чашите за чай и кафе?

Съществуват някои общи различия между чашите за чай и кафе, но няма строги правила за това кой тип да използвате. Това са някои от основните разлики:

  • Размер и форма: Чашите за чай обикновено са по-малки, с по-деликатна и изтънена форма, докато чашите за кафе са по-големи и имат по-широка и цилиндрична форма.
  • Дръжка: Чашите за чай обикновено имат къса дръжка, която се хваща с пръсти, докато чашите за кафе имат по-голяма дръжка, която може да се държи с цялата ръка.
  • Материали: Чашите за кафе често се изработват от по-тежки материали, като например фаянс или керамика, а чашите за чай понякога се изработват от по-деликатни материали, като порцелан или костен порцелан.

Като цяло изборът на любимата ви чаша за чай и кафе зависи от личните ви предпочитания.

Чаен етикет - как се смесва захар в чаена чаша

Чаеният етикет е съвкупност от правила и процедури, които в миналото са били използвани във връзка със сервирането и консумацията на чай. Начинът, по който се смесва захарта в чаената чаша, е важна част от етикета на чая.

По традиция, след като чаят се излее в чашата от чайника, се добавя съответното количество захар, чаят се разбърква внимателно с чаена лъжичка и след това се опитва, за да се определи дали чаят е достатъчно подсладен.

Пристрастяването към чая, млякото и захарта е най-вече въпрос на вкус, затова няма правилен или грешен метод за това. След като чаят ви е готов, можете да го сервирате в чаша или чаша за чай/кафе.

Ако искате да получите повече насоки за основните елементи за приготвяне и сервиране на чай, прочетете нашето ръководство за пазаруване, за да научите повече.