Bamix

Bamix - лидер на пазара на кухненски блендери. Високо качество, издръжливост и швейцарска надеждност. Разбивайте, смесвайте и опитайте!
35 items total
Ръчен блендер GASTRO PRO 2, 200 W, бял, Bamix
551 лв
BX1032001
Ръчен блендер MONO тип D, 200 W, бял, Bamix
389 лв
BX1020011
Ръчен блендер CORDLESS PLUS, безжичен, бял, Bamix BX1121002
Ръчен блендер GASTRO PRO 2, 200 W, черен, Bamix
561,20 лв
BX1032002
Ръчен блендер CORDLESS PRO, безжичен, бял, Bamix BX1132002
Ръчен блендер MONO PRO 1, 200 W, бял, Bamix
404 лв
BX1031001
Приставка за чопър, черна, Bamix
74 лв
BX3001001
Стойка за ръчен блендер DELUXE, черна, Bamix BX3004001
Up
More products

Bamix – най-малкият кухненски робот в света с впечатляващо мощен електродвигател

Историята на Bamix

През 1950 г. швейцарският инженер Роджър Периняке изобретява нов кухненски уред – ръчен блендер, който е патентован на 6 март 1950 г. в раздел ръчни уреди. Какво беше толкова оригинално в това? Основното предимство на изобретението му пред стандартните кухненски роботи е, че може да работи в съда, в който се приготвя храната – в тенджера или в тиган на котлона. Той нарече този нов уред Bamix - съкращение от френския израз за разбиване и разбъркване ("battre et mixer").

Периняке продава патентните права през 1954 г. на ESGE Werner Spingler KG, основана през 1953 г. в Германия. През годините марката преминава през няколко собственика и през 2002 г. Гунш, Рютиман и Щал продават групата на Ханс Джуд и Ерик Айгенман, чиято стратегия е изцяло да се съсредоточи върху качеството и самия продукт – кухненския уред „всичко в едно".

От 2010 г. неговият производствен капацитет е 2000 блендери на ден и със седалището си в Метлен, Швейцария, той продължава да впечатлява и вдъхновява лични и професионални главни готвачи по целия свят, въпреки че самият уред не се е променил много през последните 60 години.

Както казва изпълнителният директор Ерик Айгенман: „Днес, в леко модернизиран корпус и оборудван с допълнителни инструменти, bamix® е първият ръчен кухненски робот и в същото време най-малкият кухненски робот в света с впечатляващо мощен електродвигател."

Визията и мисията на Bamix

Идеята на Bamix беше да предостави на домашните и професионални готвачи задължителния уред "всичко в едно", който е мощен, лесен за използване и многофункционален. Марката bamix® сега представлява един от най-революционните кухненски уреди в света, от който всяка кухня се нуждае.

При избора на приставките за своите уреди Bamix си сътрудничи с различни авторитетни готвачи, включително Джейми Оливър, който също обича силата на този световноизвестен, лек и издръжлив ръчен блендер и на когото марката посвети един от своите модели. Гордън Рамзи също обича Bamix и можете да се уверите в YouTube колко бързо може да направи майонеза с него!

Какво можете да правите с ръчните блендери Bamix?

Благодарение на мощния електромотор и наличните приставки можете лесно да пасирате както мокри, така и сухи храни и по-специално:

  • емулгирайте сосове,
  • правете сокове,
  • разбърквайте добре супите и тестото
  • смесвайте прахообразни съставки
  • бързо и бавно разбиване, смесване, хомогенизиране, аериране и разпенване на различни храни
  • настъргвайте, насичайте, режете, накълцвайте и смилайте влажни и сухи храни

В Кулина можете да намерите ръчни блендери Bamix от различни серии – Gastro, Mono, Maxx, Prime, Simply Healthy, Sweet Delights, Swissline и Cordless Pro, които ще ви позволят да носите своя блендер буквално където си пожелаете!