Капкова кафемашина

21 items total
Кафемашина за капково кафе STELIO, WMF
181 лв –9 %
164 лв
WM0412150011
Капкова кафемашина 5KCM1209, черна, KitchenAid KA5KCM1209EOB
Капкова кафемашина DCF02BLEU черна, Smeg
447 лв –11 %
396 лв
SMEDCF02BLEU
Капкова кафемашина PLISSÉ 1,5 л, бялa, Alessi ALMDL14W
Капкова кафемашина PLISSÉ 1,5 л, черна, Alessi ALMDL14B
Капкова кафемашина PLISSÉ 1,5 л, сива, Alessi ALMDL14G
Капкова кафемашина DCF02WHEU, бяла, Smeg
447 лв –11 %
396 лв
SMEDCF02WHEU

Кафемашини за капково кафе - най-добрият вкус на кафето

Какво представлява капковата кафемашина и как работи?

При кафемашината за капково кафе в резервоар се наливат премерени количества студена вода, която се загрява до кипване от нагревателен елемент. Благодарение на това парата се издига през тръба и кондензира. След това смляното кафе, поставено във филтъра, се навлажнява с кондензирана вода и започва да капе.

Карафите събират водата, след като е преминала през филтъра и се е напълнила с кафе. Чашата се поддържа от метална плоча, която има и нагревателен елемент за поддържане на температурата на кафето.

В Kulina, ние разполагаме с голямо разнообразие от капещи кафемашини от известни производители като KitchenAid, Severin, и WMF.

Какво трябва да взема предвид, когато купувам кафемашина за капково кафе?

Пауза за варене

С помощта на функцията за пауза на варенето можете да спрете за момент процеса на варене и да налеете една или две чаши кафе, преди карафето да се напълни. Това е полезно, когато не можете да чакате нито секунда за кофеина си.

Таймер

Някои от тези кафемашини са оборудвани с програмируем таймер, който ви позволява да заредите кафето и водата предварително и да се насладите на кафето си, когато пожелаете, независимо дали това е първото нещо сутрин или след дълъг работен ден.

Филтър за кафе

В дизайна на капковите кафемашини са включени различни филтри. Повечето филтърни кошници имат конусовидно или плоско дъно и могат да се свалят. Не е нужно да се притеснявате за хартиени филтри за кафе, защото повечето филтри за капкообразуватели са за многократна употреба. Съществуват и метални и стоманени варианти на постоянните филтри.

За по-конвенционални процеси на приготвяне на кафе можете да разгледате и нашата колекция от автоматични кафемашини и полуавтоматични кафемашини.

Как да почиствам кафемашината си за капково кафе?

Капковите кафемашини често са значително по-лесни за почистване от другите кафемашини, тъй като имат по-малко движещи се части.

Когато дойде време да почистите кафемашината си, изхвърлете напоеното кафе и свалете филтъра от уреда. След това можете да изплакнете кафеварката и филтъра.

Освен това трябва да се уверите, че отстранявате котления камък от капковата си кафемашина поне веднъж месечно, в зависимост от това колко често я използвате. За отстраняване на котлен камък в резервоара за вода може да се добави определено съотношение на оцет, лимонена киселина или химически препарат за отстраняване на котлен камък.