Holmegaard

Holmegaard - създадена през 1825 г. е икона на дизайна и един от най-известните скандинавски производители на продукти от стъкло за вашия дом и трапеза - красиво вино и други видове чаши, гарафи, вази, фенери и много повече. Влюбете се в стъклото с Holmegaard.
58 items total
Отцедник за декантери PERFECTION, Holmegaard HMG4802320
Коктейлна чаша FONTAINE 250 мл, Holmegaard
69 лв
HMG4320648
Чаша за бира CHARLOTTE AMALIE 300 мл, Holmegaard HMG4304912
Чаша за бургундско вино CABERNET, 690 мл, Holmegaard HMG4303384
Свещник за вечеря CHARLOTTE AMALIE, 24 см, Holmegaard HMG4343601
Карафа за вода PERFECTION 1,1л, Holmegaard
85 лв
HMG4802318
Up
More products

Holmegaard - чаши и малки бижута за любителите на стъклото

Holmegaard, икона на датския дизайн и добре познат производител на духано и машинно духано стъкло, е основана от графиня Хенриета Данескиолд-Самсое през 1825 г. Тя продължава мечтата на покойния си съпруг да създава изделия от стъкло и ги превръща в артистична и естетическа марка, която дори 200 години след раждането си все още е актуална и въздействаща в областта на домашния декор и функционалния дизайн.

Историята на марката започва с няколко малки работилници за стъкло, които през годините се превръщат в голяма и модерна компания. Най-важните моменти в историята на марката са белязани от следните дати и дизайни:

  • През 1906 г. е създадена първата серия чаши за вино,
  • през 1928 г. Джейкъб Е. Банг създава известната ваза JEB 65
  • През 1942 г. Пер Люткен започва работа за марката и дава живот на повече от 3000 стъклени продукта
  • през 1969 г. серията очила Fontaine е проектирана от Michael Bang
  • през 1985 г. Holmegaard се присъединява към Royal Copenhagen
  • през 2008 г. Holmegaard е поет от Rosendahl Design Group

Holmegaard - стъкло, духано с уста и машинно духано, от най-високо качество

Като една от най-популярните скандинавски марки, Holmegaard предлага стъкло, издухано машинно и с уста, произведено по най-новите и усъвършенствани технологии. Всяко парче духано стъкло е уникално и ръчно изработено от стъкларя.

От друга страна, машинно издуханото стъкло преминава през усъвършенстван метод на производство, който изисква специално изработени инструменти и висока прецизност, за да се гарантира същото високо качество като при издуханото от уста стъкло.

Holmegaard е популярна със своите декоративни вази с различни форми, размери и цветове, декоративни, но все пак практични чаши, красиви фенери и широка гама от чаши за алкохолни и безалкохолни напитки.

Мисия и визия на компанията

Holmegaard като марка остава вярна на своето наследство. Нейната мисия е да създава функционални и декоративни продукти със страст към изработката. Компанията се опитва да разшири границите на възможното при работа със стъкло и се стреми да покаже на клиентите си как светлината може да бъде отразена в стъклото. Играта с оптични ефекти е важна част от всеки един дизайн от каталога на Holmegaard.

Holmegaardе не само да произвежда функционално стъкло (като чаши за вино), но и да предоставя на съвременните потребители стъклени предмети, които те могат да използват като малък лукс в ежедневието си или да излагат като стъклено изкуство в домовете си.

Holmegaardдизайнерите и иконите на дизайна

През годините много дизайнери и художници са помогнали за развитието и популярността на Holmegaard. И до днес някои от най-добрите датски художници допринасят за външния вид на стъклото на Holmegaard.

Сред известните дизайнери, работили за Holmegaard, са Пер Люткен, Якоб Е. Банг, Сесилия Манц, Мария Бернтсен, Петер Сварер и Арне Якобсен - един от най-известните скандинавски дизайнери на20-ти век и баща на функционалния дизайн.

Две от дизайнерските икони на Holmegaard са Ваза Cocoon Ваза проектирана от Peter Svarrer, и купата Provence, проектирана от Per Lütken.

Петер Сварер (майсторът на светлината ) работи за Holmegaard от 1997 г. и освен че е проектирал ваза Cocoon, която през 2023 г. ще отбележи своя20-и рожден ден, той е създал и добре познатата и функционална колекция Future и Cabernet, както и поставки за чай от серията Reflections.

През годините купата "Прованс" на Per Lütken, с нежните си форми, меките цветове и женствения си и деликатен вид, е издухана в много различни цветове и размери. Всяка купа Provence е уникална и е издухана без използване на матрица, поради което купите от серията могат да се различават по размер и форма.

Вижте какво предлагаме за вас в Kulina и се влюбете в стъклените продукти от Holmegaard, които ще се превърнат в елегантна украса на вашата маса и дом.