Holmegaard

Holmegaard - създадена през 1825 г. е икона на дизайна и един от най-известните скандинавски производители на продукти от стъкло за вашия дом и трапеза - красиво вино и други видове чаши, гарафи, вази, фенери и много повече. Влюбете се в стъклото с Holmegaard.
64 items total
Чаша за бяло вино REGINA 180 мл, Holmegaard
136 лв –6 %
127 лв
HMG4302702
Чаша за бренди FONTAINE 670 мл, Holmegaard
66 лв –7 %
61 лв
HMG4300145
Карафа за вода PERFECTION 1,1л, Holmegaard
81 лв
HMG4802318
Up
More products

Holmegaard - чаши и малки бижута за любителите на стъклото

Holmegaard, икона на датския дизайн и добре познат производител на духано и машинно духано стъкло, е основана от графиня Хенриета Данескиолд-Самсое през 1825 г. Тя продължава мечтата на покойния си съпруг да създава изделия от стъкло и ги превръща в артистична и естетическа марка, която дори 200 години след раждането си все още е актуална и въздействаща в областта на домашния декор и функционалния дизайн.

Историята на марката започва с няколко малки работилници за стъкло, които през годините се превръщат в голяма и модерна компания. Най-важните моменти в историята на марката са белязани от следните дати и дизайни:

  • През 1906 г. е създадена първата серия чаши за вино,
  • през 1928 г. Джейкъб Е. Банг създава известната ваза JEB 65
  • През 1942 г. Пер Люткен започва работа за марката и дава живот на повече от 3000 стъклени продукта
  • през 1969 г. серията очила Fontaine е проектирана от Michael Bang
  • през 1985 г. Holmegaard се присъединява към Royal Copenhagen
  • през 2008 г. Holmegaard е поет от Rosendahl Design Group

Holmegaard - стъкло, духано с уста и машинно духано, от най-високо качество

Като една от най-популярните скандинавски марки, Holmegaard предлага стъкло, издухано машинно и с уста, произведено по най-новите и усъвършенствани технологии. Всяко парче духано стъкло е уникално и ръчно изработено от стъкларя.

От друга страна, машинно издуханото стъкло преминава през усъвършенстван метод на производство, който изисква специално изработени инструменти и висока прецизност, за да се гарантира същото високо качество като при издуханото от уста стъкло.

Holmegaard е популярна със своите декоративни вази с различни форми, размери и цветове, декоративни, но все пак практични чаши, красиви фенери и широка гама от чаши за алкохолни и безалкохолни напитки.

Мисия и визия на компанията

Holmegaard като марка остава вярна на своето наследство. Нейната мисия е да създава функционални и декоративни продукти със страст към изработката. Компанията се опитва да разшири границите на възможното при работа със стъкло и се стреми да покаже на клиентите си как светлината може да бъде отразена в стъклото. Играта с оптични ефекти е важна част от всеки един дизайн от каталога на Holmegaard.

Holmegaardе не само да произвежда функционално стъкло (като чаши за вино), но и да предоставя на съвременните потребители стъклени предмети, които те могат да използват като малък лукс в ежедневието си или да излагат като стъклено изкуство в домовете си.

Holmegaardдизайнерите и иконите на дизайна

През годините много дизайнери и художници са помогнали за развитието и популярността на Holmegaard. И до днес някои от най-добрите датски художници допринасят за външния вид на стъклото на Holmegaard.

Сред известните дизайнери, работили за Holmegaard, са Пер Люткен, Якоб Е. Банг, Сесилия Манц, Мария Бернтсен, Петер Сварер и Арне Якобсен - един от най-известните скандинавски дизайнери на20-ти век и баща на функционалния дизайн.

Две от дизайнерските икони на Holmegaard са Ваза Cocoon Ваза проектирана от Peter Svarrer, и купата Provence, проектирана от Per Lütken.

Петер Сварер (майсторът на светлината ) работи за Holmegaard от 1997 г. и освен че е проектирал ваза Cocoon, която през 2023 г. ще отбележи своя20-и рожден ден, той е създал и добре познатата и функционална колекция Future и Cabernet, както и поставки за чай от серията Reflections.

През годините купата "Прованс" на Per Lütken, с нежните си форми, меките цветове и женствения си и деликатен вид, е издухана в много различни цветове и размери. Всяка купа Provence е уникална и е издухана без използване на матрица, поради което купите от серията могат да се различават по размер и форма.

Вижте какво предлагаме за вас в Kulina и се влюбете в стъклените продукти от Holmegaard, които ще се превърнат в елегантна украса на вашата маса и дом.