Чопъри и шредери за храна

5 items total

Машини за рязане и раздробяване на храна - бързо и ефективно устройство за рязане на храна

Какво е хеликоптер за храна?

Чопърът за храна е кухненски уред, който се използва за бързо и ефективно смилане и нарязване на храна. Обикновено се състои от контейнер, оборудван с режещи ножове, и капак. Когато потребителят постави храната за нарязване в контейнера и включи уреда, тя бързо се нарязва на по-малки парчета.

С чопърите за храна можете да нарязвате широк спектър от съставки, като плодове, зеленчуци, ядки и билки. Чопърите спестяват време и усилия в кухнята и са особено полезни за приготвяне на съставки за ястия като салати или пържени ястия.

Предлагаме богат избор от резачки и шредери за храна на адрес Kulina, от известни производители като KitchenAid, Tefal, и WMF.

Каква е разликата между чопър и кухненски блендер за храна?

Котлоните и кухненските роботи са кухненско оборудване, което се използва за нарязване, нарязване и смилане на съставки. Двата уреда обаче се различават значително по някои важни признаци.

блендер за храна е по-сложно устройство от чопър за храна. Уредите за рязане на храна обикновено се използват за бързи и прецизни задачи като рязане на ядки, лук или чесън. Освен това те помагат за приготвянето на малки количества дресинги за салати, песто и салса.

В сравнение с чопъра, блендер за храна е по-голямо и по-мощно устройство. Той включва двигател, който задвижва множество приставки и ножове, което ви позволява да извършвате по-голям набор от задачи. С блендер за храна може също така да се замесва тесто и да се реже, нарязва, раздробява, пасира и смесва храна.

Кои зеленчуци или храни мога да нарежа с електрическия чопър?

С електрическия чопър можете да нарежете бързо и лесно широк спектър от зеленчуци. Някои от зеленчуците, които могат да бъдат нарязани с електрически чопър за храна , са лук, чесън, моркови, целина, зелени чушки, броколи, карфиол, зеле, тиквички, картофи, сладки картофи, домати, гъби, зелен фасул, грах, царевица, спанак, зеле, маруля, репички и др.

Важно е да се има предвид, че някои зеленчуци може да се нуждаят от малко повече внимание при нарязването им с електрически чопър за храна , тъй като може да се окажат прекалено фино нарязани или да се превърнат в пюре.

Не забравяйте, че зеленчуците трябва да бъдат нарязани близо до момента, в който ще ги консумирате, тъй като ако ги нарежете прекалено рано, ще загубите част от хранителната им стойност. От друга страна, рязането на някои видове зеленчуци, като целина, маруля и пащърнак, може да увеличи съдържанието на полифеноли в тях.

Ако се нуждаете от още инструменти за обработка на пресни или сготвени зеленчуци, разгледайте нашата оферта от кухненски рендета и резачки, дъски за рязане, преси и изстисквачки.