Кухненски миксери

26 items total
Настолен миксер A2500 ASCENT, бял, Vitamix
1 790 лв
VTMXOVA2500B
Настолен блендер KULT 1,8л, WMF
919 лв –21 %
720 лв
WM0416630011
Настолен блендер K150, черен, KitchenAid
559 лв
KA5KSB1325EOB
Настолен блендер K150, матово черен, KitchenAid KA5KSB1325EBM
Настолен блендер ARTISAN K400, жълт, KitchenAid KA5KSB4026EKG
Настолен блендер 1,2л KULT X, WMF
319 лв –8 %
293 лв
WM0416520011
Настолен блендер PLISSE 1,5л, черен, Alessi
369 лв
ALMDL09B
Настолен блендер K150, матово сив, KitchenAid KA5KSB1325EDG
Настолен блендер Blendforce 2 BL420131 Tefal Бяла TEFBL420131
Настолен миксер BLENDEO+ BL2C0130, Tefal
90 лв
TEFBL2C0130
Настолен блендер PLISSE 1,5л, бял, Alessi
369 лв
ALMDL09W
Настолен блендер PLISSE 1,5л, сив, Alessi
369 лв
ALMDL09G
Настолен блендер PLISSE 1,5л, червен, Alessi ALMDL09R
Up
More products

Настолни миксери – миксирайте ефективно

Настолните миксери се използват най-вече за приготвяне на кремообразни супи, здравословни смутита или алкохолни напитки, но могат да се използват и за приготвяне на домашен хумус, песто, пюрета или всичко, което е необходимо да се емулгира,разбърка или натроши.

Какво да изберем - настолен миксер или ръчен блендер?

Въпреки че ръчните блендери са компактни, удобни и не заемат много място в кухненските чекмеджета, настолните миксери предлагат много други предимства - те са просто по-мощни, имат повече функции и това помага за направата на по-кремообразни, гладки супи, сосове, пюрета и дипове. Е, вярно е, че те заемат повече място в кухнята ви и изискват повече време за почистване, както и да прехвърляте съставките от тенджерите или купите в каната на настолния миксер, но структурата на крайния продукт си заслужава всички тези усилия. Настолните миксери също са предпочитано решение за смесване на твърди съставки, като кубчета лед за студени напитки или замразени плодове за смутита.

Когато обмисляте покупката на настолен миксер, трябва да решите какво ще бъде основното му предназначение. Какво приготвяте обикновено, наистина ли имате нужда от уред, който може ефективно да смесва съставките? Често ли приготвяте смутита, напитки, супи, зеленчукови каши и пюрета или песто? Ако отговорът е да, определено покупката на настолен миксер за вашата кухня е необходимост.

Има много настолни миксери, които са налични в Кулина, всички на различна цена и с различни характеристики. Изберете ретро стил от Smeg и KitchenAid или изберете нещо с по-модерен вид като настолен миксер от Alessi, ETA или WMF.

Поддръжка и грижа за вашия настолен миксер

Ако настолният миксер има проблеми с обработването на съставките, не се колебайте да използвате пръчката за разбиване, за да помогнете на сместа да се приближи до остриетата. Уверете се, че каната на блендера е пълна поне на 25%, добавете малко течност или вдигнете настройката на по-висока степен, за да накарате остриетата да работят по-плавно. Ако обаче съставките не започнат да се движат, по-ниската степен също може да им помогне да започнат да го правят.

Добра идея е също така да добавите съставки според инструкциите в рецептата; книгите с рецепти за миксери обикновено включват последователността на съставките. Обичайният ред на добавяне на съставки към миксера, докато правите смути без рецепта, е следният: първо зеленината, след това суровите плодове и зеленчуци, замразената храна, ледът и течността накрая.

Ако сте любител на смутита, разгледайте и нашата оферта от миксери за смути, които ще ви помогнат да си приготвите смути вкъщи и да го вземете със себе си, благодарение на специалната преносима кана.