26 items total
Кафеварка за котлон MOCHA 300 мл, Alessi
Sticker
97,20 лв
ALDC066
Кана за мока 680 мл, WMF
Sticker
Кана за мока 680 мл, WMF
На склад (>5 бр.)
78 лв
WM0647126040
Кафеварка за котлон LA CONICA, 150 ml, Alessi
Sticker
AL900023
Френска преса за кафе KULT, WMF
Sticker
192 лв
WM0630796030
Каничка за мока 340 мл, WMF
Sticker
50 лв
WM0647116040
Кафеварка LASZLO 1 л, сребриста, Philippi
Sticker
310 лв
PHP135004
Френска преса за кафе NORDIC KITCHEN 1л, Eva Solo
Sticker
ES502754
Френска преса Puglia Leopold Vienna, 1 л
Sticker
44 лв
LV117018
Up
More products

Кафемашини - удобен начин за приготвяне на кафе у дома

Какво представлява кафемашината?

Кафемашините са прости устройства, създадени специално за приготвяне на кафе у дома. Съществуват много различни видове кафемашини, като например:

  • Бавно капене: През последните години кафемашините за бавно капково кафе, известни още като кафемашини за преливане, стават все по-популярни сред любителите на кафето. За разлика от традиционните кафемашини за капково кафе, които разчитат на машина за равномерно разпределяне на водата върху утайката, кафемашините за бавно капково кафе изискват потребителят да излее гореща вода върху утайката ръчно. Това дава възможност за по-голям контрол върху процеса на приготвяне и може да доведе до по-ароматно и нюансирано кафе. Кафемашините за бавно капково кафе се предлагат в различни стилове - от обикновени стъклени кани до по-сложни комплекти с множество камери и филтри. Те изискват малко повече усилия от традиционните кафемашини, но много любители на кафето намират процеса за медитативен и приятен.
  • Френска преса: Тази проста техника за приготвяне на кафе включва накисване на смляно кафе в гореща вода и пресоване на сместа през метален филтър. Кафето от френска преса е известно с богатия си вкус и плътност, тъй като металният мрежест филтър позволява на маслата и ароматите да преминат през него, за разлика от хартиените филтри, които могат да ги абсорбират. Кафемашините за френска преса са популярни сред любителите на кафето, които оценяват простотата и контрола, които предлагат в процеса на приготвяне.
  • Кафемашини за еспресо на плота: Кафемашините за еспресо, известни също като кафемашини Mokka, са популярен и достъпен начин за приготвяне на кафе, подобно на еспресо, в домашни условия. Кафето, приготвено с този тип кафемашина, е по-силно и по-богато от обикновеното капково кафе, с гъст, кадифен каймак отгоре. Еспресо машините за готвене се предлагат в различни размери и стилове и са чудесна алтернатива на скъпите машини за еспресо или ръчните методи за приготвяне.
  • Специализирани: Някои съвременни кафемашини не попадат в изброените по-горе категории и затова се категоризират като специализирани кафемашини.

Какви са предимствата на приготвянето на кафе у дома със собствена кафемашина?

Приготвянето на кафе у дома има много предимства, сред които са:

  • Намаляване на разходите: Приготвянето на кафе вкъщи обикновено е много по-евтино от закупуването му от кафене. С течение на времето спестяванията наистина могат да се увеличат.
  • Удобство: Приготвянето на кафе у дома означава, че можете да задоволите желанието си за кофеин, без да излизате от къщи. Не е нужно да се притеснявате да се обличате и да излизате, когато можете да изпиете чаша кафе, докато сте още по пижама.
  • Персонализиране: Когато приготвяте кафе у дома, можете да решите точно какъв да бъде вкусът му, колко силно да бъде и как да бъде приготвено.
  • Ползи за здравето: Кафето се свързва с редица предимства, като например по-ниска честота на диабет тип 2, чернодробни заболявания, както и някои видове рак. Когато приготвяте кафе вкъщи, можете да сте сигурни, че използвате качествени, пресни съставки без консерванти и други добавки.
  • Устойчивост: Като използвате филтри за многократна употреба и избягвате изхвърлянето на чаши и опаковки, докато приготвяте кафе у дома, можете да намалите отпадъците до минимум. Можете също така да решите да използвате органични кафеени зърна, които се отглеждат и събират по устойчив начин и са обект на справедлива търговия.

На адрес Kulina, ние също така разполагаме и с wie избор от автоматични и полуавтоматични кафемашини, които се използват за приготвяне на кафе, както и кафемелачки за смилане на кафе.