Forged
Марка Forged - с любов към готвенето и храненето
Идеята да се създаде марка, която да предлага отличителна, атрактивна, висококачествена, но преди всичко достъпна гама ножове, която се свързва с японската традиция на коването на ножове, се ражда в Холандия през 2014 г.
През 2015 г. марката Forged представя първите две серии ножове: Brute и Intense. Много главни готвачи и любители харесаха качеството и стила на кованите ножове и не след дълго последваха няколко нови колекции и нови видове ножове. От 2021 г. марката Forged предлага 6 различни серии – Katai, Olive, Sebra, VG10, Brute и Intense (можете да прочетете повече за тях ТУК), всеки със собствен отличителен изкован вид и уникален дизайн на дръжката. Всички ковани ножове са маркирани с логото на Forged, което е гравирано на всеки нож.
Как се произвеждат ножовете Forged ?
Идеята зад създаването на кованите ножове е да се произвеждат по традиционен начин. Коването се използва за подсилване и обединяваща връзка на острието, а висококачественото ръчно коване допълнително укрепва ножа няколко пъти. Кованите остриета няма да се счупят лесно, тъй като след подходяща топлинна обработка те придобиват висока устойчивост и издръжливост.
Затова основателите на марката Forged решават да се свържат с малка, но изпълнена със страст фабрика за ножове с ентусиазирани майстори, които произвеждат всеки нож ръчно по традиционен начин. Тяхната страст към ножовете и майсторството е в основата на името, качеството и отличителния външен вид на Forged, които лесно се разпознават.
Прочетете повече за това как се правят ножовете на марката Forged тук.