MIJ

MIJ - Made in Japan - уникална колекция от ръчно изработена японска керамика. Традиционно направена с любов към всяка изключителна кухня, в която се сервират ястия от цял свят.
423 items total
Чиния за вечеря AKANE GREY 27 см, MIJ
66 лв
MIJC0705
Комплект за чай DRAGONFLY, 5 бр., MIJ
200 лв
MIJC3828
Чиния за вечеря SKY BLUE 27 cм, MIJ
66 лв
MIJC8957
Рамен купа EARTH & SKY 24 см, 1,2л, MIJ
47 лв
MIJC9020
Купа за сервиране AKANE GREY 24/22 см, MIJ
85 лв
MIJC0695
Комплект за суши BLACK AND PINK SAKURA, 4 бр., MIJ
109 лв
MIJRW00C17
Чиния за вечеря COBALT BLUE 27 cм, MIJ
66 лв
MIJC7149
Чиния за вечеря NIN-RIN 25,5 cм, MIJ
43 лв
MIJC9024
Комплект за чай METALLIC BLUE, 5 бр., MIJ
195 лв
MIJRW0029
Комплект за чай BLUE POT, 5 бр., MIJ
195 лв
MIJRW0021
Купа за рамен AURORA 25 cм, 1,3л, MIJ
47 лв
MIJC9059
Up
More products

Произведено в Япония – ръчно изработени японски керамични съдове за хранене

История на марката Made in Japan

Made in Japan (MIJ) е основана от Питър Лонгмор, който отива на първото си пътуване до Япония преди повече от 35 години и не успява да устои на очарованието на традиционните японски сервизи. Той решава да донесе чиниите и купите, ръчно изработени в семейни пещи от Япония в Австралия, Мелбърн, където сега се намира MIJ. Този керамичен сервиз от Made in Japan носи със себе си духа на традиционното японско занаятчийство; всички продукти все още са ръчно изработени в Япония.

MIJ – мисия

Мисията на Made in Japan е да внесе радост на трапезата, да превърне храненето в всеобхватно изживяване, в което хората, атмосферата, музиката, разговорите, смехът, подредбата на масата и сервизите ще ви помогнат да изживеете момента „ тук и сега" – вкусът на храната и вкусът на живота. Те също вярват, че всеизвестната поговорка сред главните готвачи „Ядеш първо с очите си" не се отнася само до начина, по който изглежда храната, но също и до съдове за хранене, върху които я сервирате. Вкусна супа, сервирана в ръчно изработени купички в азиатски стил купа, нудли, сервирани върху красива и ръчно изработена чиния, може да удвои удоволствието и да подчертае вкуса на храната.

Продуктите, колекциите и тяхното качество

Повечето Made in Japan продукти се доставят от малки, семейно управлявани пещи в Гифу, разположен на централния остров Хоншу, а останалите идват от други части на Япония. По-голямата част от глината, която се използва в производствения процес и която очевидно е основната съставка, идва от Гифу. Цветовете на глазурата са разработени и усъвършенствани през годините, техните тонове са създадени с различни багрила на прах, идващи от природни богатства и смесени заедно в различни местни пещи – като всяка колекция идва от различни пещи, разположени в цяла Япония.

Made in Japan предлага много колекции с различни щрихи, цветове и облицовки. Всяка серия включва чинии и купи в различни форми и размери, големи купи за сервиране и малки купички за сос или леки закуски.

Продуктите са внимателно ръчно изработени от занаятчии, които са родени и обучени в Япония и често са синове, които са се учили от бащите си. Те го правят по традиционен начин с уменията, любовта, вниманието и грижата към детайлите, предавани от векове. Сервизите от Made in Japan могат да се мият в съдомиялна машина, да се изпозват в микровълнова печка и са устойчиви на продължителна употреба. Те изглеждат страхотно дори след години ежедневна употреба и затова всички собственици на ресторанти ги боготворят!

Най-популярните колекции на MIJ са:

  • Aurora
  • Black Pearl
  • Copper Swirl
  • Earth & Sky
  • BB Black
  • Indigo Blue

Къде може да намерите продукти Made in Japan и защо са толкова популярни?

Съдовете за хранене Made in Japan са наистина обичани от всички истински кулинари, готвачи в ресторанти и любители на страхотния дизайн. Техните блестящи глазури, естествени цветове, приятни на допир структури и оригинален дизайн ги правят удоволствие за окото, издигайки всички ястия на едно по-високо ниво. Ето защо можете да намерите продуктите на MIJ в най-добрите ресторанти и хотели по целия свят. Чиниите и купите се използват и от известни готвачи вкъщи, които заедно с най-добрите кулинарни блогъри, ги показват заедно с храната, публикувайки снимки на своите рецепти в социалните мрежи, които са сервирани върху керамика Made in Japan.