Детски ножове

1 items total

Детски ножове - позволете на децата си да готвят с вас

Досега предоставянето на какъвто и да е нож на дете под 10-годишна възраст изглеждаше рисковано, но днешните ножове, подходящи за деца, са ефективен инструмент за обучение на децата в увереност в кухнята и за тяхното забавление, докато готвите.

Kulina предлага кухненски ножове, предназначени за млади готвачи на възраст от 6 години, произведени от известни компании като F.DICK.

Детски ножове позволете на децата си да участват в приготвянето на здравословни ястия и така да разберат колко е важно да се приготвят домашни ястия, които могат да бъдат едновременно вкусни и пълни със зеленчуци. Размерите на остриетата и дръжките на тези ножове са специално адаптирани към нуждите на малките готвачи. За да се предотвратят наранявания, върховете на остриетата често са заоблени, а добре оформените ергономични дръжки са изработени от неплъзгаща се пластмаса. Остриетата или дръжките на детските ножове често са с декоративни шарки, привлекателни за малките готвачи.

Кога да запозная детето си с нож за първи път?

Можете да запознаете детето си с ножовете още на двегодишна възраст, въпреки че то няма да може да борави безопасно с тях, докато не навърши около 6-7 години. Започнете с детски прибори - първо лъжици, след това вилици и накрая ножове. Когато детето ви усъвършенства използването на нож и вилица за хранене, можете да започнете да мислите за запознаването му с кухненски нож и да го включите в лесни готварски задачи.

Как мога да осигуря на детето си физическа подкрепа, когато използва нож?

  • Докато използвате ножа, за да нарежете храната, можете да позволите на детето да се държи за ръцете ви.
  • Ръце върху ръце. Можете да кръстосате ръката си върху тази на детето, докато и двамата държите ножа.
  • Можете да държите края на ножа, докато детето държи ножа, за да му помогнете в движението.
  • Можете да помогнете на детето, като го подкрепяте и насочвате от лакътя, докато то държи ножа.
  • Освен това можете да се упражнявате да използвате нож, докато се занимавате с други дейности, като например да играете с тесто за игра или да изработвате занаятчийски изделия.

Детските ножове могат да режат меки храни, но не са толкова остри, колкото остриетата за възрастни. Те са добър начин да вдъхновите малките готвачи и да ги научите на основни умения за работа с ножове, преди да започнат да използват правилните инструменти. Не забравяйте да не позволявате на детето си да използва ножа, когато не сте в кухнята.