Гевгири, цедки и фунии

32 items total
Спинeр за салатa 24 см, WMF
191 лв
WM644726040
Кухненска цедка GOURMET 18 см, с фуния, WMF WM0619416040
Гевгир 24 см, неръждаема стомана, WMF
107 лв
WM0646176040
Кухненска цедка GOURMET 22 cм, WMF
82 лв
WM0644129990
Гевгир GOURMET 20 cм, WMF
67 лв –5 %
Гевгир GOURMET 20 cм, WMF
На склад (10 бр.)
63 лв
WM0644119990
Кухненска цедка 16 cм, WMF
100 лв –16 %
84 лв
WM1871726030
Гевгир SQUARE, бял, Joseph Joseph
29 лв
JS40092
Кухненска цедка GOURMET 16 см, WMF
48 лв
WM0645189990
Гевгир GOURMET 8 см, WMF
Гевгир GOURMET 8 см, WMF
На склад (28 бр.)
28 лв
WM0645079990
Гевгир, комплект 2 бр., сив, Joseph Joseph
49 лв
JS40094
Гевгир PALSBY M, 21 см, син, Koziol
14 лв
KOZ3806671
Гевгир PALSBY M, 21 см, розов, Koziol
14 лв
KOZ7806703
Лъжица с цедка BLACK SCOOP L, Joseph Joseph
31 лв
JS10066
Гевгир 2,4л, Brabantia
Гевгир 2,4л, Brabantia
На склад (13 бр.)
27 лв
BRAB122200
Up
More products

Центрофуги, цедки и фунии - задължителна част от кухнята ви

Центровете, цедките и фуниите са основни кухненски аксесоари (вижте нашето ръководство за пазаруване с 10 задължителни кухненски аксесоара тук). Те ще са ви необходими за различни кухненски задачи, затова се уверете, че сте избрали правилните аксесоари, които отговарят на вашите нужди.

Каква е разликата между гевгир и цедка?

Както в цедките, така и в цедките има отвори, които се използват за оттичане на течностите от храната след готвене или миене. Основната разлика между тях е, че цедка обикновено е по-голям уред с форма на купа, с по-големи отвори по стените и на дъното и често има крачета, които ви позволяват да я поставите в мивката, докато цедка е уред с форма на купа, но с фина мрежа, често снабдена с дълга дръжка в единия край и малка от другата страна, за да можете да я окачите над тенджерата или да я държите. Малката мрежа на цедката може да се използва за по-голяма филтрация и за пюре от зеленчуци. И двете могат да се използват за отцеждане на паста!

От друга страна, фуниите се използват за отвеждане на течности или финозърнести вещества в съдове с малки отвори. Целта на използването на фунията е да се сведе до минимум разпиляването на течността по време на прехвърлянето ѝ в контейнера. Можете да използвате фуния за домашно приготвени сокове (например сок от малини), тинктури и ликьори. За поставяне на домашно приготвени конфитюри в буркани може да се използва фуния с широко гърло.

Как да почистя цедката?

Почистването на цедката може да изглежда трудно, особено ако стоманената мрежа е доста фина. Ще ви бъде по-лесно, ако смесите малко топла вода и няколко капки течност за миене на съдове и накиснете цедката в кухненски съд за около 15 минути. След това го изплакнете, за да отстраните сапунената вода. Избягвайте обаче да използвате хлор, белина или изключително гореща вода, тъй като те могат да повредят неръждаемата стомана и да предизвикат ръждясване. Освен това се опитайте да измиете цедката си веднага след употреба, за да улесните почистването.

Какво трябва да вземете предвид, когато купувате гевгир или цедка?

Когато купувате цедка за кухнята, вземете предвид следното:

Материал:

Бамбукът, пластмасата и неръждаемата стомана са само някои от материалите, които се използват за направата на цедки, цедки или фунии. Уверете се, че материалът, който сте избрали, е безопасен за хранителни продукти, изключително издръжлив и устойчив на ръжда. Не забравяйте, че некачествената и евтина пластмаса, когато се използва при високи температури, може да отделя вредни вещества, затова в Kulina предлагаме само сертифицирани материали, които не съдържат BPA и са безопасни за храните.

Размер:

Помислете колко храна приготвяте обикновено. Ако приготвяте много тестени изделия, защото имате голямо семейство, или ако обикновено приготвяте голямо количество зеленчуци за вечеря, може да ви е необходим по-голям цедка.

Ако сте почитатели на макаронените изделия, можете да разгледате и нашите тенджери за макаронени изделия, които са оборудвани с подходящи цедки, които ще поберат и отцедят голямо количество макаронени изделия. А ако се грижите за здравето си, може би ще се заинтересувате и от нашето предложение за тенджери и вложки за пара, които ще ви помогнат да приготвите зеленчуците на пара - така ще запазите повече хранителни вещества, отколкото ако готвите зеленчуците във вода.

Мрежа/отвори:

Всеки гевгир или цедка има различни по големина отвори. Типът с по-фина мрежа може да се използва за смесени плодове/зеленчуци и има висока степен на филтриране. Центрофугите са с по-големи отвори, така че не можете да ги използвате за изплакване на елда, например. Помислете за храната, която обикновено приготвяте, и изберете аксесоара, който най-добре отговаря на нуждите ви.

В Kulina ще откриете богат избор от първокласни цедки, цедки, лъжици за цедки, фунии, както и лъжици с прорези - всички от реномирани производители като Koziol, WMF, и Joseph Joseph. Проверете ни!