Чайове

121 items total
Бял чай ANASTASIA, 90 г насипен чай в кутия, Kusmi Tea KUSMI21635A1070
Детокс чай BB DETOX Kusmi Tea консерва 100гр KUSMI21721A1070
Бял чай TROPICAL, 90 г насипен чай в кутия, Kusmi Tea KUSMI21637A1070
Адвентен календар Kusmi Tea 2023
95 лв
KUSMI21211A2500
Чай Ройбос AMANDE, 100 г насипен чай в кутия, Kusmi Tea KUSMI21665A1070
Черен чай ANASTASIA, 20 муселинови пакетчета, Kusmi Tea KUSMI21642A1120
Up
More products

Чайове - какви са различните видове чай и кой да изберете

Кога трябва да се пие чай?

Няма лошо време за чаша чай! Това със сигурност би казал всеки любител на чая, но най-общо казано, най-доброто време за пиене на чай е 30-60 минути след закуска или обяд. Според специалистите по хранене не трябва да пиете чай веднага след ставане, на гладно - вместо това изберете билков чай или вода, подправена с мед или лимон. Също така, ако имате проблеми със съня, не трябва да пиете чай вечер, тъй като той съдържа кофеин. Вместо това пийте чай от лайка или друг вид билков чай.

Разбира се, можете да съобразите чая си не само с времето през деня, но и с годишния период, времето или сезона. Леденият чай е идеален, когато навън е горещо, а зимните смеси с подправки са чудесни през коледния сезон.

Кои са най-популярните видове чай?

Като цяло има много различни видове чай, но най-популярните видове настойки, които хората обикновено пият, са:

  • черен чай
  • зелен чай
  • бял чай
  • плодов чай
  • билков чай

Различните видове чай не само съдържат различни съставки, но и изискват различно време за запарване и температура на водата, затова винаги четете инструкциите на опаковката, а когато избирате чайник, уверете се, че сте избрали чайник с контролирана температура, ако обикновено пиете зелен или бял чай - тъй като те изискват различна температура на запарване от черния чай.

Пийте чая си в чаша или в чаша - в зависимост от това какво предпочитате - а ако сте почитатели на традиционната церемония по приготвяне на чай и на най-качествения насипен чай, вземете си хубав чайник или инфузор за чай.

По-добър ли е насипният чай от пакетчетата?

Да, и разликата е огромна! Чаят в насипно състояние се приготвя от цели листа, а пакетчетата чай в повечето случаи съдържат чаен прах. Малките грамажи на чая дават възможност на етеричните масла, които са отговорни за вкуса и аромата, да се изпарят. Ето защо, ако искате да се насладите на истинския вкус на чая, винаги е по-добре да изберете насипен чай, отколкото пакетчета.

Чаените торбички предлагат по-лошо качество на чая, тъй като инфузията е ограничена от размера на торбичката. Чаените листа нямат възможност да освободят аромата си, когато са изстискани в малка торбичка, и затова производителите на първокласен чай предлагат на клиентите си добър компромис, като адаптират размера на торбичката към чаените листа. Те просто правят пакетчетата чай по-големи!

Например Kusmi Tea, който ще намерите в Kulina, предлага на своите клиенти торбички с форма на пирамида, благодарение на които ще получите много по-добър вкус.

Затова, ако търсите първокласна смес от висококачествени чаени листа (която е чудесен подарък за всички ценители на чая), разгледайте голямото разнообразие от насипни черни, зелени, бели и плодови чайове, които предлагаме, а ако търсите страхотен вкус, но без да е необходимо да варите чай в чайник, изберете чай Kusmi в пирамидални торбички.