53 items total
Френска преса за кафе KULT, WMF
199 лв –19 %
161 лв
WM0630796030
Кафеварка KULT, WMF
Кафеварка KULT, WMF
На склад (1 бр.)
292 лв
WM0631016030
Френска преса за кафе NORDIC KITCHEN 1л, Eva Solo ES502754
Кафеварка за котлон MOKA 150 мл, Alessi
77 лв
ALDC063
Кафеварка за котлон PULCINA 300 мл, чернa, Alessi ALMDL026B
Кафеварка LASZLO 1л, сребриста, Philippi
310 лв
PHP135004
Френска преса за кафе EM77 1л, бяла, Stelton SN811
Кафеварка за котлон LA CONICA, 150 мл, Alessi AL900023
Up
More products

Кафемашини - удобен начин за приготвяне на кафе у дома

Какво представлява кафемашината?

Кафемашините са прости устройства, създадени специално за приготвяне на кафе у дома. Съществуват много различни видове кафемашини, като например:

  • Бавно капене: През последните години кафемашините за бавно капково кафе, известни още като кафемашини за преливане, стават все по-популярни сред любителите на кафето. За разлика от традиционните кафемашини за капково кафе, които разчитат на машина за равномерно разпределяне на водата върху утайката, кафемашините за бавно капково кафе изискват потребителят да излее гореща вода върху утайката ръчно. Това дава възможност за по-голям контрол върху процеса на приготвяне и може да доведе до по-ароматно и нюансирано кафе. Кафемашините за бавно капково кафе се предлагат в различни стилове - от обикновени стъклени кани до по-сложни комплекти с множество камери и филтри. Те изискват малко повече усилия от традиционните кафемашини, но много любители на кафето намират процеса за медитативен и приятен.
  • Френска преса: Тази проста техника за приготвяне на кафе включва накисване на смляно кафе в гореща вода и пресоване на сместа през метален филтър. Кафето от френска преса е известно с богатия си вкус и плътност, тъй като металният мрежест филтър позволява на маслата и ароматите да преминат през него, за разлика от хартиените филтри, които могат да ги абсорбират. Кафемашините за френска преса са популярни сред любителите на кафето, които оценяват простотата и контрола, които предлагат в процеса на приготвяне.
  • Кафемашини за еспресо на плота: Кафемашините за еспресо, известни също като кафемашини Mokka, са популярен и достъпен начин за приготвяне на кафе, подобно на еспресо, в домашни условия. Кафето, приготвено с този тип кафемашина, е по-силно и по-богато от обикновеното капково кафе, с гъст, кадифен каймак отгоре. Еспресо машините за готвене се предлагат в различни размери и стилове и са чудесна алтернатива на скъпите машини за еспресо или ръчните методи за приготвяне.
  • Специализирани: Някои съвременни кафемашини не попадат в изброените по-горе категории и затова се категоризират като специализирани кафемашини.

Какви са предимствата на приготвянето на кафе у дома със собствена кафемашина?

Приготвянето на кафе у дома има много предимства, сред които са:

  • Намаляване на разходите: Приготвянето на кафе вкъщи обикновено е много по-евтино от закупуването му от кафене. С течение на времето спестяванията наистина могат да се увеличат.
  • Удобство: Приготвянето на кафе у дома означава, че можете да задоволите желанието си за кофеин, без да излизате от къщи. Не е нужно да се притеснявате да се обличате и да излизате, когато можете да изпиете чаша кафе, докато сте още по пижама.
  • Персонализиране: Когато приготвяте кафе у дома, можете да решите точно какъв да бъде вкусът му, колко силно да бъде и как да бъде приготвено.
  • Ползи за здравето: Кафето се свързва с редица предимства, като например по-ниска честота на диабет тип 2, чернодробни заболявания, както и някои видове рак. Когато приготвяте кафе вкъщи, можете да сте сигурни, че използвате качествени, пресни съставки без консерванти и други добавки.
  • Устойчивост: Като използвате филтри за многократна употреба и избягвате изхвърлянето на чаши и опаковки, докато приготвяте кафе у дома, можете да намалите отпадъците до минимум. Можете също така да решите да използвате органични кафеени зърна, които се отглеждат и събират по устойчив начин и са обект на справедлива търговия.

На адрес Kulina, ние също така разполагаме и с wie избор от автоматични и полуавтоматични кафемашини, които се използват за приготвяне на кафе, както и кафемелачки за смилане на кафе.