Stelton

Превърнете Вашето пространство в дом и направете ежедневието си красиво с емблематичната и иновативна марка Stelton, която е символ на качество, издръжливост и вечен датски дизайн.
115 items total
Декоративна купа PILASTRO 15 см, Stelton
67 лв
SNX505
Кутия за хляб EMMA 23 см, сивa, Stelton
196 лв
SNX2261
Френска преса за кафе EM77 1л, бяла, Stelton SN811
Филтрираща кана за вода EM77 2л, дим, Stelton SN131010
Маслена лампа CLASSIC 34 cм, Stelton
1 029,90 лв –21 %
809 лв
SN1004
Up
More products

Stelton - вечен и функционален дизайн за всеки

Stelton е датска дизайнерска марка, основана през 1960 г. от Нилс Стелан Хьом и Картон Маделайр. Първоначално те се опитват да продават спортни обувки и мебели, но когато научават за малка фабрика, наречена "Danish Stainless", започват да рекламират купичка за сос от неръждаема стомана, която става много популярна в датските железарии и извън Дания. През 1963 г. Питър Холмблад е ангажиран като мениджър продажби в Stelton (по-късно става главен изпълнителен директор). Той внася своите визионерски идеи и скоро марката става известна със своите висококачествени, функционални и минималистични дизайни.

През 2004 г. семейство Ринг придобива Stelton и оттогава Stelton разширява сътрудничеството си с международни архитекти и дизайнери. От кухненски съдове до прибори за хранене и продукти за чай и кафе- със своята мисия да направи ежедневието красиво Stelton успя да създаде емблематични дизайни, които с времето се превърнаха в класика.

Дизайнерите, които стоят зад марката

Steltonе белязана от поредица от сътрудничества с някои от най-изтъкнатите дизайнери на нашето време. Марката винаги се е стремяла да разширява границите на дизайна и иновациите и това става възможно благодарение на партньорствата ѝ с известни дизайнери. Едно от най-успешните партньорства на марката е с легендарния датски дизайнер Арне Якобсен, който създава Cylinda-Line- колекция съдове от неръждаема стомана, превърнала се в класика на датския дизайн.

Cylinda-line е пуснат на пазара през 1967 г. и веднага получава няколко награди за дизайн. Първоначално колекцията е възприемана като много авангардна, но сега серията е призната за символ на класически, изтънчен стил.

Други известни дизайнери, работили за Stelton, са Ерик Магнусен, който проектира емблематичния Stelton Вакуумна кана, и Клаус Рат, създал награждавания EM77 Vacuum Jug. Steltonангажиментът на марката да работи с талантливи дизайнери ѝ помогна да остане актуална и да създава продукти, които издържат проверката на времето.

Stelton's catalogue - непреходната красота на ежедневните продукти

Steltonсе характеризират с прост и функционален дизайн, който се фокусира върху най-важното. Минималистичният подход на марката към дизайна е отразен в нейните продукти, които често се отличават с изчистени линии и елегантна, модерна естетика. Този фокус върху простотата и функционалността е помогнал на Stelton да създаде вечни дизайни, които са едновременно практични и красиви.

Един от най-емблематичните продукти на Stelton е EM77 Vacuum Jug, проектиран от Клаус Рат. Представената през 1993 г. кана е известна с характерната си форма и уникалното "щракване", което издава при отваряне и затваряне. Джаджата е носител на множество награди за своя дизайн, включително престижната награда за дизайн Red Dot.

Stelton е носител на множество награди за дизайн и за други свои продукти, сред които колекцията i:cons на Питър Холмблад, спечелила наградата Good Design Award, и колекцията ножове Pure Black, спечелила наградата IF Product Design Award.

Що се отнася до стила, продуктите на Stelton се характеризират с модерен, минималистичен дизайн. Продуктите на марката често са изработени от висококачествени материали, като неръждаема стомана и порцелан, които са издръжливи и дълготрайни. Steltonдизайните са и изключително функционални, като много от продуктите са предназначени за използване в кухнята и на трапезна маса.

Stelton - ще ви хареса!

Kulina клиентите обичат продуктите на Stelton заради техния прост и функционален дизайн, както и заради висококачествените материали и изработка. Steltonпродуктите на марката са проектирани да се използват и ползват всеки ден, а ангажиментът на марката да създава продукти, които са едновременно красиви и практични, ѝ помогна да се превърне в една от най-уважаваните дизайнерски марки в света. Независимо дали търсите чаша за кафе, купа за салатаили вакуумна кана, в Stelton има продукт, който ще отговори на нуждите ви и ще надмине очакванията ви.