Tefal

Всичко започва с тигана с незалепващо покритие - революционен продукт, който прави готвенето лесно и атрактивно. И от тогава Tefal Ви предоставя кухненски уреди и аксесоари, които са "идеите, без които не можете" и са в съответствие с мотото на компанията: да направи живота Ви по-лесен!
243 items total
Тенджера COOK EAT B9214674 24 cм, Tefal
105 лв –22 %
81 лв
TEFB9214674
Универсален нож EVER SHARP 16,5 cм, Tefal
69 лв –27 %
50 лв
TEFK2569004
Тостер SENSE TT693110, 2 резена, бял, Tefal
208 лв –44 %
116 лв
TEFTT693110
Up
More products

Tefal – надежден партньор във вашата кухня

Романтичната история на тиган с незалепващо покритие

Tefal е един от лидерите на пазара, предлагащ съдове за готвене и кухненски уреди. Историята на тези практични продукти е доста романтична. Как започна всичко?

През 1945 г. френският инженер Марк Грегуар наблюдава как жена му се бори със залепнало яйце за дъното на тигана. Тогава му хрумва идеята да изобрети тиган с незалепващо дъно, което няма да залепва дори и с много малко мазнина. В интерес на истината, той се вслушва в нейния съвет и използва тефлон, за да покрие тиганите й, както беше направил с риболовните си принадлежности. Така той отваря първата си фабрика в Сарсел,предградие на Париж и избира името на марката Tefal (комбинацияна думите TEFlon и ALuminium).

Цел и визия на Tefal

Идеята на Tefal е проста – да улесни живота на хората. Тигани с незалепващо покритие, многофункционални тенджери или безжични ютии са само няколко примера за продукти, които правят това успешно!

За да постигне всичко това, Tefal непрекъснато обновява своите продукти, като същевременно гарантира тяхното качество, надеждност, функционалност и издръжливост.

Тенджерите и тиганите Tefal, малките кухненски уреди и аксесоарите могат да се използват всеки ден, както и при специални поводи, за да подпомогнат своите потребители в достъпното домашно готвене, споделяйки някои изключителни моменти с любимите си хора.

Иновации – в основата на марката Tefal

Tefal винаги е следвала една проста рецепта за успех: постоянни иновации. Иновациите също така означават да се вслушвате в потребителите и да следвате промените в техния начин на живот, както и да адаптирате продуктите си и техните функции към реалността на ежедневието и на съвременния живот.

Някои известни изобретения на Tefal включват:

  • „тиганът с незалепващо покритие", патентован от Марк Грегуар през 1954 г.
  • през 1996 г. е изобретена серията Ingenio на Tefal; серия от тенджери и тигани за готвене с подвижни дръжки, улесняващи тяхното съхранение
  • през 2000 г. Tefal създава Thermo-Spot, ново изобретение за тигани; топлинният сензор променя външния си вид в зависимост от температурата на тигана, показвайки на клиентите си кога точно тиганът е достигнал правилната температура, за да осигури перфектни резултати при готвенето
  • през 2006 г. Tefal представя семеен фритюрник ActiFry, който позволява на потребителите да приготвят пържени картофи и други ястия само с една лъжица олио
  • през 2012 Тefal представя Freemove, първата безжична парна ютия; ютия без кабел, която позволява на потребителя да се движи свободно, докато глади