Капаци за тенджери

52 items total
Капак за тиган или тенджера 28 см, стъкло, WMF WM0728399902
Капак за тенджера INGENIO 16 см, стъкло, Tefal TEFL9936182
Капак за тенджера INTENSA 20 cм, Fissler
118 лв
FS16118206000
Капак за тенджера ORIGINAL PROFI COLLECTION 18 cм, Fissler FS83104186000
Up
More products

Капак за съда

Имате ли нужда от капак за тенджерата?

Повечето тенджери се предлагат с капак, който може да ви е необходим, ако искате:

  • да доведете нещо до кипене или до кипене
  • задържат топлината и влагата
  • готвят по-бързо и в резултат на това използват по-малко енергия
  • поддържайте кухнята си чиста, тъй като капакът предпазва стените на кухнята и работните плотове от мазни пръски

Ако обаче търсите капак или резервен капак за вашия съд, можете да изберете от нашата широка гама от стъклени, метални или медни капаци за съдове с различни форми и размери. Прозрачност, стъклени капаци за саксии които предлагаме в Kulina, улесняват контрола на процеса на готвене, а някои от тях имат специални отвори, които позволяват на парата и топлината да излизат навън. Можете също така да изберете традиционен метален капак за тенджерата, ако той ще подхожда по-добре на вашия комплект тенджери, или да изберете метален капак с купол, който благодарение на изпъкналата си форма позволява на парата да се концентрира вътре в тенджерата, като запазва соковете и течностите в храната.

Сред предлаганите в Kulina капаци за тенджери ще намерите и специални капаци за прецеждане от Eva Solo или Fissler които са изключително практични и полезни, особено ако готвите много тестени изделия или искате да отцедите сварените зеленчуци, както и плоски капаци, които не заемат много място в кухненските чекмеджета и позволяват удобно поставяне на друг съд върху капака.

А ако търсите нещо, което да е подходящо за тенджери с различен диаметър, можете да изберете и някой от универсалните капаци, които ще се справят с всяка тенджера или тиган, които имате в кухненския си шкаф.