Тиган за сотиране

52 items total
Дълбок тиган соте 24 см, мед, Eva Solo
393 лв –7 %
363 лв
ES271011
Up
More products

Тигани за сотиране – по какво се различават от стандартните тигани и защо са ви необходими?

Дълбоките тигани, наречени тигани за соте, са специален вид тигани с голяма площ и височина, които се използват за:

  • сотиране,
  • варене,
  • задушаване,
  • или пържене

Този дълбок тиган с равни, високи стени, дълга дръжка и голяма площ го прави идеален тиган за готвене на течни съставки, разбъркване на по-големи количества храна, приготвяне на ястия в един съд или различни видове яхнии. Поради тази причина тиганът за соте е може би най-универсалният тиган, който можете да имате в кухнята си – вижте нашите най-продавани соте тигани тук или прочетете как да изберете най-добрите тигани за вашата кухня в нашето пълно ръководство за тигани тук.

Използването на тиган с капак ще ви помагне да задържите парата при готвене на ястия като къри и яхнии, ще предпази храната ви от изсъхване или загаряне и ще направи ястията ви много по-крехки и ароматни.

Какво прави тигана, тиган за соте?

  • правите и сравнително високи стени
  • широко и плоско дъно
  • голяма площ и голям обем за равномерни резултати
  • дълга дръжка и допълнителна къса от противоположната страна, която улеснява преместването на тигана от котлона върху кухненския плот или на масата за директно сервиране на храната
  • повечето тигани за сотиране имат капаци, които задържат топлината и позволяват на ястието да се задуши

Каква е разликата между sauté соте тиган и тигана „Chef's” ?

Тиганът на ,,главния готвач” е специален тип дълбок тиган за сотиране и хибрид между тиган и обикновена тенджера. Той е универсален и предлага голяма повърхност за готвене и високи стени като дълбоките тигани, но стените са скосени. Тиганите на ,,главния готвач” са идеални за запържване, сотиране, варене на яйца, приготвяне на сосове и много други.

В Kulina предлагаме широка продуктова гама от соте тигани и тигани„Chef's”, изработени от висококачествени материали и предлагани от надеждни производители като de Buyer, Woll, Mauviel или Eva Solo. Някои от тях имат титаниева незалепваща повърхност или дръжки, което ги прави подходящи за използване във фурна. Дълбокият тиган е едно от задължителните неща във всяка кухня, така че се уверете, че вече сте инвестирали в тиган за соте с първокласно качество, който ще ви позволи да постигнете страхотни резултати при готвенето в продължение на много години.