Почистване на скара

16 items total
Балсам за грижа за чугун, Petromax
33 лв
PET707098
Стъргалка за чугун, пластмаса, Petromax PET701836
Четка за барбекю 30 см, Rösle
31 лв
ROS25234
Резервна четка SLIDEX STEEL, Rösle
24 лв
ROS25391
Четка за барбекю 43 см, Rösle
59 лв
ROS25168
Четка за барбекю, Outdoorchef
35 лв –5 %
33 лв
ODCH1442127
Четка за барбекю 27 см, месинг, Outdoorchef ODCH1442123
Четка за барбекю SLIDEX 47 см, Rösle
59 лв
ROS25390

Почистване на грила - подобрете вкуса и удължете живота на грила си

Защо е важно да почиствате скарата си?

Печенето на скара е чудесен начин да приготвите здравословни и вкусни ястия за приятелите и семейството си. След приключване на печенето обаче е важно да почистите грила си по подходящ начин, за да го запазите в добро състояние и да избегнете натрупването на бактерии или замърсители.

За да направим почистването на грила бързо и лесно, сме събрали различни продукти за почистване на грил от реномирани компании като Outdoorchef или Petromax. Тези инструменти са изработени от различни материали, включително неръждаема стомана и месинг, и изпълняват много функции.

Какви са стъпките за ефективно почистване на скара?

Cleanредовното използване на грила е от решаващо значение за поддържането му в добро състояние и удължаването на живота му. Стъпките за правилно почистване на грила са следните:

  • Загрейте скарата: За да изгорите мазнината и остатъците от храната, включете грила, независимо дали е газов или на дърва, и го оставете да се загрее за около 15-20 минути.
  • Изключете грила и оставете да изстине: Преди да почистите, изключете грила и го оставете да изстине напълно.
  • Отстранете решетките: Решетките за готвене трябва да се отстранят и да се съхраняват настрана.
  • Почистете решетките: Clean всякакви остатъци, мазнини или загоряла храна от решетките с четка за барбекю или стъргалка четка за барбекю . Преди да почистите решетките, можете да ги оставите да престоят известно време в топла сапунена вода.
  • Clean горелките: Извадете горелките и ги почистете с четка за барбекю или стъргалка четка за барбекю , за да се отървете от мръсотията и ръждата.
  • Clean вътрешността на скарата: Ако използвате скара на дървени въглища, можете да използвате кърпа или четка, за да почистите вътрешността, включително стените, дъното и капака. За по-обстойно почистване можете да използвате и топла сапунена вода.
  • Изпразнете тавата за мазнина, като я извадите и отстраните всички мазнини или остатъци в нея.
  • Сглобете отново грила, когато всичко е добре почистено и подсушено.
  • Съхранение на грила: Когато не използвате грила, го покрийте и го съхранявайте на сухо и хладно място.

Cleanредовното използване на грила ще удължи живота му и ще подобри вкуса и качеството на ястията ви. За да почиствате добре всеки път, спазвайте тези инструкции.