Тигани за сервиране

13 items total
Съд за печене и сервиране PROFI RESIST 28 см, WMF WM1756386411
Мини тиган за сервиране 18 см, WMF
78 лв
WM0718796021
Съд за печене и сервиране PERMADUR EXCELLENT 28 см, WMF WM0575384021

Тигани за сервиране - по какво се различават от стандартните тигани и за какво можете да ги използвате?

Тиганите за сервиране са чудесен начин за поднасяне на храната на масата. Те придават на трапезарията ви усещането за бистро и ви карат да изглеждате повече като готвач, отколкото като домашен готвач. Сервирането на вечерята в тиган внася на масата непринудена атмосфера и дава възможност за споделяне на храната, което е чудесно преживяване за всички, събрали се на масата.

Какво прави един тиган тиган за сервиране?

Ако се чудите по какво се различава тиганът за сервиране от стандартния тиган, ето някои от характеристиките на тиганите за сервиране, които превръщат тигана за готвене в специален вид "посуда за хранене" (вижте също нашите най-продавани тигани за сервиране тук).

Съдове за сервиране:

  • предлагат се в различни размери; от малки тигани, подходящи за един човек и малки порции (обикновено изработени от чугун, който позволява използването на прибори за хранене), до тигани със стандартен размер, които могат да се използват за сервиране на ястия на масата
  • имат две малки дръжки, които улесняват пренасянето им от фурната на масата
  • краищата им понякога са по-ниски, за да могат да се използват с нож (това се отнася за малки тигани, предназначени да се използват вместо чинии, които нямат незалепващо покритие, което може лесно да се разруши от приборите за хранене)
  • много често са подходящи за използване във фурната

Какво можете да приготвите и сервирате в тиган за сервиране?

Има много ястия, които можете да приготвите и поднесете в една тенджера, като изборът зависи от размера на тенджерата и от вашата креативност, но най-популярните неща, които можете да приготвите и/или поднесете в тенджера за сервиране, са:

  • печени яйца (в мексикански стил или Шакшука)
  • пържоли
  • паели и ризото
  • плодова каша
  • паста за един грил

В Kulina предлагаме различни видове тигани за сервиране: елегантни тигани за сервиране в различни цветове от Smeg и тигани от неръждаема стомана от WMF или Mauviel. Ако сервирате ястието си в тигана, не забравяйте да не използвате метални прибори (особено при тигани с незалепващо покритие), тъй като те могат да разрушат покритието. Вместо това използвайте дървени или силиконови прибори за сервиране.