26 items total
Машина за вакуумиране на храни LONO, WMF
Sticker
WM0419070011
Фритюрник PRO PREMIUM FR510170, 3л, Tefal
Sticker
219 лв
TEFFR510170
Въздушен фритюрник ACTIFRY EXTRA FZ720015, Tefal
Sticker
439 лв
TEFFZ720015
Фолио Sous vide LONO 30 x 600 cм, 2 ролки, WMF
Sticker
66 лв
WM419980041
Уред за приготвяне на яйца STELIO, WMF
Sticker
176 лв
WM0415070011
Въздушен фритюрник FR 2445, Severin
Sticker
249 лв
SEVEFR2445
Решетка XA491070 за фритюрници VERSAILLO, Tefal
Sticker
TEFXA491070
Фолио Sous vide ZU 3616, Severin
Sticker
Фолио Sous vide ZU 3616, Severin
На склад (21 бр.)
41 лв
SEVEZU3616
Фолио Sous vide ZU 3614, Severin
Sticker
Фолио Sous vide ZU 3614, Severin
На склад (4 бр.)
40 лв
SEVEZU3614
Фолио Sous vide ZU 3617, Severin
Sticker
Фолио Sous vide ZU 3617, Severin
На склад (6 бр.)
50 лв
SEVEZU3617
Въздушен фритюрник FR 2455, Severin
Sticker
159 лв
SEVEFR2455
Фолио Sous vide ZU 3615, Severin
Sticker
Фолио Sous vide ZU 3615, Severin
На склад (2 бр.)
59 лв
SEVEZU3615
Фолио Sous vide ZU 3613, Severin
Sticker
Фолио Sous vide ZU 3613, Severin
На склад (4 бр.)
28 лв
SEVEZU3613
Up
More products

Многофункционална електрическа готварска печка - устройство, което разкрива целия спектър от възможности за готвене

Какво е мултикукър?

Мултикукърът е универсален кухненски уред, предназначен да оптимизира процеса на готвене, като съчетава функциите на няколко кухненски уреда в едно устройство. По същество това е универсално решение за готвене, което може да изпълнява различни задачи за готвене, като например готвене под налягане, бавно готвене, сотиране, готвене на пара, готвене на ориз и др. Мултикукерите са оборудвани с различни режими на готвене и предварително зададени програми, за да могат да използват широк спектър от рецепти и техники на готвене.

Какви са стандартните характеристики на многофункционалната готварска печка?

Основните характеристики на типичния мултикукър включват:

 • Готвене под налягане: Многофункционалните готварски печки често разполагат с функция за готвене под налягане, която може драстично да съкрати времето за приготвяне на ястия, които обикновено отнемат много време, като например яхнии, задушени меса и боб.

 • Бавно готвене: Тази функция ви позволява да готвите ястия на по-ниска температура за продължителен период от време, което я прави идеална за супи, чили и омекотяване на твърди парчета месо.

 • Сотиране: Повечето многофункционални готварски печки разполагат с функция за сотиране или запържване, която ви позволява да запържите съставките директно в съда, преди да преминете към друг режим на готвене.

 • Парене: Много модели имат тава или решетка за готвене на пара, която ви позволява да готвите зеленчуци, риба или кнедли на пара.

 • Готвене на ориз: Многофункционалните готварски печки често имат предварително зададени програми за готвене на различни видове ориз и зърнени храни.

 • Приготвяне на кисело мляко: Някои модели разполагат с функция за приготвяне на кисело мляко, която ви помага да поддържате правилната температура и инкубационен период за домашно кисело мляко.

 • Печене и изпичане: Някои усъвършенствани модели предлагат функции за печене и печене за приготвяне на хляб, сладкиши и печени меса.

 • Програми с възможност за персонализиране: Много мултикукери позволяват да създавате собствени програми за готвене или да настройвате съществуващите предварително зададени програми, за да отговарят на вашите рецепти.

 • Поддържайте топлина: След приключване на готвенето мултикукърът може автоматично да премине в режим на поддържане на топлина, за да поддържа температурата на ястието, докато сте готови да го сервирате.

 • Таймер и закъснение на старта: Можете да настроите таймер или отложен старт, за да приготвите ястието си, когато пожелаете, дори ако не сте в кухнята.

В Kulina ще намерите мултикукъри от различни марки и модели, всеки от които предлага различни функции и капацитет. Те могат да спестят време и място на работния плот, като премахнат необходимостта от множество отделни уреди. Въпреки това е важно да прочетете ръководството за употреба и да експериментирате с различните функции, за да получите най-добри резултати от вашия мултикукър, тъй като времето за готвене и техниките могат да се различават от традиционните методи.

Кой се нуждае от многофункционален съд за готвене?

Многофункционалният съд за готвене, често наричан мултикукър или готварска печка "всичко в едно", може да бъде полезен за широк кръг хора с различни нужди от готвене и начин на живот. Ето някои групи хора, за които многофункционалният съд за готвене може да бъде особено полезен:

 1. Заети професионалисти: Хората с натоварен график, които искат бързо да приготвят домашно приготвени ястия, без да се лишават от вкуса или хранителните качества, могат да се възползват от ефективността на мултикукъра.

 2. Родители: Мултикукерите са чудесно решение за родители, които искат да осигурят здравословна храна за семействата си, но разполагат с ограничено време за готвене. Устройството може да се справя с различни задачи за готвене - от готвене на зърнени храни до бавно готвене на задушени ястия, което улеснява приготвянето на храна.

 3. Ученици: Студентите или хората, живеещи в малки помещения с ограничено кухненско оборудване, могат да използват мултикукър, за да приготвят широк спектър от ястия с минимални усилия и пространство.

 4. Лица, които се грижат за здравето си: Тези, които отдават приоритет на готвенето с пресни съставки и искат да избягват преработените храни, могат да използват функциите за готвене на пара и под налягане на мултикукъра, за да запазят хранителните вещества в храната си.

 5. Домашни готвачи и ентусиасти: Дори опитни домашни готвачи могат да се възползват от мултикукъра заради неговото удобство и способността му да се справя с различни техники на готвене. Той може да бъде ценно допълнение към кухненския им арсенал.

 6. Лица в напреднала възраст: Мултикукерите са удобни за употреба и могат да улеснят готвенето на възрастни хора, които имат ограничена подвижност или енергия. Предварително зададените програми за готвене могат да улеснят приготвянето на храната.

 7. Нови хора в готвенето: Лицата, които тепърва започват да усвояват техники за готвене, могат да се възползват от предварително зададените програми, които улесняват създаването на добре приготвени ястия.

 8. Чести забавления: Тези, които обичат да организират събирания или партита, могат да се възползват от гъвкавостта на мултикукъра, за да приготвят разнообразни ястия за различни поводи.

 9. Здравни състояния: Хората със специфични диетични ограничения, като например безглутенови, безмлечни или с ниско съдържание на натрий, могат да използват мултикукър, за да имат по-голям контрол върху съставките, които използват в ястията си.

 10. Ентусиасти на къмпинг или RV: Мултифункционалните тенджери за готвене с преносими опции могат да бъдат чудесно допълнение към къмпингите или приключенията с кемпери, тъй като предоставят компактно решение за приготвяне на храна в движение.

 11. Всички, които търсят удобство: В крайна сметка всеки, който иска да опрости приготвянето на храна, да спести време и да намали нуждата от множество кухненски уреди, може да се възползва от многофункционален съд за готвене.

Важно е да вземете предвид навиците си за готвене, начина си на живот и пространството в кухнята, когато решавате дали многофункционалната тенджера за готвене е подходяща за вас. Въпреки че предлага удобство, гъвкавост и спестява време, е важно да прочетете ръководството за потребителя и да се запознаете с функциите на устройството, за да се възползвате максимално от възможностите му.