Чопъри и шредери за храна

6 items total
Електрически чопър за храна KULT X, WMF
149 лв
WM0416590011
Чопър 5KFCB519EDG, матово тъмно сив, KitchenAid KA5KFCB519EDG
Ръчен чопър за храна MULTI черен, 0,9 л, WMF WM1876786040
Ръчен чопър 5 SECOND, 900 мл, Tefal
61 лв –27 %
44 лв
TEFK1320404

Машини за рязане и раздробяване на храна - бързо и ефективно устройство за рязане на храна

Какво е хеликоптер за храна?

Чопърът за храна е кухненски уред, който се използва за бързо и ефективно смилане и нарязване на храна. Обикновено се състои от контейнер, оборудван с режещи ножове, и капак. Когато потребителят постави храната за нарязване в контейнера и включи уреда, тя бързо се нарязва на по-малки парчета.

С чопърите за храна можете да нарязвате широк спектър от съставки, като плодове, зеленчуци, ядки и билки. Чопърите спестяват време и усилия в кухнята и са особено полезни за приготвяне на съставки за ястия като салати или пържени ястия.

Предлагаме богат избор от резачки и шредери за храна на адрес Kulina, от известни производители като KitchenAid, Tefal, и WMF.

Каква е разликата между чопър и кухненски блендер за храна?

Котлоните и кухненските роботи са кухненско оборудване, което се използва за нарязване, нарязване и смилане на съставки. Двата уреда обаче се различават значително по някои важни признаци.

блендер за храна е по-сложно устройство от чопър за храна. Уредите за рязане на храна обикновено се използват за бързи и прецизни задачи като рязане на ядки, лук или чесън. Освен това те помагат за приготвянето на малки количества дресинги за салати, песто и салса.

В сравнение с чопъра, блендер за храна е по-голямо и по-мощно устройство. Той включва двигател, който задвижва множество приставки и ножове, което ви позволява да извършвате по-голям набор от задачи. С блендер за храна може също така да се замесва тесто и да се реже, нарязва, раздробява, пасира и смесва храна.

Кои зеленчуци или храни мога да нарежа с електрическия чопър?

С електрическия чопър можете да нарежете бързо и лесно широк спектър от зеленчуци. Някои от зеленчуците, които могат да бъдат нарязани с електрически чопър за храна , са лук, чесън, моркови, целина, зелени чушки, броколи, карфиол, зеле, тиквички, картофи, сладки картофи, домати, гъби, зелен фасул, грах, царевица, спанак, зеле, маруля, репички и др.

Важно е да се има предвид, че някои зеленчуци може да се нуждаят от малко повече внимание при нарязването им с електрически чопър за храна , тъй като може да се окажат прекалено фино нарязани или да се превърнат в пюре.

Не забравяйте, че зеленчуците трябва да бъдат нарязани близо до момента, в който ще ги консумирате, тъй като ако ги нарежете прекалено рано, ще загубите част от хранителната им стойност. От друга страна, рязането на някои видове зеленчуци, като целина, маруля и пащърнак, може да увеличи съдържанието на полифеноли в тях.

Ако се нуждаете от още инструменти за обработка на пресни или сготвени зеленчуци, разгледайте нашата оферта от кухненски рендета и резачки, дъски за рязане, преси и изстисквачки.