28 items total
Уред за варене на яйца KITCHENMINIS, WMF
146 лв
WM0415020011
Въздушен фритюрник FR 2445, Severin
244,98 лв –11 %
217 лв
SEVEFR2445
Фритюрник PRO PREMIUM FR510170, 3л, Tefal
289 лв –24 %
219 лв
TEFFR510170
Машина за вакуумиране на храни LONO, WMF
379 лв –7 %
WM0419070011
Уред за готвене на пара MINICOMPACT VC139810, Tefal TEFVC139810
Резервен контейнер за COOK4ME+ XA610030 Tefal TEFXA610030
Фолио Sous vide LONO 30 x 600 cм, 2 ролки, WMF
55 лв
WM419980041
Решетка XA491070 за фритюрници VERSAILLO, Tefal TEFXA491070
Фолио Sous vide ZU 3616, Severin
40,75 лв –46 %
Фолио Sous vide ZU 3616, Severin
На склад (7 бр.)
22 лв
SEVEZU3616
Фолио Sous vide ZU 3615, Severin
57,21 лв –16 %
Фолио Sous vide ZU 3615, Severin
На склад (2 бр.)
48 лв
SEVEZU3615
Up
More products

Многофункционална електрическа готварска печка - устройство, което разкрива целия спектър от възможности за готвене

Какво е мултикукър?

Мултикукърът е универсален кухненски уред, предназначен да оптимизира процеса на готвене, като съчетава функциите на няколко кухненски уреда в едно устройство. По същество това е универсално решение за готвене, което може да изпълнява различни задачи за готвене, като например готвене под налягане, бавно готвене, сотиране, готвене на пара, готвене на ориз и др. Мултикукерите са оборудвани с различни режими на готвене и предварително зададени програми, за да могат да използват широк спектър от рецепти и техники на готвене.

Какви са стандартните характеристики на многофункционалната готварска печка?

Основните характеристики на типичния мултикукър включват:

 • Готвене под налягане: Многофункционалните готварски печки често разполагат с функция за готвене под налягане, която може драстично да съкрати времето за приготвяне на ястия, които обикновено отнемат много време, като например яхнии, задушени меса и боб.

 • Бавно готвене: Тази функция ви позволява да готвите ястия на по-ниска температура за продължителен период от време, което я прави идеална за супи, чили и омекотяване на твърди парчета месо.

 • Сотиране: Повечето многофункционални готварски печки разполагат с функция за сотиране или запържване, която ви позволява да запържите съставките директно в съда, преди да преминете към друг режим на готвене.

 • Парене: Много модели имат тава или решетка за готвене на пара, която ви позволява да готвите зеленчуци, риба или кнедли на пара.

 • Готвене на ориз: Многофункционалните готварски печки често имат предварително зададени програми за готвене на различни видове ориз и зърнени храни.

 • Приготвяне на кисело мляко: Някои модели разполагат с функция за приготвяне на кисело мляко, която ви помага да поддържате правилната температура и инкубационен период за домашно кисело мляко.

 • Печене и изпичане: Някои усъвършенствани модели предлагат функции за печене и печене за приготвяне на хляб, сладкиши и печени меса.

 • Програми с възможност за персонализиране: Много мултикукери позволяват да създавате собствени програми за готвене или да настройвате съществуващите предварително зададени програми, за да отговарят на вашите рецепти.

 • Поддържайте топлина: След приключване на готвенето мултикукърът може автоматично да премине в режим на поддържане на топлина, за да поддържа температурата на ястието, докато сте готови да го сервирате.

 • Таймер и закъснение на старта: Можете да настроите таймер или отложен старт, за да приготвите ястието си, когато пожелаете, дори ако не сте в кухнята.

В Kulina ще намерите мултикукъри от различни марки и модели, всеки от които предлага различни функции и капацитет. Те могат да спестят време и място на работния плот, като премахнат необходимостта от множество отделни уреди. Въпреки това е важно да прочетете ръководството за употреба и да експериментирате с различните функции, за да получите най-добри резултати от вашия мултикукър, тъй като времето за готвене и техниките могат да се различават от традиционните методи.

Кой се нуждае от многофункционален съд за готвене?

Многофункционалният съд за готвене, често наричан мултикукър или готварска печка "всичко в едно", може да бъде полезен за широк кръг хора с различни нужди от готвене и начин на живот. Ето някои групи хора, за които многофункционалният съд за готвене може да бъде особено полезен:

 1. Заети професионалисти: Хората с натоварен график, които искат бързо да приготвят домашно приготвени ястия, без да се лишават от вкуса или хранителните качества, могат да се възползват от ефективността на мултикукъра.

 2. Родители: Мултикукерите са чудесно решение за родители, които искат да осигурят здравословна храна за семействата си, но разполагат с ограничено време за готвене. Устройството може да се справя с различни задачи за готвене - от готвене на зърнени храни до бавно готвене на задушени ястия, което улеснява приготвянето на храна.

 3. Ученици: Студентите или хората, живеещи в малки помещения с ограничено кухненско оборудване, могат да използват мултикукър, за да приготвят широк спектър от ястия с минимални усилия и пространство.

 4. Лица, които се грижат за здравето си: Тези, които отдават приоритет на готвенето с пресни съставки и искат да избягват преработените храни, могат да използват функциите за готвене на пара и под налягане на мултикукъра, за да запазят хранителните вещества в храната си.

 5. Домашни готвачи и ентусиасти: Дори опитни домашни готвачи могат да се възползват от мултикукъра заради неговото удобство и способността му да се справя с различни техники на готвене. Той може да бъде ценно допълнение към кухненския им арсенал.

 6. Лица в напреднала възраст: Мултикукерите са удобни за употреба и могат да улеснят готвенето на възрастни хора, които имат ограничена подвижност или енергия. Предварително зададените програми за готвене могат да улеснят приготвянето на храната.

 7. Нови хора в готвенето: Лицата, които тепърва започват да усвояват техники за готвене, могат да се възползват от предварително зададените програми, които улесняват създаването на добре приготвени ястия.

 8. Чести забавления: Тези, които обичат да организират събирания или партита, могат да се възползват от гъвкавостта на мултикукъра, за да приготвят разнообразни ястия за различни поводи.

 9. Здравни състояния: Хората със специфични диетични ограничения, като например безглутенови, безмлечни или с ниско съдържание на натрий, могат да използват мултикукър, за да имат по-голям контрол върху съставките, които използват в ястията си.

 10. Ентусиасти на къмпинг или RV: Мултифункционалните тенджери за готвене с преносими опции могат да бъдат чудесно допълнение към къмпингите или приключенията с кемпери, тъй като предоставят компактно решение за приготвяне на храна в движение.

 11. Всички, които търсят удобство: В крайна сметка всеки, който иска да опрости приготвянето на храна, да спести време и да намали нуждата от множество кухненски уреди, може да се възползва от многофункционален съд за готвене.

Важно е да вземете предвид навиците си за готвене, начина си на живот и пространството в кухнята, когато решавате дали многофункционалната тенджера за готвене е подходяща за вас. Въпреки че предлага удобство, гъвкавост и спестява време, е важно да прочетете ръководството за потребителя и да се запознаете с функциите на устройството, за да се възползвате максимално от възможностите му.