MIJ

MIJ - Made in Japan - уникална колекция от ръчно изработена японска керамика. Традиционно направена с любов към всяка изключителна кухня, в която се сервират ястия от цял свят.
488 items total
Комплект за чай DRAGONFLY, 5 бр., MIJ
200 лв
MIJC3828
Купа за салата EARTH & SKY 28,5 cм, 1,2л, MIJ
78 лв
MIJC9022
Чиния за вечеря EARTH & SKY 25 cм, MIJ
43 лв
MIJC9011
Купа Udon EARTH & SKY 19,5 cм, 800 мл, MIJ
31 лв
MIJC9018
Чиния за вечеря COBALT BLUE 27 cм, MIJ
66 лв
MIJC7149
Чиния за вечеря RIDGED ALABASTER 25 см, MIJ
43 лв
MIJC2276
Купа за рамен COPPER SWIRL 24,5 см, 900 мл, MIJ
48 лв
MIJC3804
Купа BLUE DAISY 16 см, 400 мл, MIJ
29 лв
MIJC2791
Купа за хранене BLACK PEARL 19,5 cм, 800 мл, MIJ
32 лв
MIJC2443
Чиния за вечеря ICE GREEN 24,5 cм, MIJ
38 лв
MIJC2687
Рамен купа EARTH & SKY 24 см, 1,2л, MIJ
47 лв
MIJC9020
Чиния за вечеря SKY BLUE 27 cм, MIJ
66 лв
MIJC8957
Чиния за вечеря MATT 28,5 cм, MIJ
66 лв
MIJC4200
Чиния за суши SKY BLUE 21,5 x 13 cм, MIJ
36 лв
MIJC7018
Чиния за вечеря COPPER SWIRL 29 см, MIJ
66 лв
MIJC3757
Купа за сервиране SKY BLUE 12 cм, 300 мл, MIJ
28 лв
MIJC7017
Чиния за вечеря AKANE GREY 27 см, MIJ
66 лв
MIJC0705
Чиния за вечеря BLACK PEARL 29 cм, MIJ
66 лв
MIJC2439
Комплект за суши, 6 бр., с цветен мотив, MIJ MIJC0304
Up
More products

Произведено в Япония – ръчно изработени японски керамични съдове за хранене

История на марката Made in Japan

Made in Japan (MIJ) е основана от Питър Лонгмор, който отива на първото си пътуване до Япония преди повече от 35 години и не успява да устои на очарованието на традиционните японски сервизи. Той решава да донесе чиниите и купите, ръчно изработени в семейни пещи от Япония в Австралия, Мелбърн, където сега се намира MIJ. Този керамичен сервиз от Made in Japan носи със себе си духа на традиционното японско занаятчийство; всички продукти все още са ръчно изработени в Япония.

MIJ – мисия

Мисията на Made in Japan е да внесе радост на трапезата, да превърне храненето в всеобхватно изживяване, в което хората, атмосферата, музиката, разговорите, смехът, подредбата на масата и сервизите ще ви помогнат да изживеете момента „ тук и сега" – вкусът на храната и вкусът на живота. Те също вярват, че всеизвестната поговорка сред главните готвачи „Ядеш първо с очите си" не се отнася само до начина, по който изглежда храната, но също и до съдове за хранене, върху които я сервирате. Вкусна супа, сервирана в ръчно изработени купички в азиатски стил купа, нудли, сервирани върху красива и ръчно изработена чиния, може да удвои удоволствието и да подчертае вкуса на храната.

Продуктите, колекциите и тяхното качество

Повечето Made in Japan продукти се доставят от малки, семейно управлявани пещи в Гифу, разположен на централния остров Хоншу, а останалите идват от други части на Япония. По-голямата част от глината, която се използва в производствения процес и която очевидно е основната съставка, идва от Гифу. Цветовете на глазурата са разработени и усъвършенствани през годините, техните тонове са създадени с различни багрила на прах, идващи от природни богатства и смесени заедно в различни местни пещи – като всяка колекция идва от различни пещи, разположени в цяла Япония.

Made in Japan предлага много колекции с различни щрихи, цветове и облицовки. Всяка серия включва чинии и купи в различни форми и размери, големи купи за сервиране и малки купички за сос или леки закуски.

Продуктите са внимателно ръчно изработени от занаятчии, които са родени и обучени в Япония и често са синове, които са се учили от бащите си. Те го правят по традиционен начин с уменията, любовта, вниманието и грижата към детайлите, предавани от векове. Сервизите от Made in Japan могат да се мият в съдомиялна машина, да се изпозват в микровълнова печка и са устойчиви на продължителна употреба. Те изглеждат страхотно дори след години ежедневна употреба и затова всички собственици на ресторанти ги боготворят!

Най-популярните колекции на MIJ са:

  • Aurora
  • Black Pearl
  • Copper Swirl
  • Earth & Sky
  • BB Black
  • Indigo Blue

Къде може да намерите продукти Made in Japan и защо са толкова популярни?

Съдовете за хранене Made in Japan са наистина обичани от всички истински кулинари, готвачи в ресторанти и любители на страхотния дизайн. Техните блестящи глазури, естествени цветове, приятни на допир структури и оригинален дизайн ги правят удоволствие за окото, издигайки всички ястия на едно по-високо ниво. Ето защо можете да намерите продуктите на MIJ в най-добрите ресторанти и хотели по целия свят. Чиниите и купите се използват и от известни готвачи вкъщи, които заедно с най-добрите кулинарни блогъри, ги показват заедно с храната, публикувайки снимки на своите рецепти в социалните мрежи, които са сервирани върху керамика Made in Japan.