Ножове сантоку

56 items total
Нож Сантоку KARASU 11,5 cм, Dellinger
249 лв
DNGRSXLKH128
Нож Сантоку KINEO 18 cм, WMF
119 лв –24 %
90 лв
WM1896176032
Нож Сантоку CLASSIC IKON CREME 17 см, Wüsthof
319 лв
WU41760
Нож Сантоку KANETSUGU MIYABI ISSHIN 18 cм, Dellinger DNGRSXL2003
Нож Сантоку OLIVE 14 см, Forged
120 лв –5 %
114 лв
FORGEDSDV305430
Нож Сантоку 1905 18 cм, F.Dick
248 лв
FDCK8194218K
Нож Сантоку OLIVE 18 см, Forged
169 лв
FORGEDSDV307427
Нож Сантоку PINK SPIRIT 18 см, розов, F.DICK
219 лв –22 %
169 лв
FDCK8174218K79
Нож Сантоку PROFESSIONAL "S" 18 см, Zwilling
269 лв –25 %
200 лв
ZW31117181
Нож Сантоку MANMOSU 18 см, Dellinger
329 лв
DNGRSXLKH109
Нож Сантоку SEBRA 18 cм, Forged
135 лв
FORGEDSDV623521
Нож Сантоку EYES 18 см, Dellinger
169 лв
DNGRSXLKHAUS7
Нож Сантоку INTENSE 18 см, Forged
135 лв
FORGEDSDV620124
Нож Сантоку SAMURAI PROFESSIONAL DAMASCUS 13 cм, Dellinger DNGRSXLKHP5
Нож Сантоку SEBRA 14 cм, Forged
125 лв –8 %
114 лв
FORGEDSDV623491
Нож Сантоку DAMASCUS 67 17,5 см, Samura
210 лв –12 %
183 лв
SMRSND67NS7
Нож Сантоку RED SPIRIT 18 см, F.Dick
197 лв
FDCK8174218K
Up
More products

Ножове Santoku - един от най-универсалните ножове в кухнята

Какво представлява ножът Santoku?

Ножът "Сантоку" е много универсален нож със среден размер, който може да се използва за множество кулинарни задачи. Ножът произхожда от Япония и има широко острие без връх, но с тъп гръбнак, който се извива надолу, за да се срещне с предното острие с прав ръб. Дължината му е от 12 до 20 см, няма подпора, има балансирано тегло и е лек за хващане.

Каква е разликата между ножа Santoku и готварския нож?

Домашните готвачи и професионалните готвачи използват ножовете сантоку и готварските ножове за различни задачи за рязане. Какви са разликите между тези два вида ножове? Ножовете Santoku са с по-късо острие от ножовете за готвачи и обикновено имат единичен скос, за разлика от ножовете за готвачи с двоен скос. Тъй като няма връх, той позволява рязане с един-единствен срез надолу, докато при готварския нож трябва да разклащате острието напред. Изберете нож за готвачи, ако предпочитате метода на рязане с люлеене, и нож Santoku, за да режете по-бързо и по-ефективно.

За какво се използва ножът Santoku?

"Santoku" може да се преведе като "три добродетели" или "три приложения", а именно: рязане, нарязване на кубчета и смилане. С него можете да режете много тънки филийки, което прави ястията ви красиви и естетични. Можете да използвате нож Santoku за:

  • разфасоване на месо
  • нарязване на шунка или сирене
  • нарязване, нарязване на парчета или нарязване на кубчета на плодове, зеленчуци и ядки
  • смилане на билки
  • създаване на фини резени

В Kulina ще намерите качествени ножове Santoku, произведени от надеждни марки, които издържат на износване. Проверете ножовете чрез Dellinger или на Forged или Zwilling или първо прочетете нашето подробно ръководство за покупка на нож. Можете да разгледате и нашите най-продавани ножове Santoku тук.

Как да наточим нож Santoku?

Ако използвате ножа си Santoku ежедневно, трябва да го заточвате доста често - поне веднъж на две седмици. Най-добрият метод за заточване на ножа Santoku е с помощта на шлифовъчен камък. Наточете ножа си като обикновен нож - под ъгъл 20 градуса към точилния камък, а ако ножът е с острие Granton, използвайте 15 градуса. Можете също така да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижим за ножа Santoku?

Ножовете Santoku са доста голяма инвестиция, така че ако искате ножът Santoku да ви служи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си