Laguiole

Х х х х
Laguiole Style de Vie означава ножове и прибори, направени от любов към готвенето и храненето. Холандската марка ще направи вашето хранене и вашата трапеза изключително вкусни!
30 items total
Джобно ножче LUXURY, с дръжка от абанос, Laguiole LAGSDV-300626
Нож за хляб PREMIUM 20 см, черен, Laguiole
59 лв
LAGSDV-300978
Up
More products

Laguiole Style de Vie - вечеряйте с удоволствие

Laguiole Style de Vie е престижна холандска марка за любителите на готвенето, която произвежда първокласни ножове и прибори за хранене. Нейните продукти са разделени в четири серии - Premium, Prestige, Innovation и Luxury - всяка от тях има свои собствени характеристики. Ножовете се характеризират с много високо качество и елегантен външен вид.

Идеята на Laguiole Style de Vie

Ножовете Laguiole Style de Vie от неръждаема стомана са създадени от любовта към готвенето и храненето. Тяхното предназначение е да внесат характер на масата всеки път, когато седнете да се храните – независимо дали със своето семейство или приятели. Ножовете и приборите за хранене (ножове за пържоли, ножове със специално предназначение, кухненски ножове) са предназначени да направят храненето по-приятно и да обърнат внимание на добрата храна и красиво подредената маса.

Продукти Laguiole Style de Vie

Четирите серии - Premium, Prestige, Innovation и Luxury - предлагат малко по-различни предложения, дизайни, остриета и дръжки, изработени от различни материали (неръждаема стомана, мед, естествено дърво, пластмаса и др.).

В каталога на марката ще намерите:

Както и други прибори за хранене, които ще бъдат чудесна декорация за всяка маса.

Историята на ножовете Laguiole

„Laguiole" не е марка или надпис, а името на малко село в регион Оверн, Франция. Производството на прибори за хранене се появяват в Лагиол в края на 18-ти век и става известно от 1860 г. Първоначално в селото е имало 5 майстори на ножове, но за да отговорят на нуждите на клиентите, те трябваше да поискат помощ от фабриките за прибори Thiers за производството на ножове Laguiole. През 1987 г. хората от Аверон преместват фабриката в Лагиол, но различни модели ножове Laguiole вече се произвеждат по целия свят.

Пчела - символът на ножовете Laguiole

През 1909 г. Жул Калмел измисли идеята да добави символ на пчела върху ножа по естетически причини. Ако предпочитате романтичните истории – легендата разказва, че самият Наполеон е позволил на производителите на прибори от Аверон да използват пчелата като свой символ в знак на тяхната смелост в битка. Интересен факт е, че на френски "la mouche" (муха) е техническата дума за прибори за хранене, отнасяща се до сплесканата част в края на пружината.

Но тъй като Жул Калмел беше първият, който постави пчела върху la mouche и не патентова идеята, скоро имаше десетки производители на прибори в Laguiole и Thiers, които произвеждаха Laguiole ножове с цветя, насекоми или други животни върху ножовете. След почти системна употреба именно пчелата стана синоним на ножовете Laguiole.