Капкова кафемашина

14 items total
Кафемашина за капково кафе STELIO, WMF
184 лв
WM0412150011
Капкова кафемашина KA 4811, Severin
318 лв
SEVEKA4811
Капкова кафемашина KITCHENMINIS AROMA, WMF
194 лв –14 %
166 лв
WM0412270011
Капкова кафемашина 5KCM1209, черна, KitchenAid KA5KCM1209EOB

Кафемашини за капково кафе - най-добрият вкус на кафето

Какво представлява капковата кафемашина и как работи?

При кафемашината за капково кафе в резервоар се наливат премерени количества студена вода, която се загрява до кипване от нагревателен елемент. Благодарение на това парата се издига през тръба и кондензира. След това смляното кафе, поставено във филтъра, се навлажнява с кондензирана вода и започва да капе.

Карафите събират водата, след като е преминала през филтъра и се е напълнила с кафе. Чашата се поддържа от метална плоча, която има и нагревателен елемент за поддържане на температурата на кафето.

В Kulina, ние разполагаме с голямо разнообразие от капещи кафемашини от известни производители като KitchenAid, Severin, и WMF.

Какво трябва да взема предвид, когато купувам кафемашина за капково кафе?

Пауза за варене

С помощта на функцията за пауза на варенето можете да спрете за момент процеса на варене и да налеете една или две чаши кафе, преди карафето да се напълни. Това е полезно, когато не можете да чакате нито секунда за кофеина си.

Таймер

Някои от тези кафемашини са оборудвани с програмируем таймер, който ви позволява да заредите кафето и водата предварително и да се насладите на кафето си, когато пожелаете, независимо дали това е първото нещо сутрин или след дълъг работен ден.

Филтър за кафе

В дизайна на капковите кафемашини са включени различни филтри. Повечето филтърни кошници имат конусовидно или плоско дъно и могат да се свалят. Не е нужно да се притеснявате за хартиени филтри за кафе, защото повечето филтри за капкообразуватели са за многократна употреба. Съществуват и метални и стоманени варианти на постоянните филтри.

За по-конвенционални процеси на приготвяне на кафе можете да разгледате и нашата колекция от автоматични кафемашини и полуавтоматични кафемашини.

Как да почиствам кафемашината си за капково кафе?

Капковите кафемашини често са значително по-лесни за почистване от другите кафемашини, тъй като имат по-малко движещи се части.

Когато дойде време да почистите кафемашината си, изхвърлете напоеното кафе и свалете филтъра от уреда. След това можете да изплакнете кафеварката и филтъра.

Освен това трябва да се уверите, че отстранявате котления камък от капковата си кафемашина поне веднъж месечно, в зависимост от това колко често я използвате. За отстраняване на котлен камък в резервоара за вода може да се добави определено съотношение на оцет, лимонена киселина или химически препарат за отстраняване на котлен камък.