452 items total
Ваза Leta Blomus Ясна 17 см
34 лв –15 %
Ваза Leta Blomus Ясна 17 см
На склад (5 бр.)
29 лв
BM66133
Ваза LOVE IN BLOOM Seletti 25 cm цветна
New
199 лв
SLT09923
Запалка жар птица Alessi злато
Outlet
245 лв –34 %
161 лв
ALGV34GD
Кошница за белене О 26 см WMF
219 лв –20 %
175 лв
WM0665236030
Купа за плодове Cactus! Alessi 29 см черна
180 лв
ALMSA0429B
Ball игра BALLANCE Philippi 15 см черен
New
165 лв
PHP193283
Bowl се SCALA Philippi 18 см, 3 бр сребро
New
348 лв
PHP123173
Etaгер MESH Philippi 30 см черен
New
134 лв
PHP153014
Picutre frame FOCUS Philippi 22 см кафяво
New
102 лв
PHP158015
Picutre frame FOCUS Philippi 25 см кафяво
New
122 лв
PHP158016
Up
More products

Декорации за дома - черешката на тортата

Декорациите са важна част от подредбата на дома. Прибавят характер на интериора, подчертават неговия стил и правят дома едно елегантно, стилно, модерно или просто топло и уютно място . Декорацията, дори да не Ви се вярва, влияе на различни аспекти от живота ни. Може да повлияе на нашата продуктивност, творческо мислене и самовъзприятие и нещо повече - може да Ви помогне да се отпуснете и да се почувствате по-уверени в себе си. Как да декорирате дома си? Почерпете вдъхновение от нашето кратко ръководство!

Видове декорации

Какво може да бъде декорация в дома? Какво го прави хубав? Разбира се, всички неща, които са в къщата, могат да я украсят, дори мебелите, но като говорим за декорация, обикновено имаме предвид всички по-малки предмети и аксесоари, които не винаги са практични и необходими, но правят дома Ви дом, които създават специална атмосфера и Ви помагат да изградите стила, към който сте се стремили. Кои аксесоари могат да служат като декорация?

 • вази (дори и без цветя, подредени в по-големи групи с различни размери, форми и цветове)
 • свещници, поставки за чаени свещи, свещи
 • рамки за снимки, поставени в библиотеката или окачени на стената
 • декоративни купи, фруктиери и кошници
 • всякакви декорации за стени - тапети, картини, плакати
 • малки, модерни скулптури и фигурки
 • текстил - възглавници, одеала, кувертюри
 • огледала - окачени и стоящи
 • стенни и настолни часовници
 • празнична декорация

Как да съчетаете домашната декорация със стила на дома си?

Едно от най-важните правила за интериорния дизайн е интегралността и затова е толкова важно да съобразите вида на декорациите със стила на интериора. Всеки елемент от интериора трябва да бъде избран внимателно и в съответствие със стила, който искате да пресъздадете в своя дом.

 • за скандинавски стил изберете семпли бели, сини или жълти декорации, както и такива от дърво,
 • за минималистичен, модерен интериор изберете декорации с ясни, прости линии, геометрични форми и монохромни цветове. Въпреки това не се увличайте в броя декорации, които използвате. Минимализмът привлича минимализъм във всеки аспект.
 • модерният класически интериор изисква декорации като вази, огледала, свещници, снимки, често подредени по симетричен начин и в класически цветове като бяло и черно, цветове от природата, но също и изискани нюанси като бордо, шоколадово кафяво, сиво или изумрудено зелено,
 • селският, рустикален стил изисква дърво, топли цветове и уютни декорации като възглавници, одеала, покривки. Ако харесвате този стил, направете всичко възможно Вашата кухня да е пълна с дървени аксесоари,
 • з индустриален стил изберете прости, черни, медени или златисти декорации от стомана

Как да украсите дома си за Коледа и други празници?

Коледа, Великден или предстоящ рожден ден са страхотни поводи да промените стила и усещането на Вашия дом за известно време. Затова не се колебайте и оставете коледната или великденска атмосфера да присъства във Вашия дом всяка година. За да постигнете това можете да използвате празничен текстил – покривки за маса, настолни пътеки, калъфки за възглавнички, различни видове фигурки, украса за коледната елха,декорации за стена, празнични сервизи за хранене, чаши и свещи. Използвайте и предмети от природата и добавете цветя, растения, шишарки и клонки.