Кухненски миксери

52 items total
Настолен блендер ASCENT A2500, черен, Vitamix
1 790 лв
VTMXOVA2500C
Настолен блендер ASCENT A2500, червен, Vitamix
1 790 лв
VTMXOVA2500CE
Настолен миксер A2500 ASCENT, бял, Vitamix
1 790 лв
VTMXOVA2500B
Настолен блендер ARTISAN 5KSB4026EPT , зелен, KitchenAid KA5KSB4026EPT
Настолен блендер ARTISAN X1 5KSB6061EAC, бадем, KitchenAid KA5KSB6061EAC
Настолен пасатор 800 мл KITCHENminis®, WMF
249 лв
WM0416490011
Настолен миксер PERFECTMIX COOK BL83SD30, Tefal
392 лв
TEFBL83SD30
Настолен блендер ARTISAN 5KSB4034EBK, черен, KitchenAid KA5KSB4034EBK
Настолен миксер KitchenAid Artisan K400 черен матов KA5KSB4026EBK
Настолен блендер ARTISAN K400, жълт, KitchenAid KA5KSB4026EKG
Настолен блендер ARTISAN K400, тъмнозелен, KitchenAid KA5KSB4026EPP
Настолен блендер K150, матово черен, KitchenAid KA5KSB1325EBM
Настолен блендер ENFINIGY PRO 1,8л, черен, Zwilling ZW53001001
Up
More products

Настолни миксери – миксирайте ефективно

Настолните миксери се използват най-вече за приготвяне на кремообразни супи, здравословни смутита или алкохолни напитки, но могат да се използват и за приготвяне на домашен хумус, песто, пюрета или всичко, което е необходимо да се емулгира,разбърка или натроши.

Какво да изберем - настолен миксер или ръчен блендер?

Въпреки че ръчните блендери са компактни, удобни и не заемат много място в кухненските чекмеджета, настолните миксери предлагат много други предимства - те са просто по-мощни, имат повече функции и това помага за направата на по-кремообразни, гладки супи, сосове, пюрета и дипове. Е, вярно е, че те заемат повече място в кухнята ви и изискват повече време за почистване, както и да прехвърляте съставките от тенджерите или купите в каната на настолния миксер, но структурата на крайния продукт си заслужава всички тези усилия. Настолните миксери също са предпочитано решение за смесване на твърди съставки, като кубчета лед за студени напитки или замразени плодове за смутита.

Когато обмисляте покупката на настолен миксер, трябва да решите какво ще бъде основното му предназначение. Какво приготвяте обикновено, наистина ли имате нужда от уред, който може ефективно да смесва съставките? Често ли приготвяте смутита, напитки, супи, зеленчукови каши и пюрета или песто? Ако отговорът е да, определено покупката на настолен миксер за вашата кухня е необходимост.

Има много настолни миксери, които са налични в Кулина, всички на различна цена и с различни характеристики. Изберете ретро стил от Smeg и KitchenAid или изберете нещо с по-модерен вид като настолен миксер от Alessi, ETA или WMF.

Поддръжка и грижа за вашия настолен миксер

Ако настолният миксер има проблеми с обработването на съставките, не се колебайте да използвате пръчката за разбиване, за да помогнете на сместа да се приближи до остриетата. Уверете се, че каната на блендера е пълна поне на 25%, добавете малко течност или вдигнете настройката на по-висока степен, за да накарате остриетата да работят по-плавно. Ако обаче съставките не започнат да се движат, по-ниската степен също може да им помогне да започнат да го правят.

Добра идея е също така да добавите съставки според инструкциите в рецептата; книгите с рецепти за миксери обикновено включват последователността на съставките. Обичайният ред на добавяне на съставки към миксера, докато правите смути без рецепта, е следният: първо зеленината, след това суровите плодове и зеленчуци, замразената храна, ледът и течността накрая.

Ако сте любител на смутита, разгледайте и нашата оферта от миксери за смути, които ще ви помогнат да си приготвите смути вкъщи и да го вземете със себе си, благодарение на специалната преносима кана.