Полуавтоматични кафемашини

20 items total
Кафемашинa с ръкохватка ESPRESSO LUMERO, WMF
Sticker
536,80 лв
WM0412360011

Полуавтоматични кафемашини – станете домашен бариста

Какво е полуавтоматична кафемашина?

Има три различни вида кафемашини: автоматични, полуавтоматични и ръчни. Полуавтоматичните кафе машини използват комбинация от автоматични и ръчни процеси, които изискват бариста да смели и пресова зърната, преди да постави портафилтъра в кафемашината. Полуавтоматичната кафе машина ви позволява да персонализирате кафето си и да го приготвите точно както ви харесва.

Как работи полуавтоматичната кафе машина?

С полуавтоматична кафе машина всичко, което трябва да направите е да смелите и пресовате зърната, да затворите портафилтъра и - в зависимост от модела на вашата полуавтоматична кафемашина - след това или да изберете настройката, която ви интересува за избраната напитка (брой и размер на чашите) или ръчно регулирайте времето за приготвяне, като спуснете лоста.

Защо да си купим полуавтоматична кафемашина?

Полуавтоматичните кафемашини са доста взискателни за работа, но ви осигуряват голям контрол върху процеса на приготвяне на кафе, затова ако сте истински любител на кафето и  ;желаете да вкусите всички нюанси на еспресото, определено си струва да инвестирате в този тип кафемашина. Има няколко причини да се сдобиете с лостова кафемашина, като двете най-важни са:

  • Качество на кафето

Полуавтоматичните кафемашини са може би най-добрите видове кафемашини за приготвяне на ароматно кафе. Тук имате пълен контрол върху вкуса, налягането и интензитета на вашето еспресо. Можете да станете домашен бариста и да сервирате кафе в стил бариста-вкъщи.

  • Време за приготвяне

Друго предимство на полуавтоматична кафемашина е, че чашите не са предварително програмирани в машината. Това означава, че полуавтоматичната кафемашина ще ви позволи да направите перфектната чаша всеки път и всеки път можете да я правите по различен начин.

Да обобщим, полуавтоматичната кафемашина съчетава технологията с познанието за приготвяне на кафе, което ви дава свобода на изразяване и възможност да персонализирате всяка чаша според личните си предпочитания.

В Кулина предлагаме фантастична селекция от първокласни домашни лостови кафемашини от реномирани производители като La Pavoni, Smeg и KitchenAid. Можете също така да разгледате нашата селекция от капкови кафемашини, ако вие и вашето семейство пиете много кафе.